Златни упражнения! Започнах да ги правя на шега. На втория ден болката в гърба изчезна!

Златни упражнения! Започнах да ги правя на шега. На втория ден болката в гърба изчезна!

Златни упражнения!

Ако и вас ви измъчва остра болка в гърба и врата, имате проблеми с кръвното и често се будите нощем, тези упражнения са точно това, от което имате нужда! Този комплекс се състои от прости пози от йога за начинаещи.

Още след третия път ще се чувствате как тялото ви става послушно, а мускулите – по-силни. Ще станете по-силни и ще имате по-добър сън, главата ви ще се проясни, ще ви бъде по-лесно да решите непосредствените проблеми. Всяка болка, която се появява в долната част на гърба и врата, просто ще изчезне! Не вярвах, докато не опитах!

Йога за начинаещи у дома 

Поза за релаксация

 Поза за релаксация

Седнете с кръстосани крака, почувствайте, как се отпускате, а гръбначният ви стълб се издължава. Може да се изтеглите леко нагоре, опирайки се на кръстосаните крака. Седнете в това положение за няколко минути и дишайте възможно по-дълбоко и равномерно. Това ще помогне да се настроите за ефективна тренировка и ще понижи нивата на стрес.

Навеждане напред

2(621)

Седнете, изпънете крака напред. Бавно докоснете пръстите на краката. Акцентът на упражнението трябва да е по време на издишане – в този момент мускулите на сухожилията на краката са по-податливи на максимално напрежение. Повторете 5 пъти.

Детската поза

3 (1)(17)

Седнете на колене, разтворете ги на широчината на раменете, дръжте ръцете си зад тялото. Бавно се наведете напред, като наведете глава напълно. В такава спокойна поза прекарайте 3-4 минути с паузи, дишайки дълбоко и равномерно. Почувствайте как гърбът си почива.

 Усукване

4(509)

Поставете дясната си ръка върху лявото коляно. Фиксирайте лявата ръка зад тялото и бавно се завъртете наляво. Обърнете глава заедно с корпуса – погледнете наляво. Дишайте толкова дълбоко, колкото можете! Бавно се върнете в изходна позиция, усещайки как се разтягат страничните коремни мускули и мускулите на бедрото. Повторете същото с десния крак.

Поза Богиня

5(487)

Легнете по гръб, сгънете коленете си и опрете стъпалата на краката. Дръжте ръце свободно от двете страни. Дишайте равномерно, опитайте да разтегнете вътрешните бедрени мускули и да ги усетите.Останете в това положение, докато се чувствате удобно – 2 минути е достатъчно.

Крака на стената

6(438)

Повдигнете изправените крака и ги поставете на стената. Торсът и ръцете да са отпуснати. Прекарайте в тази поза около 3 минути, вдишвайки дълбоко. Опитайте се да се освободите от всички ненужни мисли, чувствайки как напрежението от гърба и краката си отива. Поза Свободен вятър Легнете по гръб, сгънете коленете си, скръстете глезените. Хванете коленете здраво с ръце. Почувствайте как мускулите на бедрата и гърба се опъват.

7(374)

На пръв поглед може да е трудно, но след като усетите тялото си, правенето на това упражнение ще бъде изключително приятно: тази поза освобождава гръбнака от товара за една минута! Не забравяйте да дишате дълбоко.

Поза Гълъб

8(317)

Застанете на четири крака, държейки ръце на пода на ширината на раменете. Изнесете лявото коляно напред и го постави между ръцете му. Изнесете десния крак назад и се изправете. Облегнете напред цялото тяло, като преместите центъра на тежестта върху лявото си коляно. Задръжте тази позиция за минута, като смените крака.Това упражнение облекчава  болката в краката, подуването, има благоприятен ефект върху мускулите на гърба.

Пробуждаща поза

9(256)

Легнете по гръб, разтворете ръцете широко. Натиснете дясното коляно към гърдите си. След това завъртете цялото тяло наляво, като при това държите гърба изправен. Останете в това положение за около 3 минути, повторете на другата страна. Тази поза е много полезна за всеки, който често усеща болки в гърба и опашната кост. Поза Риба Легнете по гръб. Поставете ръцете си под бедрата. Бавно вдигнете гърдите си нагоре, като отметнете глава назад в същото време. Дишайте равномерно. След това бавно се отпуснете надолу.

10 (1)(4)

След такава тренировка ще се почувствате като преродени! Ще изчезнат болките, причинени от умора и преумора, гръбначният ви стълб ще се изправи. Това отпуска врата и подобрява мозъчния кръвоток. От главоболие и проблеми със съня няма да има и следа! Споделете с любимите хора този лесен и много приятен комплекс за възстановяване!

Източник: pik

ДАРИ ЗА НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ ®

Народна Топка България ®

Народна Топка България ®

Здравейте !Предоставям ви линк към информацията за спонсори и дарители в случай,че има интерес. http://narodnatopka.com/reklama/
Описано е всичко необходимо за проекта !
Целта ни е да отворим вратите на поне по един клуб по народна топка във всеки един град на България. Всяка община, която иска да развива спортната култура на подрастващите и на вече порасналите в региона, е добре дошла в редиците на Федерация „Народна Топка България „.
Това е начинът да изградим и национален отбор за мъже, жени и смесен състав, ако искаме да участваме активно на международната сцена на Световно и Европейско първенство по народна топка ( DODGEBALL CUP ) в зала, на плаж , на сняг и на батут. Всеки от вас, който желае да помогне, е добре дошъл. Свържете се с нас !!!
тел: 0885 94 84 96 – Kim Reiki

Още за нас на следните адреси :

www.kimreikifoundation.com
www.narodnatopka.com
www.mediaplus.bg

 

Напиши коментар

Your email address will not be published.