Балансирана народна диета

Балансирана народна диета

Балансирана народна диета 

Какво слагате на масата сутрин? Имате ли препоръчваното от диетолозите разнообразие, за да поддържате тялото и духа си в изскваната от обществото кондиция? Ако правилно комбинирате белтъчини, целулоза и въглехидрати, значи сте в добро финансово здраве и ви трябва още малко, за да стигнете съвършенството, рекламирано във холивудсктие филми . Скъпа комфортна обстановка с богато подредена маса за закуска и бодряшки усмивки на лицата на всички от семейството. А да сте забелязали в някои от тези прехвалени американски бози да се гледат политически предавания по време на закуската?15063_573151229390337_1336053350_n

Няма и да забележите. В онази страна политиците не са месии, които носят новината за спасението на душите. Българска е рецептата утринните блокове на всички ефирни медии да са натъпкани с политика и лоши новини. Рано сутрин се размахват словесни мечове, разчистват се стари сметки, нагнетява се омраза, отправят се призиви. През деня хората, от които зависи нещо, работят, затова е супер важно да бъдат облъчени веднага след събуждането, докато им е чиста дъската. И така си остават с внушенията от устите на добре облечените и напарфюмирани всезнайковци, някои от които се изхитряват да дублират изявата си в няколко медии. Всеки опит на водещите да влязат в ролята на истински журналисти се разбива в твърдостта и неотстъпчивостта на говорещите – те имат изградена позиция и ни я продават без прекъсване.

mediaplus.bg

 

Националната телевизия изпълнява функциите си според разбирането на началниците си. Това не е прецедент, няма отклонение от тази практика. Но има начин да представиш събитията качествено, особено ако държавната субсидия за дейността ти е неприлично висока. В тази посока вменяването на репортерска роля на блогъра Иво Божков от „Протестна мрежа” беше като скок от десетия етаж на билдинга на БНТ.

Човекът определено не е речовит, наблюденията си пресъздава елементарно, а обясненията му са наивни. Площадът на протеста в Киев според него се казва „Евромейдън”, а целта на протестиращите била да ескалират напрежение без насилие. Словният запас на известния блогър е беден, трудно се разбират изрази като „една жинъ излези”, а учудването му, че украинските протестиращи не били чували за протестите в България, говори за скромната му възможност да оценява информацията правилно. Но така е, връзката по Скайп е евтина, качеството е приемливо само ако има какво да се чуе. Нямаше.

mediaplus.bg

 

И тъй като бях приключил с постната шунка, препечения хляб и портокаловия сок, прескочих на Нова. Тази медия се беше постарала да изпрати тежката си артилерия в Киев, самият Николай Дойнов предаваше от най-добро място с поглед към Евромайдана в Киев. Картинката и звукът си идват по сателитната връзка, всичко е без грешка, и би трябвало да няма причини за претенции. Но новинарят си беше поканил помощници – представители на ранобудните студенти, отишли да подкрепят украинските си съмишленици, които също искали премахване на политическото задкулисие. Бъдещите висшисти не бяха на ниво, по-високо от това на Иво Божков, а единият несъмнено имаше дефицит на възможността да разказва. Обясниха радостта си от радушното им приемане, учудиха се, че със сила било разчистено място за коледната елха, и се опитаха да убедят зрителите, че изваждането на вратите на образователното министерство от пантите и нахлуването в него били мирни форми на протест. Накрая, за капак, призоваха българите да се съберат в 10 часа пред Народното събрание, за да протестират срещу промените в Закона за МВР. Както се казва, всеки със задачите си. И тази телевизия си има задачи.

11140046_1015173535191538_7115180779338018176_n

За да избягам от сложните мисли за медийното задкулисие отново се обърнах към националния официоз и чинно изслушах опита на водещите да разговарят с главния секретар на МВР Светослав Лазаров. Човекът усмихнато избягваше конкретни отговори и се опиваше от възможността да слаломира между нападателните въпроси, отбивайки ги с юридическа терминология или с категоричeн отказ за всякаква информация. Накрая поднесе за десерт един инцидент с трима арестувани полицаи – побойници в София, и с това се приключи. Стратегическа и тактическа  победа за държавния чиновник срещу други държавни чиновници. Задачата беше изпълнена – димна завеса над ставащото, пренасочване на въпросите към други повратливи мълчаливци, и довиждане. Мислите, че и тази телевизия няма задачи? Нещо за обективността на информацията искате да напомните, за безпристрастността на журналистите, за ролята на БНТ за качествено осведомяване на всички граждани за процесите в държавата? Напомнянето се приема с благодарност. Ако имате подаръци – в следващия сутрешен блок.

Автор: Angel Petrov, Kim Reiki (Magic Man Studio )

 

ДАРИ ЗА НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ ®

Народна Топка България ®

Народна Топка България ®

Здравейте !Предоставям ви линк към информацията за спонсори и дарители в случай,че има интерес. http://narodnatopka.com/reklama/
Описано е всичко необходимо за проекта !
Целта ни е да отворим вратите на поне по един клуб по народна топка във всеки един град на България. Всяка община, която иска да развива спортната култура на подрастващите и на вече порасналите в региона, е добре дошла в редиците на Федерация „Народна Топка България „.
Това е начинът да изградим и национален отбор за мъже, жени и смесен състав, ако искаме да участваме активно на международната сцена на Световно и Европейско първенство по народна топка ( DODGEBALL CUP ) в зала, на плаж , на сняг и на батут. Всеки от вас, който желае да помогне, е добре дошъл. Свържете се с нас !!!
тел: 0885 94 84 96 – Kim Reiki

Още за нас на следните адреси :

www.kimreikifoundation.com
www.narodnatopka.com
www.mediaplus.bg

Напиши коментар

Your email address will not be published.