Пътят към доброто с Асен Милчев

Пътят към доброто с Асен Милчев

Пътят към доброто с Асен Милчев

Да събереш образите от живота и да ги впрегнеш в значимо послание е занимание, успешно само за големи творци. За великите признанието идва понякога късно, затова по време на изчакването си сверяваме часовниците по онова, което виждаме на изложбите.

худ.Асен Милчев
Ахилесова пета – худ.Асен Милчев

Асен Милчев не ни дава възможност за неточност. Традиционно всяка година преди коледните празници той представя произведенията си в Унгарския културен институт. Всеки ценител с вкус към неочакваните форми, техники и внушения може да си направи подарък, като отдели няколко скъпоценни минути за разходка в един съседен свят, който, оказва се, е идентичен с нашия. Но в съседния цветовете са засилени, композициите са заплетени, а моментът на разгадаването на идеята чрез индивидуалния алгоритъм на всеки зрител носи удовлетворение – даже лошите неща могат да бъдат показвани изящно, когато са част от магията на изкуството.

Царевицата - худ.Асен Милчев
Царевицата – худ.Асен Милчев

В света на окаляните и изчезващи морални ценности авторът е категоричен носител на християнския възглед за обществото. Разбиранията му не са разколебани от преходните моменти на развитието. Солидната операционна система дава път на добри постижения. А техниката на Асен Милчев е перфектна, няма как да сбъркаш картините му. Всяка следваща изложба отбелязва израстването му. Утвърждаването на стилистичните му похвати дава основание да се направи извод, че художникът е забележим представител на движение, което продължава да се развива. Стремежът за промяна на обществото чрез нова естетика е заложен в цялостната досегашна изява на Асен Милчев. Актуалната изложба не е изключение.

Асен Милчев - По Ръба
Асен Милчев – По Ръба

Фантастичното в картините на Милчев идва от сгъстяването на познати за всеки образи и ситуации от ежедневието. Визуализацията им  е почти детайлна, остава само да се залепят етикетите. Но истинската картина е в нашето съзнание. Умело насочвани, случайните ни прозрения от ежедневието тук добиват завършеност. Сатиричните и саркастични елементи в платната улавят обществените нагласи и дават надежда за следващо ниво на реализация на биологичния ни вид.

 

Голямата игра - худ. Асен Милчев
Голямата игра – худ. Асен Милчев
Прероден - худ. Асен Милчев
Прероден – худ. Асен Милчев

Илиана Докова също е позната на българската интелигентна публика. Общата изява с Асен Милчев също е традиционна. Тъжна нежност и стремеж към красивото са част от определенията на усещанията, които ни изпълват при среща с живописните платна на художничката. Женските образи във всяка картина са част от превъплъщенията на представителките на по-добрата част на човечеството.

Безразлична - худ. Илиана Докова
Безразлична – худ. Илиана Докова

Индивидуалността на всеки сюжет е подчертана с избора на техниката на рисуване, а цветовите решения ни понасят в посока към острова, който Илиана Докова иска да ни покаже. Тя не се страхува от смели атаки, ако изобщо еротизмът може да бъде тълкуван така в днешното общество. Но пък е различен изящен акцент в свят, където всичко се продава. И накъде без оня огън, който само женски ръце могат да запалят в сърцето на всеки мъж. Безстрашието да покажеш какво мислиш е еманация на силен характер, който иска многопосочна изява. А това е възможно и чрез изкуството. И тогава въздействието е чудодейно, пречистващо, истинско. Стремежът към съвършенството е забележим в картините на Илиана Докова.  За този път не е необходимо изкуствено осветление.

Сиянието е закодирано в идеята, родила всяко платно.

Автор: Angel Petrov, Kim Reiki (Magic Man Studio)

ДАРИ ЗА НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ ®

Народна Топка България ®

Народна Топка България ®

Здравейте !Предоставям ви линк към информацията за спонсори и дарители в случай,че има интерес. http://narodnatopka.com/reklama/
Описано е всичко необходимо за проекта !
Целта ни е да отворим вратите на поне по един клуб по народна топка във всеки един град на България. Всяка община, която иска да развива спортната култура на подрастващите и на вече порасналите в региона, е добре дошла в редиците на Федерация „Народна Топка България „.
Това е начинът да изградим и национален отбор за мъже, жени и смесен състав, ако искаме да участваме активно на международната сцена на Световно и Европейско първенство по народна топка ( DODGEBALL CUP ) в зала, на плаж , на сняг и на батут. Всеки от вас, който желае да помогне, е добре дошъл. Свържете се с нас !!!
тел: 0885 94 84 96 – Kim Reiki

Още за нас на следните адреси :

www.kimreikifoundation.com
www.narodnatopka.com
www.mediaplus.bg

Напиши коментар

Your email address will not be published.