Трябва да намерим начин да останем хора

Трябва да намерим начин да останем хора

Трябва да намерим начин да останем хора.

Елементарни знания по математика имали 45 процента от 15 годишните българи. Резултат от някакво достоверно изследване, което само потвърждава собствените ни впечатления. Осем изгубени години за хиляди деца, които отчаяно се опитваме да оставим в българската орбита. Но те не желаят да се учат, каквито и причини да търсим за това. Изоставаме и в четенето, и в природните науки. Напред в стълбичката на знаещите са азиатските държави. Нашите деца са с една година назад от средното ниво на развитие. А 8 процента са тотално неграмотни – не могат да четат.

Каквито и елегии да сътворим, не можем да се обвиняваме колективно. Има деца със знания на световно равнище. Амбициозни родители и много пари също водят до отличителни резултати. И сред бедните има амбициозни и успели – с отличната диплома от престижни училища мнозина завършват реномирани университети и строят живота си в други земи. Носталгията ги връща за малко, но бързо се насищат на пълното ни с просташки неочакваности ежедневие и пак се качват на самолета. Роднините смирено тъгуват, но дълбоко в себе си са доволни от избавлението на поколението. И какво толкова необичайно има? Както и в други исторически времена сме преследвани от поробители, гонени от немотия, натискани да мълчим, посичани, ако се изправим. Нещо не е ясно ли? Мога да дообясня.

 

mediaplus.bg

Общото ни минало и общият език ще са свързващи още няколко години. Срещу космополитизма, насаден ни от други култури, не можем да се противим. Плитки са ни корените и хукваме подир щастието, облечено в чужда носия. Излитаме от държавата, забравила да се грижи за децата си, оплакваща се от безпаричие, мащеха за всички, решили да живеят по закони, измислени и наложени от хитреци. Платени от олигарсите депутати нагло пишат удобни за богаташите решения и крещят, че всичко е за народна полза. Никой, нито един от този народ не им вярва, даже и тези, които гласуват за удостоените с народно представителство мошеници! И как да има вяра и сила този народ? Та той е свикнал с мръсната престъпна атмосфера. Една нова смес за дишане във вид  на некорумпира система ще доведе до масов мор. А и на кого е необходима, на петнайсетгодишните неграмотници? Или на тези преди и след тях? И там процентът на безумие е същият!

Белезите за разпад на етноса са видими навсякъде. На първо място – губим си езика.

12301701_1183136018381642_4328968005132163063_n734872_1008755165814136_4388942107784826426_n

Грамотните са малко, знаещите и искащи да знаят английски – много. Да говориш български не е престижно. Българското производство замира – продадени на чужденци предприятия, изнесени печалби, срамни концесии, цели отрасли, модифицирани да изсмукват парите от бедните и да ги слагат в джобовете на измамниците. Липса на работа, мандатна повтаряемост на безплодни управления, продажни медии с отвратителни собственици. И това при отворени граници! При разпадаща се родова система, загуба на имущество, мизерно заплащане на труда и никаква перспектива!  Тези, които имат сили и достойнство, бягат презглава. Останалите на територията на бившата държава България са обречени. Поне в близките 25 години – толкова е най-малката мерна единица за инерция, важеща за нашите мозъци. Току що я преживяхме, някои нагло я наричат „демокрация”.

Не сме наследници на силна колониална държава. За нас не са работили милиони роби, не сме откраднали богатствата на десетки държави. Всички хали са вършели върху бащиното ни огнище и винаги сме се вдигали от пепелта. Но информационният апокалипсис не прощава. Трупайки и сравнявайки информация, колективният ни компютър вещае трагедия. И започваме да търсим причината в другия човек до нас, който всъщност сме самите ние. Но това не можем да преодолеем. И затова историческите ни алгоритми търсят решение чрез преместване в друга среда, чрез адаптиране към чужди ценности, за да може да оцелее част от генната информация, независимо под каква форма. По-смелите стават част от чужди племена. По-плахите се трупат в столичния мегаполис, щръкнал нелогично сред опустелите български поля и планини. Скоро тази гигантска структура ще си е самодостатъчна. Тя вече е част от глобалния свят, за който България  в повечето случаи е дразнещо понятие.

Трябва  да намерим начин да останем хора. Програмираните ни от чужди чипове действия не са продуктивни. Подчинението на чужди модели ни тика в пропаст, от която няма излизане. Трябва ни нетрадиционно решение.

 

Автор: Angel Petrov, Kim Reiki (Magic Man Studio )

ДАРИ ЗА НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ ®

Народна Топка България ®

Народна Топка България ®

Здравейте !Предоставям ви линк към информацията за спонсори и дарители в случай,че има интерес. http://narodnatopka.com/reklama/
Описано е всичко необходимо за проекта !
Целта ни е да отворим вратите на поне по един клуб по народна топка във всеки един град на България. Всяка община, която иска да развива спортната култура на подрастващите и на вече порасналите в региона, е добре дошла в редиците на Федерация „Народна Топка България „.
Това е начинът да изградим и национален отбор за мъже, жени и смесен състав, ако искаме да участваме активно на международната сцена на Световно и Европейско първенство по народна топка ( DODGEBALL CUP ) в зала, на плаж , на сняг и на батут. Всеки от вас, който желае да помогне, е добре дошъл. Свържете се с нас !!!
тел: 0885 94 84 96 – Kim Reiki

Още за нас на следните адреси :

www.kimreikifoundation.com
www.narodnatopka.com
www.mediaplus.bg

Напиши коментар

Your email address will not be published.