Чжоу Кунфей – От бедно момиче без средно образование до най-богатата жена в света

Чжоу Кунфей – От бедно момиче без средно образование до най-богатата жена в света

Вижте историята на успеха на китайката Чжоу Кунфей – основател на водещия доставчик на сензорни екрани Lens Technology

Чжоу Кунфей e най-богата жена в света, която е натрупала сама богатството си. Forbes оценява състоянието й на 6.4 млрд. долара. 46-годишната дама е основател на технологичната компания Lens Technology, която е водещ доставчик на сензорни екрани. Работи по 18 часа на ден и спи в офиса си, буквално. Как бедното момиче, напуснало училище на 16 години, прави такъв обрат и стига до тук? Вижте:

Zhou-Qunfei-2-PP

Пътят
Чжоу е най-малкото от три деца в бедно семейство на занаятчия. Майка й умира, когато е на 5 години. Баща й ослепява наполовина в резултат на производствен инцидент. У дома тя помага на семейството си при отглеждането на свине и патици. И макар че се справя добре в училище, на 16 години тя прекъсва образованието си, за да работи. Въпреки че мечтае да стане моден дизайнер, тя започва работа във фабрика в Шенджен, която произвежда стъклени капаци за часовници. Заработва по 1 долар на ден. „Условията бяха тежки. Работех от 8 сутринта до 12 вечерта, а понякога и до 2 сутринта”, спомня си Чжоу, цитирана от New York Times. „Нямаше смени, просто няколко души, полиращи стъкло. Не ми харесваше тази работа”. След три месеца тя решава да напусне, като заедно с оставката си оставя и писмо до шефа си. В него тя изразява благодарността си към него за предоставената възможност, но и се оплаква, че не се развива. Писмото впечатлява шефа й, който й предлага повишение. Задържа се там до 1993, когато завода фалира. Със спестените 3000 долара Чжоу решава да създаде собствена компания за изработка на стъклени капаци за часовници. В нея в началото работят само брат й, сестра й и двамата й братовчеди. Бизнесът върви трудно, като два пъти се налага Чжоу да продаде дома си, за да изплати заплатите на служителите си.

02-CHINAGLASS-JP1-master1050

Успехът
Всичко се променя през 2003 с едно неочаквано телефонно позвъняване от Motorola. Оттам я попитали дали може да разработи стъклени екрани за новия им модел мобилен телефон – Razr V3. Дотогава те използвали пластмасови екрани. Скоро след това започнали да постъпват поръчки и от други производители като HTC, Nokia и Samsung. Истински бум обаче настъпва през 2007, когато Apple пуска iPhone устройството и избира компанията на Чжоу за свой доставчик. Така се ражда Lens Technology.

b_2-c6230b03a2

Бизнес за милиарди
Днес Lens Technology е основен доставчик на сензорни екрани на водещите производители на смартфони и таблети Samsung и Apple. Компанията има 32 завода в седем различни локации. За нея работят 90 хил. души. През 2015 Lens Technology излезе на борсата, което превърна Чжоу Кунфей в най-богатата жена в Китай.

Жената, която не се страхува да рискува
„На нашия език наричаме жените като нея ba de man, което означава човек, който се осмелява да направи това, от което другите се страхуват”, обяснява братовчедът на Чжоу.
„Нямах диплома и ми беше трудно да си намеря държавна работа. Затова реших да стана предприемач”, обяснява самата Чжоу. Освен че често преспива в някои от заводите си, за да контролира работата, най-богатата китайка е известна и с това, че сама проверява как вървят процесите, като заема работните мести на различни служители.
Чжоу има два брака. Първият й брак е с бившия й шеф във фабриката, в която работи. От него има едно дете. По-късно тя се омъжва повторно за свой колега, който сега е в борда на директорите на Lens. От него също има дете.

b_3-c44572f5f1

„Не съм публична личност”, казва Чжоу за себе си. „За мен много важни са две неща: да не изпадаш в еуфория, когато успехът те преследва и да не се предаваш, когато дойдат тежки времена”, обяснява най-богата жена в света, натрупала сама състоянието си.

Източник economy.bg

ДАРИ ЗА НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ ®

Народна Топка България ®

Народна Топка България ®

Здравейте !Предоставям ви линк към информацията за спонсори и дарители в случай,че има интерес. http://narodnatopka.com/reklama/
Описано е всичко необходимо за проекта !
Целта ни е да отворим вратите на поне по един клуб по народна топка във всеки един град на България. Всяка община, която иска да развива спортната култура на подрастващите и на вече порасналите в региона, е добре дошла в редиците на Федерация „Народна Топка България „.
Това е начинът да изградим и национален отбор за мъже, жени и смесен състав, ако искаме да участваме активно на международната сцена на Световно и Европейско първенство по народна топка ( DODGEBALL CUP ) в зала, на плаж , на сняг и на батут. Всеки от вас, който желае да помогне, е добре дошъл. Свържете се с нас !!!
тел: 0885 94 84 96 – Kim Reiki

Още за нас на следните адреси :

www.kimreikifoundation.com
www.narodnatopka.com
www.mediaplus.bg

Напиши коментар

Your email address will not be published.