За всички „Гошовци“

За всички „Гошовци“

За всички „Гошовци“:“Григор Димитров е мъж на 25 години. Висок е 191 см, тежи 80 кг. Роден е в Хасково, а сега живее в Монте Карло.
Гошо е мъж на 28 години. Висок е 180 см, тежи 112 килограма. Роден е в софийски панелен квартал и сега живее в същия панелен квартал.
Григор Димитров не знае за съществуването на Гошо, но Гошо знае за съществуването на Григор Димитров. И не само знае, но и се дразни от това съществуване.
Григор Димитров знае, че цената на успеха е изключително висока. Трябва да имаш талант и да работиш много, адски много, за да постигнеш нещо.


Гошо смята, че талантът и трудът нямат никакво значение. Единственото важно нещо в тоя живот е да имаш късмет. И връзки. Но той за съжаление няма нито късмет, нито връзки. Иначе щеше да е много по-напред от Григор Димитров. Във всяко отношение.
Откъде накъде например Григор Димитров ще спи с такива красиви, световноизвестни жени, а Гошо не успява да навие дори грозничката Мими от съседния вход да си легне с него? Гошо смята, че е така, защото няма връзки, а не защото е полуграмотен и нечистоплътен.


Гошо разбира много от политика, икономика, здравеопазване и телевизия. Към тях отношението му е еднозначно – “ай ше им еба майката връзкарска”.
Най-много Гошо разбира от спорт. Защото постоянно гледа мачове по телевизията и нарича “Манчестър Юнайтед” – “наште”.
Гошо гледа и тенис. Но не се радва на успехите на Григор Димитров. Според Гошо Григор Димитров е родоотстъпник, щото не бил дошъл на някакъв турнир в София навремето. Когато Григор Димитров бие, Гошо смята, че това е само защото има връзки.


Гошо по принцип не харесва известните, защото му е ясно как са станали известни – с връзки. От известните харесва само Миле Китич и Волен Сидеров.
Гошо мрази много Никол Шерцингер, защото си ляга с Григор Димитров, а не с него. Нарича я “оная мангалка” и често влиза във фейсбук-страницата й, за да я “храни”. Това му дава самочувствието, че е големата работа.
Гошо е убеден, че светът е несправедлив. Ако беше справедлив, той щеше да живее в Монте Карло и да спи с “оная мангалка”, а Григор Димитров щеше да гние в панелния апартамент, да седи пред телевизора в размъкнатия си анцуг, да пие домашна ракия и да замезва със зловонно кисело зеле.
Но така е, като няма връзки.
Очите на Гошето се насълзяват от ракията и от завистта, той гаси телевизора, дотътря се до самотната си спалничка, тръшва се в леглото, пръдва и захърква.

Иво Сиромахов

 

ДАРИ ЗА НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ ®

Народна Топка България ®

Народна Топка България ®

Здравейте !Предоставям ви линк към информацията за спонсори и дарители в случай,че има интерес. http://narodnatopka.com/reklama/
Описано е всичко необходимо за проекта !
Целта ни е да отворим вратите на поне по един клуб по народна топка във всеки един град на България. Всяка община, която иска да развива спортната култура на подрастващите и на вече порасналите в региона, е добре дошла в редиците на Федерация „Народна Топка България „.

Това е начинът да изградим и национален отбор за мъже, жени и смесен състав, ако искаме да участваме активно на международната сцена на Световно и Европейско първенство по народна топка ( DODGEBALL CUP ) в зала, на плаж , на сняг и на батут. Всеки от вас, който желае да помогне, е добре дошъл. Свържете се с нас !!!
тел: 0885 94 84 96 – Kim Reiki

Още за нас на следните адреси :

www.kimreikifoundation.com
www.narodnatopka.com
www.mediaplus.bg

9 Отговора на "За всички „Гошовци“"

 1. Юлия   05.02.2017 at 8:42

  Този текст беше публикуван по-рано тази седмица от името на Иво Сиромахов в друг сайт и името на персонажа Гошо беше Пешо. Хайде измислете нещо по-интелигентно, в което да използвате Гришо за сравнение. Това не става. Много е тъпо!

  Отговор
 2. Хм   05.02.2017 at 14:04

  Копи пейст от Иво Сиромахов.. А някой отвърна на Сиромахов така: „Гошо беше удобен, когато гласува на един наскорошен реферeндум“!

  Отговор
 3. Димитър   05.02.2017 at 18:49

  Е,е това наистина ми хареса!

  Отговор
 4. Гошо   05.02.2017 at 20:56

  КОЙ е авторът на това? Апелирам да посети ФЖМК, дори като турист :))))

  Отговор
 5. Калоян   05.02.2017 at 22:01

  Сиромахов, ти ли си?

  Отговор
 6. нейм   06.02.2017 at 23:45

  Сори, но без да съм Гошко не мога да се вречатля от Гришо и Никол. Въпреки постоянното напомняне за съществуването на тези двамата, само след 1 поколение тези двамата ще потънат в забвение. Колко от нас са запознати с постиженията на атлетите от 60те? Знаете ли певачките от същите години?…. ми не!! Прощавайте, но трудно е да се каже че това на г-ца Швин… Шван.. абе Шванцингер е музика. А още по-трудно е да се каже, че Гришко е направил нещо наистима значимо. Все пак е спортист, не учен. В речника му има 1500 думи, но видиш ли трябвало да го обичаме…. това оставям не на Гошко, а на Жоро. Но то все тая.

  Отговор
 7. Реалист   07.02.2017 at 8:32

  Има много, Гошовци или Пешовци няма значение и със сигурност много неграмотни които трудно могат да се реализират в живота. Но вината не е изцяло тяхна. Дори и да се бъхти от сутрин до вечер и работи като вол в строителството, няма да стане Григор Димитров. Да, талант и постоянство са нужни, но без подходяща среда и подкрепа никой не може да успее сам, Гришо включително. Задайте си въпроса, колко често сте помогнали на човек в нужда и когато осъзнаете, че отговора е нито веднъж ще разберете къде лежи разковничето.

  Отговор
 8. П   08.02.2017 at 15:42

  Що за простотия е това? „Гошо да се потруди, за да стане като Григор“. Кой ги написа тези велики глупост?. Mразя хората, които си стоят по цял ден в панелките, бездействат, другите са и им виновни за всичко. ТОВА Е ЗЛОБА, ЗАВИСТ. Това са евтини хора. ПОМИЯРИ…..Израстването е трудно, понякога боли, но винаги усилията си заслужават….

  Отговор
 9. Гошето   08.02.2017 at 16:06

  Ми то си пише отдолу, че е на Сиромахов, какво толкова се заяждате.

  Отговор

Напиши коментар

Your email address will not be published.