Урок по човечност …

Урок по човечност …

Урок по човечност …

По действителен случай от Мариана Манева – 13.09.2016 около 18:00 в Софийското метро 

” …Днес на път по задачки, препускаща по стълбите на Метрото виждам момче с бял бастун и слънчеви очила, свитичък и говорещ по телефона.

Очевидно чакаше метрото! Беше застанал по средата между двата перона. Предположих, че не знаеше кое метро в коя посока е.

Огледах се…хората стояха безучастно седнали.. всеки вглъбен в себе си или в телефоните си…Приближих се до него и го попитах има ли нужда от помощ и на къде се е запътил..той учтиво ми отговори, че не иска да ме притеснява и ме попита след колко време ще дойде метрото в посока НДК…усмихнах се и му казах, че и аз съм в тази посока и ще го придружа. Хвана ме за ръчичка и седнахме да чакаме. Представи ми се…попитах го от къде е, а той ми обясни, че идва от кв. Обеля “Съвсем сам..?! Браво на теб!” – казах аз удивлена, а той ми отговори: “Знаеш ли, свиква се в един момент, защото нямаш друг избор….”….

На НДК го чакаше едно момиче, което го пое, той ми благодари искрено и ми каза, че няма да ме забрави никога…

Знаете ли, нямах път към НДК, връщах се от там, но 15- те минути, които отделих и подарих на Вълкан, ме направиха по- добър човек, защото в това да помогнеш на едно сляпо момче няма нищо срамно. Всеки друг можеше да го направи. Разберете, не дрехите, парите, таговете от екзотичните места ни правят хора, а отношението, съпричастността и добротата, която носим в себе си и сме готови във всеки един момент да подарим на нуждаеш се! Защото аз мога да видя и да оценя красотата на деня, докато Вълкан не може и въпреки това той беше тръгнал на разходка…”

По действителен случай !

автор: Мариана Манева

“Ето какво сподели в социалната мрежа фейсбук това красиво, умно и с добро сърце момиче, което носи красивото име – Мариана. Някои от вас ще кажат, че я хваля напразно, но не е така. Познавам я лично и тя е точно този човек. Публикувах споделеното от нея на сайта си без нейно знание, защото съм на мнение, че това нейно преживяване е редно да служи за пример на всички останали. Предпочитам да споделя с вас тази житейска история, отколкото да отразя пореднен гаф на някой душевно беден български политик.” Kim Reiki 
ЩЕ СИ ПОЗВОЛЯ ДА НАПРАВЯ НА МИРИАНА РЕКЛАМА ОТ БЛАГОДАРНОСТ, ЧЕ МЕ ДОКОСНА И ДНЕС С УСМИВКА: 

Всъщност, тя е и треньор по KANGOO JUMPS. Така че, ако някой желае, то може да се запише да тренира в нейната група.

Посетете страничката и в социалната мрежа на адрес KANGO DANCE CLUB

Мариана ви очаква в 360 Health Club всеки Вторник и Четвъртък от 20.30 с предварителна резервация.

360 HEALTH CLUB е на адрес: бул. Джеймс Баучер 100 (Хотел Маринела) http://www.360healthclub.bg/ Телефон: 0885 897 860

Ще завърша със следното, за да избегна глупави коментари.

Някои от вас си мислят : 

” – Този тъпак използва ситуацията и чуждото нещастие, за да си прави реклама ” …или тем подобни глупости…..

А, аз ще ви кажа : 

– Използвам случая, за да ви напомня, че сме хора и ако положим поне малко усилия в този живот, да бъдем полезни не само на себе си, да сме отзивчиви, усмихнати, добри, да не бъдем егоисти, лицемери, интриганти, предатели, алчни и лоши, то е възможно да бъдем много щастливи някой ден.

ЗАТОВА ВИ ПРЕДИЗВИКВАМ :

АКО НЯКОЙ ОТ ВАС ИМА ЖЕЛАНИЕ ДА СПОДЕЛИ СЪБИТИЕ, КОЕТО ГО Е НАПРАВИЛО ПО-ДОБЪР ЧОВЕК ИЛИ СЛУЧКА, ЧУЖДА ЖИТЕЙСКА ИСТОРИЯ ОТ ЖИВОТА, ИЛИ ПРОСТО ИСКА ДА СЕ ПОХВАЛИ С ПОСТЪПКАТА НА ДОБЪР И ВЕРЕН ПРИЯТЕЛ, е добре дошъл да се свърже с мен на адрес Kim Reiki.

 

ДАРИ ЗА НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ ®

Народна Топка България ®

Народна Топка България ®

Здравейте !Предоставям ви линк към информацията за спонсори и дарители в случай,че има интерес. http://narodnatopka.com/reklama/
Описано е всичко необходимо за проекта !
Целта ни е да отворим вратите на поне по един клуб по народна топка във всеки един град на България. Всяка община, която иска да развива спортната култура на подрастващите и на вече порасналите в региона, е добре дошла в редиците на Федерация „Народна Топка България „.

Това е начинът да изградим и национален отбор за мъже, жени и смесен състав, ако искаме да участваме активно на международната сцена на Световно и Европейско първенство по народна топка ( DODGEBALL CUP ) в зала, на плаж , на сняг и на батут. Всеки от вас, който желае да помогне, е добре дошъл. Свържете се с нас !!!
тел: 0885 94 84 96 – Kim Reiki

Още за нас на следните адреси :

www.kimreikifoundation.com
www.narodnatopka.com
www.mediaplus.bg

 

Напиши коментар

Your email address will not be published.