Таня Калакунова – За всички жени, които желаят и се борят ! Ние можем да постигнем всичко !

Таня Калакунова – За всички жени, които желаят и се борят ! Ние можем да постигнем всичко !

Таня Калакунова – За всички жени, които желаят и се борят ! Ние можем да постигнем всичко !

1. Разкажете ни Вашата история за това как станахте майка. Знаем, че сте минали през трудности, докато стигнете до това щастие. Бихте ли споделили с нашите читатели, защото със сигурност има много жени, които биха се вдъхновили и биха продължили да се борят докато постигнат целта си.

Ще Ви разкажа за болката и цената на щастието в един ред: 22 години борба, 5 спонтанни аборта, 8 ин-витро операции, 30 упойки, много надежди и сълзи. На 48 години забременях ин-витро в клиника „Надежда“. Съпътстващо имах диабет, хипертония и тромбоза в крака.  Гледаха ме „като писано яйце“.

На 49 години родих и….. светът стана друг! Всичко се промени.  Едно сърчице биеше вътре и извън мен, две очички чакаха мляко и обич.

За всички жени, които желаят и се борят за най-голямото богатство на света – да имат своя рожба, ще кажа: Мили момичета, вярата в себе си, вярата в екипа, който се грижи за Вас, и вярата в Бог ще сбъднат мечтата Ви! Каквото и да кажете, ще Ви разбера. Но моля Ви, ПОВЯРВАЙТЕ СИ!

2. Как решихте да се занимавате с козметика?

Бях в 7ми клас. Радост (моята майка) ми донесе книжката „101 професии“. Харесах снимка на момиче с бяла престилка, което правеше червило… и сякаш всичко започна тогава. Наблягах на химията и по-късно завърших висшето си образование във ВХТИ София, специалност „Парфюмерия и козметика“ .  На парфюмерия ме е учила г-жа Малфати, а на козметика Васко Ангелов.  Фундаментът направи така, че да се получат по-късно козметични продукти, носещи здраве и красота и решаващи проблеми.

3. От къде идва името?

КОКОНА е символ на поддържана, накипрена жена, излъчваща чар, здраве, хъс за живот и младост.

КОКОНА е жена, привличаща погледи и възхищение.

КОКОНА е жена, на която детето й и казва „Мамо, много си красива!“

 

4. Защо грижата за кожата е толкова важна?

Органите, с които тялото диша, са два и кожата е единият от тях. Премахването на мъртвата дерма е свежестта и усещането за чистота след къпане. Но бебето е с една хидратация, а тази на  възрастните е наполовина. Грижата за кожата с козметични продукти е тази, която ни отдалечава от сухата, набръчкана и невитална кожа. Ето защо козметиката е важна!

5. А бебешката козметика… какво е нужно да притежава един продукт за бебета, за да бъде полезен, а не опасен?

– прецизирана формула;

– клинични изпитания;

– непрекъсната иновация;

– богатство от „благинки“ (витамини, масла, екстракти, специалитети);

– регулирано рН, съобразено с това на бебетата;

– аромати, не съдържащи алергени;

И обратна връзка от потребителите!

 

6.Вярно ли е, че за козметиката за бебета се отнася максимата “колкото по-малко, толкова по-добре”?

Това като максима е весело. Няма как да измием бебока само с вода. Стандарт е максимата – европейски, български, световен. Мислено е от много хора, с много знания и опит. Ето защо, например вискозитет на шампоаните не се нормира – за да се слага по-малко, да се разнася по-лесно, да се отмива бързо и във ваната да има усмихнато бебе.

7.Казват, че не е добре бебето да се къпе повече от три пъти седмично през първата годинка, защото пада защитният липиден слой, истина ли е това и важи ли и за козметиката?

Абсолютно вярно. В стремежа си човек да продава не бива да излиза извън границите на разума.

Но всеки ден, след всяко изхождане, ако сте вкъщи, мийте дупето на бебока, подсушавайте и мажете с крем или пудра. А мокрите кърпи… те са за навън /поне според мен/.

8. Какво мислите за мокрите кърпи, някои специалисти казват, че не е добре да се използват, независимо, че пише, че са щадящи, смята се, че в тях има наличие на алергена катон.

Въпросът е, когато се използват, да са наистина бебешки. Няма как да са пуснати на пазара и да имат алергени…. Или поне търсете такива, които са клинично тествани.  И не ползвайте за децата си мокри кърпи за възрастни.

9. Ако в семейството има история с кожни проблеми, алергии или астма каква козметика трябва да се ползва. Ясно е, че трябва да се изпират всички дрехи преди да се облекат на бебето, но предполагам, че трябва да се обърне и внимание на препаратите, с които перем и на всяка козметика, която ползваме за детето.

Изпират се. Гладят се (аз гладя дрехите на Рая и до сега и това не е само заради естетика). Ползват се препарати за бебета с по-щадящи пенители.

А когато има кожни проблеми, още повече алергии, нека на всяка майка и стане ясно, че на помощ идва медицината. Тя е за това – да лекува!

 

 10. Вашите продукти участват на изложения в Европа и в Азия, какво се случва на такива мащабни мероприятия, как там хората приемат българското?

С интерес! За четящите хора България е оазис на билки, прекрасен климат, вълшебни етерични масла …. и разбира се маслодайната роза, която ни прославя по света.

Фактът, че поддържаме дългогодишни партньорски взаимоотношения с нашите дистрибутори   говори за две неща – потребителски интерес и задоволство от качеството на продуктите. Колкото и държавите да имат граници, козметиката няма.

11. И в тази връзка как се справяте с конкуренцията? Имате ли тайна? С кое сте по-различни?

Няма артикул в света без конкуренция – от хляба до самолета. И в брака, и на работа, и в детската ясла има конкуренция. Ако човек я приеме като стимул и съревнование за все по-добри продукти, тя може да бъде най-положителното нещо на света. Това е тайната! Положително мислене когато творим, когато избираме опаковки, пазари, дистрибутори, когато създаваме продукта, използвайки опит и знания.

 

12. Част сте от благотворителна кампания за майки, които искат да имат бебе. Разкажете ни повече.

Смятаме и тази година да се включим в кампанията „Искам бебе“. Започнахме през 2014г. Част от приходите от продажбите на серията за бебета БЕБИНО са за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. Успяхме да помогнем на две двойки, които се сдобиха с живи и здрави деца. Няма такава радост! Неописуемо е чувството да видиш радост в очите на майка с над 10 опита ин-витро и с бебе в ръце!

13. Какво всъщност за вас е красотата и може ли тя да се постигне само с козметика?

Красотата е излъчване! Красотата е грижата на човека за неговото здраве, душа, кожа, коса и тяло. Когато един човек се грижи за себе си, той се грижи и за ближния си, за хората, които обича! Коректив за това са децата. Те забелязват новата прическа, нокти, грим, хубавата кожа. Целуват те след баня…..запаметяват….. и след време повтарят същия ритуал. КРАСОТАТА Е ЧИСТОТА….. ВЪВ ВСИЧКО.

14. Какво ще си пожелаете занапред?

– Здраве

– Нови изделия

– Лоялни клиенти

– Нови изложения

– Усмивки и задоволство от хората, с които работя.

– Много бебета……защото мислим и работим за тях!

– И мир по света, за да се случат горните пожелания!

15. А на нашите читатели?

На Вашите читатели желая преди всичко грижа за себе си. Желая да са здрави и успешни!

Добрата козметиката има две предназначения:

  • Да подчертае красивото във всеки;
  • Да скрие недостатъците;

А коя е добрата козметика? Тази, която ни кара да изглеждаме млади, да се чувстваме млади!

  16. И за финал – Колко години сте на пазара с Кокона Козметикс ?

18 ГОДИНИ КРАСОТА !!!

КОКОНА е създадена 07.07. през 1999 година в България, гр. Смолян – красив град в Родопа планина. От 2001 година изградихме собствена малка козметична фабрика на 8 километра от град Пловдив. КОКОНА има изградена система за качество и спазва изискванията на добрата производствена практика. Всички продукти са защитени с търговски марки, притежават козметични досиета и необходимите декларации за безопасност на козметичния продукт.

Заложили сме на продажби основно в аптечната и козметична мрежа – където доверието на клиента е най-голямо. Тук е мястото да благодаря на нашите дистрибутори за старанието им при реализацията на нашите продукти. На всички фармацевти в аптечния бранш и дилърите в козметиката – за компетентността при предлагането на продуктите на КОКОНА.

Природата е най-голямото богатство от суровини за здраве и красота, а науката е тази, която ни позволява да създадем богати формулации с неповторими аромати, „говорещ“ дизайн, екологични опаковки, и най-важното с ефект и въздействие, което очаквате. Разковничето на успешните ни продажби е поддържането на качеството на продуктите, както и непрекъснати иновации – провокирани от нуждите на пазара, обратна информация от клиентите и регулярно посещение на световни изложения и търговски мисии. Тези неща правят продуктите ни успешни и атрактивно предлагани на българския и международния пазар.

Готови сме, гледайки бъдещето, да Ви предложим букет от изненади – иновативни продукти – едно вдъхновение от цветя, плодове, билки и специалитети – единствено в стремеж към съвършенство.

Подарете си красота – паролата е КОКОНА!

Искрено Ваша,

инж. Таня Калакунова

Управител

Пазарувайте качествена българска козметика ОНЛАЙН на адрес www.kokona.net

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 50 ЛЕВА ! 

БИЛКОВИ ВАЗЕЛИНИ – Билки, природа и здраве!!!
Има ли по хубава и по-плодородна страна от България?
Има ли по-ароматно масло от Българското розово масло, от прекрасната лавандула на карловските и казанлъшки полета, от боровото масло на Родопите, от тучните поля с невен и лавандула?
Това е нашата България – красива и богата!!!
http://kokona.net/HERBAL-VASELINES

ХИГИЕННИ ЛОСИОНИ
Има ли по хубава и по-плодородна страна от България?
Има ли по-ароматно масло от Българското розово масло, от прекрасната лавандула на карловските и казанлъшки полета, от боровото масло на Родопите, от тучните поля с невен и лавандула?
Това е нашата България – красива и богата!!!
http://kokona.net/HYGIENE-LOTIONS

KOKONA SUN
Това е лятото -топло, слънчево, щастливо!
Кадифен загар,траен тен – море, слънце, плаж, мечти!
Аз и ти! А после то и още хиляди усмивки и игри!
Kokona sun – здравословен тен – за мама, татко и за мен!
Разберете повече тук ...http://kokona.net/KOKONA-SUN

S.O.S – Защита от комари
Със защитата на SOS Репеленти – сега Вие може да бъдете навсякъде – на море, планина, река, докато спортувате или вършите селскостопанска дейност, или просто в ресторанта на открито.
Комарите не ви харесват – ужилването невъзможно!

Разберете повече тук ..http://kokona.net/KOKONA-SOS

BEBINO – Вълшебство за бебета
Вашето бебе е любовта на вашия живот –
То е мъничко, не може да ви се оплаче.
А иска да има чисто дупе, телце и личице
За да може да ви дари с онази усмивка, 
заради, която човек си заслужава да живее.
Подарете си вълшебства от Бебино.
на адрес http://kokona.net/BEBINO

Серията Foot Guard решава проблеми.
Какво по-хубаво от поддържани мъжки и хубави женски крака, от комфорта да се събуеш където си пожелаеш?
Какво по-хубаво от това да забравиш, че имаш проблем?
И всичко това за щастливи стъпала!
на адрес http://kokona.net/FOOT-GUARD

Серията Foot Guard RELAX решава проблеми.
Какво по-хубаво от поддържани мъжки и хубави женски крака, от комфорта да се събуеш където си пожелаеш?
Какво по-хубаво от това да забравиш, че имаш проблем?
И всичко това за щастливи стъпала!
на адрес http://kokona.net/FOOT-GUARD-RELAX

KOKONA& MOTHER

Няма нищо по-хубаво от това, жената да бъде желана, красива, привличаща, ексцентрична и ндивидуална, и много, много нежна.
Бъди Кокона преди, по време и след бременността!

Разберете повече тук ….http://kokona.net/KOKONA-and-MOTHER

Q10 Серия – Младост и Красота
Козметика за лице , балсам и шампоан за коса, дневен и нощем крем за лице !
Повече информация тук..http://kokona.net/COENZYME-Q10

БОТАНИКА – Романтика и Красота

Билки и цветя за вашата коса. Много молекули за божествено лице и скули. Изваяни тела с натурална красота на адрес….http://kokona.net/BOTANICA-B.H.F.

Пазарувайте качествена българска козметика ОНЛАЙН на адрес www.kokona.net

Искате ли да организираме вашият СПОРТЕН ТИЙМБИЛДИНГ, ВАШИЯТ РОЖДЕН ДЕН, ВАШИЯТ СЕМЕЕН ПРАЗНИК! 
Искате ли ДА СПЕЧЕЛИТЕ КУПА ! 
Искате ли ДА СЕ СПРАВИМ ЗАЕДНО С АГРЕСИЯТА В ОБЩЕСТВОТО или с агресията само във вашия офис !?
КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ ДА ПОИГРАЕМ НАРОДНА ТОПКА !?
РЕЧЕНОТО ЩЕ БЪДЕ СТОРЕНО !
Свържете се с нас на +359 885 94 84 96 – Ким Рейки 

ДАРИ ЗА НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ ®

Народна Топка България ®

Народна Топка България ®

Здравейте !Предоставям ви линк към информацията за партньори, съмишленици, спонсори и дарители в случай,че има интерес. https://www.narodnatopka.com/reklama/
Описано е всичко необходимо за проекта !
Целта ни е да отворим вратите на поне по един клуб по народна топка във всеки един град на България. Всяка община, която иска да развива спортната култура на подрастващите и на вече порасналите в региона, е добре дошла в редиците на Федерация „Народна Топка България „.

Това е начинът да изградим и национален отбор за мъже, жени и смесен състав, ако искаме да участваме активно на международната сцена на Световно и Европейско първенство по народна топка ( DODGEBALL CUP ) в зала, на плаж , на сняг , на батут и навсякъде в природата. Всеки от вас, който желае да помогне, е добре дошъл. Свържете се с нас !!!
тел: 0885 94 84 96 – Kim Reiki

Още за нас на следните адреси :

www.kimreikifoundation.com
www.narodnatopka.com
www.mediaplus.bg

Напиши коментар

Your email address will not be published.