Строги планове за крехки души

Строги планове за крехки души

Строги планове за крехки души 

” Хубаво е човек да кове съдбата си сам и да се развива според желанията си. Има една приказка, която твърди, че съдбата обичала смелите или помагала на смелите. За да ти се случи нещото, което искаш, е необходимо по някакъв начин да го предизвикаш с действията си. Ако искаш да спечелиш от тотото шестица, е необходимо да пуснеш фиш, а не само желание. Ако искаш да станеш голям спортист, е необходимо да се поизпотиш на терена, а не само да мечтаеш. Ако искаш да си победител, е необходимо да се научиш да губиш, след това да се защитаваш и най-накрая с натрупания опит да побеждаваш. Старите хора твърдят, че на всеки един от нас съдбата била предопределена.

image_thumb[1]

Тоест, знаело се какво ще ти се случи, какъв ще станеш и каквото и да направиш, не можеш да промениш това. Баба ми обичаше да казва: “Ако ти е писано да се удавиш, няма как да се обесиш!”.С две думи, каквото и да правиш, ако сам не си ковнеш пироня, то съдбата ще ти го ковне!

Един японец загубил честта си и тръгнал да си прави харакири, но ръката му трепнала в неправилната посока и сега света и АЛЛАХ се радват на още един мюсюлманин-камикадзе (обрязал се човечецът непреднамерено). Човекът решил да се самоубие за наказание по традиционен японски начин, а Господ му поднесъл изненада. Никога не можеш да предположиш какви са плановете на дядо Боже за крехката ти душичка.

luchezar_boyadjiev

Ето, този мил човек на снимката, който, предполагам, до последно си е мислил, че е Пинокио, опитвайки се да закрепи нослето си с този голям пирон…..От къде да знае, че изразът “Всеки кове сам съдбата си!”не се приема с ЕКСТАЗИ. Сигурен съм, че този път Господ е останал изненадан. Не е предполагал, че някой ще приеме буквално думите му. Според мен е редно дядо Боже да редактира Библията си, защото много хора започнаха да я тълкуват погрешно. Давам пример с една от десетте Божи заповеди :
-[5:21] Не пожелавай жената на ближния си и не пожелавай дома на ближния си, нито нивата му, нито роба му, ни робинята му, ни вола му, ни осела му, (нито никакъв негов добитък,) нито нещо друго, което е на ближния ти.
-[5:22] Тия думи изрече Господ гръмогласно към цялото ви събрание на планината изсред огън, облак и мрак (и буря), и повече не говори, и ги написа на две каменни скрижали и ми ги предаде.

mediaplus.bg
Строги планове за крехки души

Така! Сега, може ли да попитам, защо тия в Народното събрание  се заглеждат в тънкия ми портфейл?  Защо със своднически методи искат да ме прелъстят да гласувам за тях, а след това ограбват заработеното от мен до стотинка? Защо те имат много ризи с избродирани инициали по маншетите, а нито една от тези ризи не идва в моя гардероб?

Защото нищо свято няма за издигнатите от самите нас псевдопатриоти. И те като всяка религия са измислени. Вместо библии и корани размахват програми, вместо требници ни предлагат орязани бюджети, а вместо нафора ни тъпчат мозъците с постни пици! Анатема! И като ги видите да се кръстят в църква или да се молят в джамия, не се чудете на реактивния звук, който чувате – истината бяга с космическа скорост от храма.” Kim Reiki 

Автор: Kim Reiki ®

 

ЕДНА ПРИТЧА ЗА ГНЕВА И СЛЕДИТЕ, КОИТО ТОЙ ОСТАВЯ В ДУШАТА НА ЧОВЕК

Живял някога един младеж. Той имал лош и невъздържан характер. Непрекъснато изпадал в конфликти и скандали с хората, често ги обиждал и нагрубявал.
Един ден баща му му дал една торба, пълна с пирони и му казал:
– Искам да те помоля нещо, сине. Всеки път, когато се скараш с някого или го нагрубиш, забивай по един пирон във вратата на двора.

Първия ден момчето забило 30 пирона във вратата. През следващите дни обаче, то започнало да се замисля над всеки случай, заради който трябвало да забива по един пирон и постепенно започнало да контролира своята избухливост. Така малко по малко намалявали и пироните, забити във вратата.

Докато дошъл денят, когато не забил нито един пирон.
Тогава отишъл при баща си и с гордост му разказал за своето постижение и за промяната, която настъпила с него.

– Добре, момчето ми. А сега искам да направиш нещо друго. Всеки път, когато успяваш да овладееш характера си, когато кажеш добра дума на някого или му се извиниш за предишната си грубост, изваждай по един от забитите пирони.
Така и направил младежът. Започнал един по един да вади пироните от вратата докато дошъл денят, в който не останал нито един.

Тогава баща му го завел при вратата и казал:

– Сине, ти се справи прекрасно със задачите, които ти поставих. Стана по-въздържан и добър човек. Но сега, виж колко дупки останаха на вратата и си помисли – тя никога няма да бъде същата както преди.

Когато се скараш с някого и го обидиш или нагрубиш, ти му нанасяш рана – както всеки път нараняваше дървото на тази врата с пирона, който забиваше. И дори и после да му се извиниш и да поискаш прошка, колкото и време да е минало, остава белег от тази рана – както останаха дупки на вратата, въпреки че ти извади всеки пирон.

Помни, че с думите можеш да нанесеш на човек по-тежка рана дори и от нож. И дори да заздравее тази рана, винаги остава белег.

момчето с пироните

 

ДАРИ ЗА НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ ®

Народна Топка България ®

Народна Топка България ®

Здравейте !Предоставям ви линк към информацията за спонсори и дарители в случай,че има интерес. http://narodnatopka.com/reklama/
Описано е всичко необходимо за проекта !
Целта ни е да отворим вратите на поне по един клуб по народна топка във всеки един град на България. Всяка община, която иска да развива спортната култура на подрастващите и на вече порасналите в региона, е добре дошла в редиците на Федерация „Народна Топка България „.

Това е начинът да изградим и национален отбор за мъже, жени и смесен състав, ако искаме да участваме активно на международната сцена на Световно и Европейско първенство по народна топка ( DODGEBALL CUP ) в зала, на плаж , на сняг и на батут. Всеки от вас, който желае да помогне, е добре дошъл. Свържете се с нас !!!
тел: 0885 94 84 96 – Kim Reiki

Още за нас на следните адреси :

www.kimreikifoundation.com
www.narodnatopka.com
www.mediaplus.bg

Напиши коментар

Your email address will not be published.