Станимира Петрова: Петър Лесов ме направи по-хитра

Станимира Петрова: Петър Лесов ме направи по-хитра

Станимира Петрова: Петър Лесов ме направи по-хитра

Кучето ми Тайсън стана талисман на целия отбор, разкри двукратната европейска шампионка

Ден след като България записа най-успешното си участие на европейско първенство по бокс при жените, “Меридиан Мач” разговаря с една от шампионките от “Асикс Арена” – Станимира Петрова. Родената в Асеновград състезателка грабна второ злато на Стария континент, като триумфира в категория до 57 килограма, която се очаква да бъде направена олимпийска за Токио 2020. Първата й титла отново е от София – през 2016 г., но в кат. до 54 кг. Иначе, освен Станимира, златни медали сега взеха Мелис Йонузова (64) и Стойка Петрова (54), като последната получи и предложение за брак на почетната стълбичка. Ето какво каза 27-годишната Станимира, която бе избрана и за боксьор номер 1 на турнира, по-малко от 24 часа след триумфа.

– Как си, след като емоциите поутихнаха?
– Уморена. Напрежението мина и сега се отпускам. Осъзнавам какво съм направила. Купата и медалът са при мен, така че съм супер!

– Боксираш се в нова категория, как се чувстваш?
– Това са нормалните ми килограми, така че ми е много по добре. След тренировка дори съм под категорията си и не ми се налага да свалям. Това беше проблем в предишните години. 57 килограма обаче става много силна категория, така че трябва здрава подготовка.

– Как усети самото първенство? Като че ли в първия мач бе леко неуверена…
– Да. В първия мач винаги ми е било по-трудно, докато се наглася към обстановката. Смятам обаче, че след това всичко се нареди. Пък и първата ми съперничка (б.р. – хърватката Сара Берам)  беше много корава. Иначе като цяло шампионатът бе организиран прекрасно от федерацията ни по бокс. Нямаше никакви оплаквания и всичко беше подсигурено.

– През 2016-а имахте търкания със Стойка Петрова, а сега отношенията в отбора са прекрасни. Как ги изгладихте?
– Няма какво да делим. Вече сме в различни категории и всяка една от нас мисли за собствените си съпенички. Тук е моментът да я поздравя за титлата и годежа, както и Мелис за златото и изобщо всички момичета с медали – Деница Елисеева, Габриела Димитрова и Севда Асенова. Обичам ги всички.

– По доста необичаен начин Стойка получи предложение за брак. Ти как би реагирала на нейно място?
– Ами, като ми се случи, ще разберем!

– А има ли кандидати?
– (Смее се) Не знам.

– На трибуните имаше колоритна подкрепа и от кучето ти, което се казва Майк Тайсън. Разкажи повече за него.
– Породата му е померан и стана талисман на целия отбор. То по принцип е на майка ми, но аз избрах името му. Първо го бяха кръстили Майки, но реших, че Майк Тайсън повече ще му отива.

– Предстои световно първенство. Намеренията предполагам са за титла?
– Естествено, но нека първо да се види къде ще бъде шампионатът. Трябваше да бъде през ноември в Индия, но пропадна. На този етап няма насрочена дата и място. А и не искам да тръгвам към такива състезания с големи очаквания, защото имам горчив опит с олимпиадата в Рио. Важното е да съм добре подготвена.

– Легендата Петър Лесов вече ти е личен треньор. Какво промени в стила ти?
– Първо искам да кажа, че се чувствам перфектно под негово ръководство. Като стил може би ме направи по-хитра. Научи ме да използвам предоставените ми възможности.

– С кого отпразнува успеха?
– С Петър Лесов, Стойка Петрова и мелис Йонузова. Само те бяха останали в хотела. Сега ще има празненства и с близките ми.

– Кога подновяваш подготовка?
– Все още не знам. Мисля да си почина още десетина дни и след това с треньора ми ще обсъдим програмата.
НИКОЛА ШЕНТОВ/”Mеридиан Мач”

Здравейте !Предоставям ви линк към информацията за партньори, съмишленици, спонсори и дарители в случай,че има интерес…. https://www.narodnatopka.com/reklama-dbfb/
Описано е всичко необходимо за проекта !
Целта ни е да отворим вратите на поне по един клуб по народна топка във всеки един град на България. Всяка община, която иска да развива спортната култура на подрастващите и на вече порасналите в региона, е добре дошла в редиците на Федерация „Народна Топка България „.

Това е начинът да изградим и национален отбор за мъже, жени и смесен състав, ако искаме да участваме активно на международната сцена на Световно и Европейско първенство по народна топка ( DODGEBALL CUP ) в зала, на плаж , на сняг , на батут и навсякъде в природата. Всеки от вас, който желае да помогне, е добре дошъл. Свържете се с нас !!!
тел: 0885 94 84 96 – Kim Reiki

Всяка закупена топка подпомага нашата дейност на национално ниво !
ТОПКИТЕ за ЗАЛА “DBFB GOTCHA BALL” СА С РАЗМЕР 7 ИНЧА ПО ДИЗАЙН НА ФЕДЕРАЦИЯ НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ С АВТОР ЕВА ПАВЛОВА И СА ОФИЦИАЛНО ОДОБРЕНИ ОТ WORLD DODGEBALL ASSOCIATION .
Топката е от текстил и е лека, а при удар е безболезнена.
https://www.narodnatopka.com/shop/dbfb-gotcha-ball-1/

Напиши коментар

Your email address will not be published.