СМЪРТОНОСНИТЕ ЕЗДАЧИ

СМЪРТОНОСНИТЕ ЕЗДАЧИ

СМЪРТОНОСНИТЕ ЕЗДАЧИ

Фаталните човешки пороци –
нетърпение, алчност, отмъщение, завист, омраза, егоизъм, подозрение.
Враговете, наречени по име, неусетно вселили се в милиони мъже и жени. Помислете за това, колко от тях седят във вас.
От раждането до смъртта, човек е принуден да се бори с тези злини. Нашият успех в живота се измерва с това колко добре сме се справили с тях.

НЕТЪРПИМОСТ.
Човек няма да се научи да мисли в настоящето, ако не проявява търпение. Търпението с уважение към всички живи същества. Така че търпението се явява едно от най-достойните качества.

ЗАВИСТ.
Завистта изгаря добри човешки постъпки, както огънят изгаря дървото. По този начин тя неизбежно ще измества вярата от сърцето. Завистта е един от най-ефективните елементи на омразата.

ОМРАЗА.
Както във веригата се разгражда и човека, засегнат от страстта на омразата. Той е като пиян мъж, който е загубил разсъдъка си, става невменяем. Най-груби и жестоки думи летят от устата му, той е готов да разкъса на парчета човека, който го е извел от равновесие …
В това състояние, родителите проклинят децата, децата – родители, дори до убийство се стига.
Омразата – един от най-тежките грехове, които разрушават душата. Можете да се противопоставите на това, с такива думи:
“Никога към никого, не съм изпитвал омраза,
както и любовта не пламва към всеки срещнат”

АЛЧНОСТ И ОТМЪЩЕНИЕ.
Следващите ездачи – това са алчност и отмъстителност – винаги работят по двойки.
Където присъства единият, там е и другия.
Алчността така влияе на човешкия мозък, че той иска да изгради ограда около него и да държи всички далеч от себе си.
Този порок предизвиква човек да пести милион след милион, които всъщност, не са му нужни и които той никога няма да похарчи.
Както казва Гай Салустий Крисп :
“Алчността винаги е безгранична, ненаситна,
и не намалява ни при изобилие ни при бедност.”

АЛЧНОСТ И СКЪПЕРНИЧЕСТВО –
По какво се различават?
Алчността – е желанието да се получи възможно най-много, а скъперничеството – е желанието да похарчиш възможно най-малко.


Алчният човек най-вече се грижи за увеличаване на доходите, а скъперник – намаляване на разходите. Въпреки това, в края на краищата, ефектът е подобен, но са различни начините за постигане на резултата.
Но алчността обединява в себе си и алчност и сребролюбие, нежеланието да се разделят с натрупаното богатство, и желанието да се получи, колкото е възможно повече.

Алчността довежда човек до това, че докато не изтръгне всичко до последната капка кръв от сродника, той няма да се спре. Следователно, налице е показна и отмъстителност. В края на краищата, когато сърцето е в състояние на покой в него е една малка част от отмъстителност.

За да разберете колко са разрушителни тези два порока, прочетете биографиите на тези хора, които са искали и искат да станат господари на този свят. Тези, които се опитаха да изолират своето собствено гнездо за сметка на другите. И това, което ги е довело до тези пороци?

ЕГОИЗЪМ И ПОДОЗРИТЕЛНОСТ.

Още една двойка, два фатални порока за душата. Няма напредък в този, който е надут, самовлюбен и не изпитва доверие в другите. Човекът, по силата на вроденото животинско самодоволство на природата му, е склонен да разчита на другите хора, на стабилност на обстоятелствата, за да се справи с ежедневните дела и въпроси.

Съмнението – е плодовит микроб. Ако му позволите започва да се размножава така, че не оставя място за вяра. Докато обществото не се погубва в надпреварата за милиони, добре е да се разбере силата на вярата. Когато има подозрителност, процъфтява и егоизма.

Хората, чиято единствена цел е да притежават собствено благополучие, личен интерес, в крайна сметка не постигат много. Както лесно са стигнали до целта си, престъпвайки обществените норми и хората, така бързо и лесно могат да изгубят полученото.

Не е обезателно това да бъде парична загуба.
Такива хора могат да слушат, но не за да чуват, страхуват се, но не уважават, да се води с тях диалог, но не и преговори.

Ние трябва да се интересуваме от други велики хора, не поставяйки себе си над другите, да изучаваме биографиите на хората, които имат тези пороци, за да разберем това, което те са постигнали в живота.

И когато започнете така внимателно да разбирате всяка своя стъпка, всеки ход, всяка дума, тогава на вас не ви е нужно доказателство за факта, че почти всяка душа, с изключение на смирените, е обсебена от тези пороци в една или друга степен.

Джамиля Чупалаева
/превод/

Всеки, без възрастови ограничения, който желае да се развива чрез спорта НАРОДНА ТОПКА ( DODGEBALL ) е добре дошъл в нашите редици. Нашето мото е ” Спорт за всички, игра за всеки!”.

Без значение дали сте спортували някога, дали сте нереализиран човек в друг спорт, а може би сте нежелани, вие или вашето дете, заради възрастта в някой спортен клуб, дали животът ви е отделил от любим за вас спорт, или мислите, че сте много добри с топка в ръка и имате точен мерник, вие сте бивш хандбалист, бивш баскетволист или бивш волейболист, искате да участвате в турнири и състезания, за да печелите медали и купи, вие сте добре дошъл в клубовете ни в цялата страна. Народна топка създава приятелства за цял живот!

Искате ли да създадете свой собствен клуб по народна топка във вашия град и да го развивате ???!!!

Ако имате желание да играете DODGEBALL е необходимо само да се свържете с нас на тел: 0885 948496 , а ние ще ви ориентираме с плановете ни за бъдещето на този спорт. Създаваме история, а вие може да запишете името си в нея!

Предоставям ви линк към информацията за партньори, съмишленици, спонсори, инвеститори и дарители в случай,че има интерес…. https://www.narodnatopka.com/reklama-dbfb/
Описано е всичко необходимо за проекта !

Всяка закупена топка подпомага нашата дейност на национално ниво !
ТОПКИТЕ за ЗАЛА “DBFB GOTCHA BALL” СА С РАЗМЕР 7 ИНЧА ПО ДИЗАЙН НА ФЕДЕРАЦИЯ НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ С АВТОР ЕВА ПАВЛОВА И СА ОФИЦИАЛНО ОДОБРЕНИ ОТ WORLD DODGEBALL ASSOCIATION .
Топката е от текстил и е лека, а при удар е безболезнена.
https://www.narodnatopka.com/shop/dbfb-gotcha-ball-1/

Напиши коментар

Your email address will not be published.