СЕДЕМ ПРАВИЛА ЗА ЧИСТОТА НА ИЗТОКА

СЕДЕМ ПРАВИЛА ЗА ЧИСТОТА НА ИЗТОКА

СЕДЕМ ПРАВИЛА ЗА ЧИСТОТА НА ИЗТОКА

1. ЧИСТОТА НА РЪЦЕТЕ – не вземайте излишно. Не взимайте и чуждото на някой друг. Ако парите не са били предназначени за вас, а вие сте ги придобили с измама или мошеничество, те причиняват проблеми и паразити в тялото и в живота. И не забравяйте да дадете някои от своите доходи на тези, които се нуждаят от тях.

2. ЧИСТОТА НА УШИТЕ – не слушайте хора уплашени, ядосани, дребнави, суетни, а така също – защитете слуха си от ругаене, клюки и празнословие.

3. ЧИСТОТА НА ОЧИТЕ – не замърсявайте своето зрение със завист и похотливост, и какво има ближния, не замърсявайте своите очи, с наблюдение на сцени на насилие и жестокост. Дръжте очите си само в чистота наблюдавайки съвършенството на света и великолепието на цветовете му.

4. ЧИСТОТА НА УСТАТА – пазете устата си от излишни многословия и ругаене. Не забравяйте, че мълчанието – това е злато.

5. ЧИСТОТА НА ТЯЛОТО И ДРЕХИТЕ – поддържайте тялото и дрехите чисти. Внимателно се отнасяйте към външния си вид.

6. ЧИСТОТА НА МИСЛИТЕ – премахнете от главата си негативните мисли и зли помисли. Това означава също така да не проявявате към себе си жалост. Защо да се съжалявате?! Не е ли по-добре просто за да се насърчавате за светли начинания?!

7. ЧИСТОТА НА ДУШАТА И СЪРЦЕТО – пазете и съхранявайте своите душевни пориви, емоционални изблици, и не ги потискайте. Вашата душа това е най-чистото и светло, което имате в себе си, така че не си позволявайте да игнорирате нейните желания.
Ако в живота се ръководите от нейните съвети ще преминете най-благоприятния път за себе си.
Обичайте не изисквайте нищо в замяна.
Любовта само по себе си е щастие.

Напиши коментар

Your email address will not be published.