Съвременни атаки

Съвременни атаки

Съвременни атаки

Изследването на факторите, които влияят на женското здраве, е първостепенна задача на медицинската наука през последните десетилетия. Женската репродуктивна система е фин механизъм, който се променя под въздействието на външни фактори. Натискът на новите химически съединения и вещества, които правят живота удобен и лесен, е коварен. Проблемите на женското здраве се определят от безотговорното натрупване на вредни атаки, резултатът от които е винаги неблагоприятен.

Заобикалящата ни среда е враждебна – повечето пластмаси, миещи средства и перилни препарати, дезодорантите и кремовете без доказани биологически качества имат хормоноподобно действие и оказват неблагоприятно влияние на организма. Вредни съставки се включват в хормоналния обмен, организмът получава сигнал за присъствието на хормони, но това са само дразнители, които не са в достатъчно количество за нормално действие. Смята се, че подобен вид лъжливи сигнали водят до развитие на ракови заболявания.

mediaplus.bg

Друга опасност е несвоевременното и неграмотно лечение на яйчниците. Всяка операция върху тях или в близост до тях води до реакция. Може да е извършено перфектно премахване на апедицита, но намиращият се в близост яйчник може да пострада. Това е като да изгасиш едното огнище, а да разпалиш друго, по-голямо. Яйчниците трябва да се разглеждат като биологочески часовник на женския организъм и когато се планира операция, трябва да се преценява стриктно дали резултатът ще е добър.

Хормоналният дисбаланс предизвиква невъзможност за износване на плода. Много от страшните женски болести се лекуват успешно чрез нормализация на хормоналния баланс. Има и други важни моменти. За да бъде здрава една жена, тя трябва да има пълноценен сън. Хроническото недоспиване като резултат на доброволното намаляване на продължителността на съня става епидемия в съвременния свят. Съзнателно тялото се лишава от нещо полезно и приятно.

Поради това се понижават качествата на много биологични процеси в организма. Пада имунитетът – този, който спи седем часа, е три пъти по-застрашен от онзи, който спи осем часа. Нарушава се глюкозният обем в организма, а това често води до захарен диабет. Засилва се чувството на глад, което води до надебеляване. И като капак на всичко идва и емоционалната нестабилност.Това се дължи на хиперактивността на участъка от главния мозък, която е отговорна за емоциите. В резултат напълно здрави хора демонстрират емоционални реакции, присъщи за различни психически заболявания. Така че качественият нощен сън е важен фактор в поддържането на емоционалното и физическо състояние на женския организъм.

Удоволствията на съвременния живот са непреодолими – лежим на дивана, усилено се зареждаме с информация, седейки с  часове пред компютъра. Така се трупа излишно тегло. Това време можем да уплътним по друг начин – разходка на чист въздух, и то ежедневно с бързо темпо, най-малко 2 и половина километра за 30 минути.

За две години упоритите ще свалят тринайсет килограма. А натрупаният от слънчевата светлина витамин Д ще допринесе за здравината на костната ситема. Освен това този витамин предотвратява развитието на онкологични, автоимунни, сърдечно съдови и някои инфекциозни болести. Ако изкачваме пеш два пъти дневно по 6 етажа, пада вероятността от сърдечно заболяване, и то три пъти. Така че по стълбите – пеш! Важното е да не се стои на едно място.

Многото задачи – битови и служебни, водят до стрес, борбата с който е трудна. Тук методът е лесен – трябва да се смеем повече. Петнайсет минути смях на ден удължават живота с осем години. Намалява се стресът и се подобрява кръвообращението. Еластичността на кръвоносните съдове определя добрата кондиция на сърдечно-съдовата система. Смехът подобрява мозъчното кръвообращение, а това означава благоприятно  въздействие вурху концентрацията на вниманието, върху работоспособността и емоционалното състояние на човека.

Смехът и позитивното отношение към живота снижават равнището на стреса, с който се сблъскваме ежедневно. Любимата песен, изпята, докато шофираме, ще ни подобри настроението и ще ни прадпази от стенокардия. За по-вглъбените може и 10 минути молитви, ако това не обижда някого. Може и да е странно, но процесите на стареене при монасите са забавени по време на молитвени богослужения. Не сме длъжни да вярваме на всичко, но е добре да се знаят фактите. Тогава пътищата се откриват по-лесно. Пътищата към женското здраве.

автор: Kim Reiki ®Magic Man Studio, Angel Petrov

ДАРИ ЗА НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ ®

Народна Топка България ®

Народна Топка България ®

Здравейте !Предоставям ви линк към информацията за спонсори и дарители в случай,че има интерес. http://narodnatopka.com/reklama/
Описано е всичко необходимо за проекта !
Целта ни е да отворим вратите на поне по един клуб по народна топка във всеки един град на България. Всяка община, която иска да развива спортната култура на подрастващите и на вече порасналите в региона, е добре дошла в редиците на Федерация „Народна Топка България „.

Това е начинът да изградим и национален отбор за мъже, жени и смесен състав, ако искаме да участваме активно на международната сцена на Световно и Европейско първенство по народна топка ( DODGEBALL CUP ) в зала, на плаж , на сняг и на батут. Всеки от вас, който желае да помогне, е добре дошъл. Свържете се с нас !!!
тел: 0885 94 84 96 – Kim Reiki

Още за нас на следните адреси :

www.kimreikifoundation.com
www.narodnatopka.com
www.mediaplus.bg

 

Напиши коментар

Your email address will not be published.