Политология или наука за лъжата

Политология или наука за лъжата

Политология!!!

Политологията е социална наука, която изучава теорията и практиката на политиката, анализира политическите системи и политическото поведение. Политолозите “се чувстват въвлечени в разкриването на подлежащите на политическите събития и условия отношения. И на базата на тези откривания, те се опитват да конструират общи принципи за начинa, по който светът на политиката работи.”
Политологията се пресича с други научни полета, включително антропология, държавна политика, национална политика, икономика, международни отношения, сравнителна политология, психология, социология, история, право и политическа теория.

mediaplus.bg

Ето и няколко цитата за лъжата:

“Няма живо Същество в света, което да не познава Лъжата и да не си служи с нея. И паякът, колкото и да е малък, прави мрежа, да заблуждава мушиците, да ги яде. Това е Лъжа. Някой заградил едно място, сложил ключ на вратата и казва, че това място е негово. И това е Лъжа. Собствените неща са само онези, които човек може да занесе със себе си на онзи свят. Кой човек досега е взел със себе си на онзи свят къщата, мястото, нивите си? Единствените неща, които човек може да занесе със себе си и на онзи свят, това са Истината, Любовта и Знанието. Всичко друго, което след смъртта му остава на земята, е Лъжа.”

Учителя Петър Дънов

mediaplus.bg

“Всичко е Политика в този живот.Дори водата в кенефа не можеш да си пуснеш без да си си платил. Живота ни се е превърнал в БАНКОМАТ. И мислите, и секса, и любовта, и приятелството, и всичките ни ценности се побират в една карта с лимит, от която теглим толкова щастие,колкото струваме.”

Kim Reiki

mediaplus.bg

“Най-голямата лъжа, това е да мамиш любовта. Да лежиш на едно рамо, а да копнееш за друго. Да целуваш със затворени очи, в които пари отражението на друг образ. Да лъже мълчанието ти, повече от думите…”

Блага Димитрова

“Ако нещо не ти дава мира, затваряш очи, броиш до десет, пожелаваш си то да не се е случвало никога и ето че наистина не се е случило, ура! Ден след ден гълтаме поредния хап лъжа…”

Елиф Шафак

“Дори и най-незначителната лъжа разваля хората, така, като капка отрова разваля цяло езеро.”

Махатма Ганди

“Помъчих се да се убедя, че това няма значение и че любовта побеждава всичко, но не е така. Любовта не побеждава лъжите.”

Стивън Кинг

“Лъжецът не се бои от последствията, от обвинението на другите, нито от присъдата им. Той сам се е обвинил и се е осъдил вече. Виждаш ли? Присъдата е произнесена. Лъжецът се крие от собственото си обвинение, от присъдата си и от своята отговорност. И както ти казах проблемът не е в някой друг, а в този, който лъже.”

Хорхе Букай

“Мрежата е, за да се хване рибата.
Хване ли се рибата – мрежата се забравя.
Примката е за да се улови заекът.
Уловен ли е заекът – примката се забравя.

Целта на думите е да уловят смисъла.
Уловен ли е смисълът – думите се забравят.
Къде да намеря човек, забравил думите,
та с него да си поговоря?”

Джуан Дзъ

“- Коя е най -голямата лъжа на света?- попита учудено момчето.
– Ето коя е:
– В определен момент от нашето съществуване загубваме контрол над живота си, който от този ден нататък става подвластен на съдбата. Това е най-голямата лъжа на света.”

Паулу Коелю

“Лъжата расте ли расте, докато не стане толкова очевидна, колкото носа на лицето ти.”

Пинокио

mediaplus.bg

“И всички те се търсят и обичат,
от обич няма кой да ги лиши.
Душите на нещата се привличат
защо не нашите души?

Виж как върхът целува синевата.
Вълна вълната гони и прегръща.
Прокълнато е цветето, когато
на любовта на брат си не отвръща.

И милва слънцето земята росна.
До океана месецът трепти.
Но всички тия ласки за какво са,
ако не ме целуваш ти.”

Пърси Шели

“Всичко е лъжи. Просто някои са по-хубави от другите. Това е всичко. Хората виждат онова, което си мислят, че виждат. Дори аз съм една лъжа. Но успявам да я пробутам.”

Тери Пратчет

“Обичам да слушам хората, когато лъжат, защото тогава разправят за хора, които искат да бъдат, а не могат.”

Лев Толстой

Попитали мъдрец!
– “Какво печелим когато лъжем?”
– Мъдрецът отговорил:
– Да не ти вярват, когато казваш истината…

“Не лъжете ! Рано или късно, истината ще докопа мизерният ви задник и ще го пръсне без милост, но с много любов. “ Kim Reiki 

ДАРИ ЗА НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ ®

Народна Топка България ®
Народна Топка България ®

Още за нас на следните адреси :

www.kimreikifoundation.com
www.narodnatopka.com
www.mediaplus.bg

Напиши коментар

Your email address will not be published.