Поглед в бъдещето

Поглед в бъдещето

Поглед в бъдещето

Когато някой е свръхбогат, много известен и почти красив, човечеството се вслушва във всяка изречена от богопомазания индивид дума.Компютърният гений с ореол на неоспорим благотворител Бил Гейтс е от пророците, които се изказват често. Неговото участие в елитарни общества му дава дълъг поглед върху проблеми от бъдещето и възможност за правилни предвиждания на посоките на развитието на човечеството.И ако преценявам от позицията на обикновен български гражданин, всички напъни на измислената ни нация за самооправяне са излишни. Така казва Бил. Защото:

“В следващите 15 години животът на хората в бедните страни ще се подобрява по-бързо, отколкото през което и да е друго време в историята. Животът им ще се подобри повече от всякога.”

mediaplus.bg

Така казва Гейтс, основавайки се на темпа на развитието на съвременните технологии.  Значи, ако България е най-бедната държава в Европейския съюз, изобщо няма за какво повече да се тревожим – само петнайсет години и всичко си идва на мястото. Ние чакахме първо 45, след това 25, че сега на едни 15 години ли ще се мръщим? Изчакваме ги, че и пушек ще се вдига! Заплати, пенсии, здравни осигуровки – айде бе, стига сте ни мотали, геният вижда светло бъдеще!

Да-а-а, лесно е да шаманстваш от върха на незнам си колко милиарда долара. Щяло да има добри ваксини, устойчиви хранителни култури, евтини смартфони и таблети! И то все благодарение на технологиите, чрез които хубавите неща ще достигнат до най-бедните. Приказка.

mediaplus.bg

Но няма да намерите много българи, които да вярват в описания от компютърния бог рай. Технологиите и новите устройства не ни запратиха напред в класацията на успелите, а ни вкараха в нови харчове. Сметките за комуникациите на едно българско семейство понякога са по-големи от тези за електричество. Деветдесет процента от младите прекарват повечето от времето си в зяпане на екрани, предлагащи псевдосоциално общуване. Сателитните телевизии промиват мозъците ни с недотам небесни сюжети. Заместваме градивния труд с безпомощно ровене в хиляди сайтове, които показват как може да се живее, ако си имал късмет да се родиш в нормална държава. Тоновете информация не водят до усвояване на знания от децата ни, а до безсмислено преписване на готови неща с цел участие  в измамата, наречена  „образователна система”.

Така че няма как да вярваме да доказани нострадамуси, дори и да се казват Бил Гейтс. Май ще трябва да се потрудим и да намерим нашето прозрение. Без външни тартори, без пъстри зависимости и поклонничества, скромно и незабележимо. И тогава и технологиите ще ни помогнат.

автор: Kim Reiki ®Magic Man Studio, Angel Petrov

ДАРИ ЗА НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ ®

Народна Топка България ®

Народна Топка България ®

Още за нас на следните адреси :

www.kimreikifoundation.com
www.narodnatopka.com
www.mediaplus.bg

Напиши коментар

Your email address will not be published.