Пловдив ще се превърне в център на българското колоездене

Пловдив ще се превърне в център на българското колоездене

Красен Кралев: Пловдив ще се превърне в център на българското колоездене

ММС отпусна 130 000 лв. за ремонт на залата по бокс, джудо и щанги, министърът обеща допълнителни 70 000 лв.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на Пловдив Иван Тотев се включиха във велошествие, част от кампанията „Аз карам велосипед, последвай ме“.
Повече от 1000 пловдивчани, сред които и олимпийските шампиони Николай Бухалов и Асен Златев, бившият футболен съдия Атанас Узунов, заместник и районни кметове участваха в шествието, чиято цел е да популяризира карането на велосипед в града като част от здравословния начин на живот.
„Това е една прекрасна инициатива. Аз също карам по 20-ина километра два пъти седмично. Пловдив има около 48 км велоалеи и Дай Боже, това да накара повече деца да се запалят по този спорт. Най-големите производители на велосипеди са оттук, вашият град е  единственият у нас със закрит колодрум, така че има всички предпоставки Пловдив да се превърне в център на българското колоездене. Желая успех на всички и благодаря на родителите, които са запалили децата си по спорта“, заяви министър Кралев.
Кметът Иван Тотев обяви, че в момента се изграждат още 15 км велоалеи и се планира инвестициите за колоездачна инфраструктура да продължат и през следващите години.

Красен Кралев: Пловдив ще се превърне в център на българското колоездене
Красен Кралев: Пловдив ще се превърне в център на българското колоездене

„През тази година шествието събра поне 10 пъти повече хора в сравнение с миналата. Благодаря на министър Кралев, че лично подкрепи тази инициатива. За нас развитието на колоездачния спорт и осигуряването на по-добри възможности за каране на колело са градска кауза. За това е задължително да популяризираме възможностите за по-масовото използване на велосипеди“, каза Тотев.
След края на велошествието кметът на Пловдив и неговият заместник Георги Титюков показаха на Кралев залата по бокс, джудо и щанги, за чийто ремонт министерството на младежда и спорта отпуска 130 000 лв. По време на обиколката министърът обеща, че ММС ще осигури допълнителни 70 000 лв. за изграждането на фотоволтаичен покрив, който ще направи съоръжението енергийно ефективно.

източник : Министерство на младежта и спорта

ДАРИ ЗА НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ ®

Народна Топка България ®

Народна Топка България ®

Още за нас на следните адреси :

www.kimreikifoundation.com
www.narodnatopka.com
www.mediaplus.bg

Напиши коментар

Your email address will not be published.