ПЪТ – mediaplus.bg

ПЪТ – mediaplus.bg

ПЪТ – mediaplus.bg

 

За една незабележима на картата на света държава е трудно да заема челни места в класации, доказващи превъзходство в спортното състезанието между нациите. Почти невъзможно е да се поддържа световна класа в спорта без широка демографска база и безпроблемно финансиране на отбори, състезатели и треньори на всички нива. И въпреки някои липсващи елементи в уравнението, описващо изкачването към недостижимите върхове, българските резултати са записани със златни букви в историята на художествената гимнастика. И със сигурност има още много ненаписани страници, в които ще се отбелязват българските постижения.

iliana-raeva-s-otvoreno-pismo-za-baseyna

 

Красивият спорт на крехките български момичета е повод за гордост на всеки интелигентен българин. Десетилетия наред е изграждана приказката, която днес има свое продължение. Имената на състезателките с отличия и спортно дълголетие се знаят навсякъде. Историите за спортния път на шампионките дават сила на днешните спортистки да работят упорито, за да постигнат мечтаните награди. Художествената гимнастика е занимание, което изгражда спортна фигура, изящност, съвършени жестове. Тя възпитава упорит стремеж към прецизиране на всеки детайл, към построяването на съчетание, което е празник за очите на зрителите. И затова от първото влизане в тренировъчната зала до първото качване на почетната стълбичка има голямо разстояние. То е маркирано с упорит труд, с неизброими повторения на движенията, с каляване на тялото и психиката. За да порастнат онези цветя, за които говори спортният свят. Те завладяват с изваяния чрез много тренировки израз на чувства, заложени в музиката и танца. С езика на тялото българските гимнастички разказват красиви приказки.

bilbord_blue

 

Развитието на художествената гимнастика през няколкото  десетилетия след рождението и е съпроводено с бурно развитие. Смяната на поколенията и развитието на съвременната култура правят този спорт все по-привлекателен. Строгите изисквания за трудност  от близкото минало сега дават път на едно по-разкрепостено виждане при съставянето и изпълнението на съчетанията, което води до нови усещания за постигнати върхове.

 

допълнителна и подробна информация ЗА СВЕТОВНАТА КУПА ПО ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА НА 09-10 АВГУСТ 2014 Г. може да получите на адрес ….http://www.fbgr.org/component/content/article/1355.html

10516801_741178989261195_3855521244129831762_n (1)

В наситената със състезания програма на българските художествени гимнастички има разноцветни моменти. Има и разочарования от някои представяния, но такава е логиката на този спорт, в който оценките се дават от различни по манталитет съдии. Трябва да се отдаде заслуженото и на съперничките, които са се учили и от нас. Но състезанието между школите на различните държави е перманентно. И в това състезание българското участие е убедително.

От 8 до 10 август в „Арена Армеец” в София ще се проведе турнир от Световната купа по художествена гимнастика. Интересът е голям – 21 ансамбъла и над 40 индивидуални състезателки са подали заявка за участие. Лятото ни дава възможност за съчетаем почивката си със забавлението. Съперничеството ще предизвика много емоции, като надеждите ни са те да са положителни за българското представяне.  Много неща зависят от активността на публиката. Тя дава вдъхновение, насища атмосферата в залата с патриотизъм и желание за победа. Празникът предстои.

ЕТО КАКВО СА НИ ПРИГОТВИЛИ ИЛИАНА РАЕВА И ОРГАНИЗАТОРИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ  ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА:

pokana_blue_lice photo_big_1050541

 

Елате и подкрепете “златните” момичета на България!
За вас, нашите фенове, сме приготвили СПЕЦИАЛНА ТОМБОЛА с невероятни подаръци! Вход свободен.

Събота – начало 9:00 ч.-21-30 индивидуално и 18:00ч ансамбли
Неделя-начало 15:00ч.-20.15 -финали ансамбъл и индивидуално

за повече информация посетете ….БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА

ТОМБОЛАТА:
Скъпи приятели,
Елате в зала Арена Армеец в София на 9-10 август и подкрепете „Златните момичета“ на България в тежката битка за спечелване на Световната купа. Вярваме, че отново ще ви поднесем мигове на гордост и щастие.
Вашата подкрепа е незаменима!
За вас, скъпи приятели и фенове, сме подготвили над 50 невероятни награди, които ще разиграем в томбола в двата дни на състезанието.
1 ваучер за двама Екскурзия до Измир за посещение на Световното първенство по художествена гимнастика предоставено от БФХГ(4 звезден хотел ALL INCLUSIVE)
2 комплекта козметика ESTEE LAUDER
2 комплекта козметикаCLINIQUE
2 ваучера всеки на стойност 70 лв. – ресторант RICH HOUSЕ
1 ваучер за двама – ресторант ПРОЯ Драгалевци
1 ваучер за двама – ресторант ПРОЯ Бояна
1 Уикенд за двама в Слънчев бряг от х-л МАДЖЕСТИК
3 ваучера всеки на стойност 300 лв. за козметични процедури от МЕДЕФЕКТ
10 предметни награди от магазини ЗОРА
1. Прахосмукачка CROWN
2. Сокоизстисквачка FINLUX
3. Авторесийвър CROWN
4. Фритюрник CROWN
5. Скара CROWN
6. Сешоар CROWN
7. Преса за коса ISTYLE
8. Машинка за подстригване ISTYLE
9. Грил пресаFINLUX
10. ПасаторCROWN
4 ваучера всеки на стойност 100 лв. HAPPY SUSHI Кемпински Хотел Зографски
2ваучера за фитнес DANCE PALACE SOFIA
1 Уикенд за двама MAXI Велинград
3 авторски колиета DUO Jewellery Studio Богдан Богданов
3 ваучера всеки на стойност 50 лв. бутик CARINA
1 ваучер на стойност 300 лв. CANALI
3 ваучера всеки на стойност 50 лв. фризьор и маникюр САЛОН НЕВИ МИТЕВА
2 комплекта авторски бижута с прабългарски символи DeLuxeЛИДИЯ ДОДОВА
3 бр. Книги с автограф от синята легенда Наско Сираков – „НАСКО СИРАКОВ – ЕДИНАКЪТ“
БФХГ специално благодари на всички дарители, спонсори и партньори, които направиха възможно реализирането на Световната купа по художествена гимнастика и ще го превърнат в прекрасен празник.
Dundee Precious Metals, Министерство на спорта, Joma, Sasaki, Mercedes, Тилия, Freddy, SLS, Михалково, София Ауто, Benetton, МАКСИ Парк Хотел и Спа, Спа хотел Царско Село, Парк хотел Витоша, Velmar, Lavazza, Nespresso, Martinelli, JoeCatering, ресторант ПРОЯ, EsteeLauder, Clinique, Столична Община, RichHouse, Medefect, Carina, Dance Palace Sofia, Canali, х-л Маджестик, Богдан Богданов, Лидия Додова, Салон Неви Митева, магазини ЗОРА
Очакваме ви!

ПРОГРАМА ЗА СВЕТОВНАТА КУПА ПО ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА 09-10 АВГУСТ 2014 ГОДИНА

Programme_WCup Sofia_3

допълнителна и подробна информация ЗА СВЕТОВНАТА КУПА ПО ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА НА 09-10 АВГУСТ 2014 Г. може да получите на адрес ….http://www.fbgr.org/component/content/article/1355.html

Автор: Angel Petrov, Kim Reiki (Magic Man Studio )

Напиши коментар

Your email address will not be published.