НАШИТЕ ОБИДИ

НАШИТЕ ОБИДИ

НАШИТЕ ОБИДИ
/притча/

 

Ученикът попитал учителя:
– Вие сте толкова мъдър. Вие сте винаги в добро настроение, никога не се ядосвате. Помогнете ми да бъда като Вас.
Учителят се съгласил и помолил ученика да донесе един картоф в прозрачен плик.
Ако на някого се ядосаш и затаиш обидата – казал учителят, вземи този картоф. От една страна, напиши твоето име, на другата името на другия човек, с когото си имал конфликт. И сложи този картоф в този плик.
– Това ли е всичко ? – Попитал студентът, озадачен.
– Не, – каза учителят . Ти ще трябва винаги да носиш този пакет със себе си.
И всеки път, когато на някого се обидиш, добави картоф в него. Ученикът се съгласил .
Минало известно време.
Пакетът се попълвал с все повече картофи и вече бил доста тежък. Той станал много неудобен за носене. Освен това картофът, които бил поставен в началото започнал да се разваля. Той започнал да се покрива със слуз, загубил си цвета, някои започнали да покълват, а някои започнали да издават остра неприятна миризма .
Ученик отишъл при учителя и казал :
– Това вече е невъзможно да го нося със себе си. Първо, пакетът е твърде тежък, а от друга страна, картофите се развалиха. Предложи нещо друго.

Но учителят отговорил:
Същото нещо се случва в душата ти. Когато си ядосан на някого и се обидиш, тогава в душата ти се появява тежък камък. Ти просто не го забелязваш веднага. Постепенно камъните стават повече.

Действията се превръщат в навици, навиците – в характер , които произвеждат зловонни пороци. И това натоварване лесно лесно се забравя, но това става твърде тежко, за да го носиш постоянно със себе си. Дадох ти шанс да видиш целия процес от страни.

Всеки път, когато решиш да се обидиш или обратно да обидиш някого, замисли се, дали имаш нужда от този камък. Нашите пороци са генерирани от самите нас. Помисли имаш ли нужда да носиш тежък пакет с развалени картофи вътре в себе си?

 


Федерация НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ
( DODGEBALL FEDERATION BULGARIA )
Нашето мото е ” Спорт за всички, игра за всеки!”.
„Вашата работа е да откриете своя свят и след това да го дадете с цялото си сърце на другите“ Буда
Всеки, без възрастови ограничения, който желае да се развива чрез спорта НАРОДНА ТОПКА ( DODGEBALL ) е добре дошъл в нашите редици. Нашето мото е ” Спорт за всички, игра за всеки!”.
Това е и момента да съобщя, че Народна топка официално е специалност за висше образование в Академията и от 2019/20 , всеки млад човек, който желае да продължи образованието си в това висше учебно заведение, може да кандидатства в университета със специалност Народна топка/DODGEBALL.
Федерация Народна топка България благодари за доверието, което ни гласува професор д-р г-н Пенчо Гешев – ректор, професор Николай Изов – знам.ректор, професор Татяна Янчева, професор Красимир Петков и целият факултативен съвет на Национална спортна академия Васил Левски! ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ! Вече сме част от спортната история на България!
Без значение дали сте спортували някога, дали сте нереализиран човек в друг спорт, а може би сте нежелани, вие или вашето дете, заради възрастта в някой спортен клуб, дали животът ви е отделил от любим за вас спорт, или мислите, че сте много добри с топка в ръка и имате точен мерник, вие сте бивш хандбалист, бивш баскетволист или бивш волейболист, искате да участвате в турнири и състезания, за да печелите медали и купи, вие сте добре дошъл в клубовете ни в цялата страна. Народна топка създава приятелства за цял живот!
Искате ли да създадете свой собствен клуб по народна топка във вашия град и да го развивате ???!!!
Ако имате желание да играете DODGEBALL е необходимо само да се свържете с нас на тел: 0885 948496 , а ние ще ви ориентираме с плановете ни за бъдещето на този спорт. Създаваме история, а вие може да запишете името си в нея!
Предоставям ви линк към информацията за партньори, съмишленици, спонсори, инвеститори и дарители в случай,че има интерес…. https://www.narodnatopka.com/reklama-dbfb/
Описано е всичко необходимо за проекта !
Всяка закупена топка подпомага нашата дейност на национално ниво !
ТОПКИТЕ за ЗАЛА “DBFB GOTCHA BALL” СА С РАЗМЕР 7 ИНЧА ПО ДИЗАЙН НА ФЕДЕРАЦИЯ НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ С АВТОР ЕВА ПАВЛОВА И СА ОФИЦИАЛНО ОДОБРЕНИ ОТ WORLD DODGEBALL ASSOCIATION .
Топката е от текстил и е лека, а при удар е безболезнена.
https://www.narodnatopka.com/shop/dbfb-gotcha-ball-1/

Напиши коментар

Your email address will not be published.