Наречено, Речено-сторено ! Първите няколко стъпки към успеха !

Наречено, Речено-сторено ! Първите няколко стъпки към успеха !

Първите няколко стъпки към успеха:
1. 2014 г. Създадох Федерация Народна топка България.

2. 2016 г. За първи път се създаде първата топка за народна топка/ Доджбол с цветовете на Българското знаме.

3. През май 2017 г. Национална спортна академия „Васил Левски“ призна играта Народна топка за Спорт !

4. На 02.05. 2018г. , след 5г апостолска работа и 2 г. чакане с куп трудности, пречки от хора и държавни институции , най-накрая Федерация Народна топка България получи държавен лиценз за развитието на този спорт в България. Ние сме първата и единствена Федерация сред 74 страни в света, която има такъв лиценз.

5. Декември 2018 , С решение на академичния съвет на Национална спортна академия „Васил Левски“ направихме спорта Народна топка/ Доджбол специалност за висше образование. Така дадохме път на развитие на спорта в академична среда и създадохме бъдеще за поколенията. До ден днешен сме единствената страна в света , която направи спорта специалност за висше образование.

6. През юни 2019 г. Започна прием на студенти в тази специалност и аз бях първия в световната история на спорта записал се кандидат-студент със специалност “ Треньор по Доджбол“ , както и първия приет бакалавър . Ако сте забелязали държа в ръката си документ с номер 1. На 42 г. започнах да уча ЖЕЛАНОТО от мен висше образование .

7. През юни 2023 г. , станах първия завършил бакалавър с висше образование в света със специалност „Треньор по Народна топка/ Доджбол.“ Създаваме история в спорта!

8. На 06.04.2023 завършиха и първите 5 човека ( преподаватели по ФВС и треньори от друг вид спорт ) с Магистратура „Треньор по Доджбол“ .

9. Ноември 2023 г се записах и аз да уча Магистратура „Треньор по Народна топка“, a живот и здраве през октовмри 2024 завършвам и тази образователна квалификационна степен Магистър. След което мисля да уча докторантура и всички други академични степени, за да има възможността да преподавам на студенти и да създаваме кадри за спорта – треньори , съдии, за да правим научни изследвания в спорта Доджбол и т.н.

10. Изпълнявам моя 40 годишна детска мечта и знам какво ще правя през следващите 30г. Ако знаех предварително колко трудности щях да имам занапред от 2013 г. до ден днешен , от момента на идеята, едва ли щях да започна , но аз съм търпелив инат и когато знам какво искам , нищо не може да ме спре да го постигна. Обичам Незнайното ! Въпреки, че не знаем какво ни чака в утрешния ден , ние се събуждаме сутрин да го посрещнем с нетърпение , нали така ?! Е, и аз така ! 🙂

11. През 2021г. направихме спорта Доджбол Университетски благодарение на АУС „Академик“ и вече 3 години подред организираме държавно студентско първенство по плажен Доджбол.

12. От 2014 г. до ден днешен сме обиколили и представили спорта Народна топка/Доджбол с новите световни правила с 5 топки пред деца и тийнейджъри в над 400 училища , гимназии, университети.

13. Благодарение на Световната Асоциация по Доджбол – WDA и нейния президент Том Хиксън , 74 страни сме кандидатствали за Олимпийски спорт и очакваме своя ред от 7 г.

14. ……. т.н. Приказка без край !

Междудругото, да ви изпреваря с неразумни приказки и коментари от разбивачи, НИЕ НЕ ИЗПОЛЗВАМЕ държавни субсидии , не сме използвали никога такива средства и се надявам да не използваме в бъдеще. Всичко постигнато до момента в спорта Доджбол е на база лични средства , много апостолска работа и лишения в обществена полза ! 🙂 До ден днешен никой , ама никой не ми е помогнал с каквито и да било финансови средства. Да си знаете !
Получавали сме приятелска нефинансова помощ от много малко хора и те знаят кои са. Благодаря ви!

ЗАТОВА !!!

Станете част от екипа на НСА и Федерация Народна топка България !

Кандидатствайте в Национална спортна академия „Васил Левски“ специалност “ Треньор по Доджбол/ Народна топка“ с образователна квалификационна степен Бакалавър или Магистратура Спорт за високи постижения ! Станете част от екипа на Федерация Народна топка България, за да градим заедно бъдещето на този достъпен, масов, атрактивен, високоскоростен, ацикличен, безконтактен , без възрастови, расови и полови ограничения, национален, световен спорт ДОДЖБОЛ ! 🙂
В случай, че имате интерес да се занимавате с нещо, което е в полза на обществото и сте готови да оставите следа в сърцата на малки и големи , свържете се с мен на тел. номер : +359885948496
Или на имейл:
magicmanstudio@abv.bg

Ако му се учи на един млад човек , Национална спортна академия предлага много възможности. Може да излезете като висшист Треньор по Доджбол и втора специалност Спортен мениджър или Преподавател по ФВС. Ако желаете в допълнение може да се подготвите за живота след НСА като изкарате курсове за Масажист , за Учител по ски , Спасител и др. 🙂 Всичко зависи от вас !

Константин Миладинов – Ким Рейки

Президент на Федерация Народна топка  България

ТОПКИ ЗА ДОДЖБОЛ НА АДРЕС WWW.GOTCHA.BG

Напиши коментар

Your email address will not be published.