Наивници ли са Българите !

Наивници ли са Българите !

Наивници ли са Българите

Мехмед Мехмед от Карагеоргиево, безработен и с основно образование, дал на четирима избиратели по 30 лева, за да ги склони да гласуват за ДПС. Та районната прокуратура в Айтос го осъдила на 100 часа безвъзмезден труд и пробация за осем месеца. А би трябвало да го наградят за това, че с мизерните си социални помощи е допринесъл за повишаване на избирателната активност. Ей така, събудил се, преброил спестените от пушене и пиене пари и решил да ги даде в полза не на някоя друга, а на партията, която никога, ама никога не е купила нито един глас. Все съм чувал, че българите били прости, ама тези от прокуратурата не си играят – смело наказват и стопират уродливите явления сред българските граждани!

"Диоген,все още търси човека!" - худ.Асен Милчев
“Диоген,все още търси човека!” – худ.Асен Милчев

И други народи отбелязват с паметници моменти от историята си, които са оставили забележими следи в някои области. Чехите сложили паметна плоча на своя сънародничка, която заразила с трипер и други венерически болести много германски войници през втората световна война. Бройката не е уточнена, но е известно, че те ставали трайно небоеспособни след заразяването. Така се съпротивлявала смелата проститутка на нашествениците и накрая заслужила екзекуцията си от германски агент.

Привеждам тази история заради скудоумието, съдържащо се в нея, кореспондиращо с горния абзац независимо от разстоянието във времето. И ако сега не можем да се организираме срешу олигарсите и крадливите политици, защото не ни стига смелост, май е време да си внесем чехкини.

"Ахилесова пета" - худ.Асен Милчев
“Ахилесова пета” – худ.Асен Милчев

Един преуспял в германска държавна медия български журналист ни поучава как да се отнасяме към комунистическото минало.

12249682_10207197115878271_6253432647896811347_n

Всичките му аргументи са железни, изводите от анализа им – перфектни, както се полага на един преуспял и продал успешно перото си на богат работодател интелектуалец. Но си струва да прочетете коментарите под статията му. Няма как да обвиниш десетки коментатори в липса на разум и в продажничество. Повечето искат не връщане на миналото, а справедлива подялба на обществения продукт. Когато си нямаме един унгарски Орбан, всичко ще е едно банско соаре. Ще си говорим за справедливост, седнали на тлъстите си банкови сметки, и ще се правим на демократи. Но ето един цитат от коментарите към статията на Андреев:

„Егати и смешника, кой 75 г. не е имал ток бе, кретен, освен някоя далечна махала с 5 души в нея. Точно 75-та г., като дете, бях на билото на Алиботуш, сега Славянка, с местни хора. Знаеш ли, тъпако ,че тогава, за разлика от тук, макар и с руски трактори, по гръцките полета, които се виждат като на длан от там, оряха с магарета и крави и освен каруци друго не се виждаше. За 5 дни видях един камион. И ток нямаше нито едно село, докъдето ти стигне погледа, а от българска страна имаше и по махалите из планината с по 3-4 къщи.
Бях на същото място преди две години и ми се ревеше от това, което видях -на юг обработени полета, напояване, техника. А на север само тръни и разруха, трагедия. Видях едно стадо от има няма 50 овце и тук там някоя градинка, а нощем е мрак не защото няма ток, а защото вече няма хора. На поне 2/3 от територията ни сме се върнали 50 и повече години назад в развитието.”

"Докато вали,а после да си дойдем на думата!" - худ.Асен Милчев
“Докато вали,а после да си дойдем на думата!” – худ.Асен Милчев

Горчиви груби думи, и няма как да не видиш истината в тях. Но и Александър Андреев има запасни пълнители:

„Днес близо 75 процента от българските домакинства имат тоалетна и баня, също толкова притежават канализация, а около 95 на сто имат водопровод. Почти 100% притежават телевизори, хладилници и готварски печки, а около половината от българските домакинства имат компютър и някакъв автомобил. Това на свой ред не звучи като “бедност”, особено ако го сравним с условията на живот за три четвърти от останалото човечество.

Знам, че статистиката не може нито да нахрани гладен човек, нито да разведри най-нещастното (пак според същата тази статистика) население в ЕС – българското. Знам също така, че голяма част от това население (огорченото, излъганото и ограбеното) постепенно се скупчва около няколко прости и на пръв поглед убедителни извода за произхода на неволите си. Те звучат горе-долу така: “Държавата е разграбена. Политиците, капиталистите, ЕС и НАТО изпиват кръвта на народа. За останалото са виновни геополитическите заговори за съсипването на уникалната българска нация, култура и държава.” И т.н.

Тези обяснения задължително заобикалят два много важни въпроса. Първо: от какво точно да произтече по-голямото богатство на България? Какво произвежда страната – освен собствената си уникалност? И второ: дали пък самите огорчени, излъгани и ограбени не носят част от отговорността за дереджето си?”

Коментаторите не остават длъжни. Хората си искат елементарното спокойствие, защото животът е кратък и няма как да изчакат еволюцията, която ще нареди нещата по плана на германския журналист:

„Интересното е,че тогава чакахме 20 години, за да си купим кола модел на 20 години, но…нова, а сега без да чакаме пак си купуваме модел на 20 години, който обаче наистина е на 20 години! Да,имаме си тоалетна хартия в селските кенефи, но няма кой да я ползва, защото в селските кенефи не остана жив човек, а тези, които останаха, са безцеремонно малтретирани с 250 лв. заплата от наглата буржоазия и се изпаряват за секунди…буквално! Странно нещо е супер модерната ни демокрация! Свободата ни се е изродила в свободия! Не е много хубаво да даваш на народ от балканите чак такава свобода, защото се вижда какво се случва! Няма съд, няма закони, няма контрол на абсолютно никакво ниво, направо си е тотална анархия! Преди 25-30 години имахме производство, което, дори и насочено само към определени пазари, даваше работа на хората не само в градовете,а и в селата ,а сега…сега производството е 1/10 от това в онези мрачни, според този виден експерт ,написал горната статийка, времена ,и е съсредоточено само в градовете! За селата никой не мисли и затова в селата вече хора няма, останали са само крадливите мангали, но като се окраде всичко, и те заминават зад граница, защото глад се не трае, а с тяхното образование у нас не могат себе си да нахранят, камо ли 10-те си деца, 50-те внуци и 250-те правнуци! Контрола сега е нулев! Аз съм от малък град до София, който тогава си беше село, но…село с 10 военни поделения и с военен завод и в този завод за близо 30 години съществуване няма нито един взрив, защото имаше контрол, а в тези поделения работеше един кв.”Люлин”! Сега има 2 поделения и в тях я работят 200 човека,я има, я не! Има няколко склада,които се ползват за складиране на стоки,произведени главно извън страната! И така…преди работа за 20 000 човека, а сега работа за 300 човека! Да, много сме добре в момента! Много сме доволни от това, че имаме тоалетна хартия за левче, лаптоп за 300 лв. и цветен телевизор за още толкова !Много сме богати!!! А автора на тази статия е КРЪГЪЛ ИДИОТ!!!”

Обидите са неприемливи, защото Андреев, написал обвинителната за комунизма статия, е доказал се общественик. Но гладът замъглява погледа и не дава на простия човек да прозре истината, че от сегашното по-добро няма. И си пишат обидените от живота коментатори, и не могат да спрат:

„Този човек е завършен идиот. По идиотската логика с която сравнява 2012 с 1975, какво се получава, ако сравним последната с 1936, ами тогава 0.0001% от населението е имало ток в къщи и 0.001% баня, не случайно в София е имало сто и повече обществени, да не говорим за другаде, колко са имали кола и … Това е наистина идиотска логика на човек без грам мозък в главата си, остава и за 40 г преди или сега нищо да не се е променило.
За съжаление обаче преди макар и недодялани телевизорите, хладилниците и … бяха български, а сега 99.9% е внос. Още по-жалко е да се види, че дори да речем градския транспорт си обновяваме с машини произведени на практика само в страни от бившия СИВ. Руски метро влакове, чешки и руски тролеи, полски трамваи и рейсове, кандидати бяха и румънци, украинци, белоруси и …Къде са произведените тук, защо само ние унищожихме всичко? Ами защото 25г ни управляват идиоти като този.”

Един по-сдържан коментатор нанася непозволени удари на стройната германо-българска машина:

„НРБ беше бедна, лъжлива и несвободна страна”?! НЕКОРЕКТНИ СЪПОСТАВКИ!!!Загърбих режима още през 1970 г. и със сигурност мога да правя съпоставки в развитието на Германия, Австрия и Норвегия за период от 30 години. Съпоставям:   1.) „НРБ беше бедна” – СЕГА БЪЛГАРИЯ Е НАЙ-БЕДНАТА В ЕВРАПА! СЕГА българският народ е НАЙ-БЕДНИЯ, НАЙ-БОЛНИЯ, НАЙ-УМИРАЩИЯ в Европа!    2.) НРБ „БЕШЕ ЛЪЖЛИВА”!А какво е сега България?!Не сме ли НАЙ-ЛЪГАНАТА НАЦИЯ в ЕВРОПА?! 3.) НРБ беше „НЕСВОБОДНА СТРАНА”! Да, беше и затова се спасих индивидуално от режима на Тато. СЕГА българите са свободни и СЕ СПАСЯВАТ МАСОВО в Европа, Америка и навсякъде, където могат да оцелеят! Това е истината.”

Lights-mediaplus.bg
“Lights. ..” – худ.Асен Милчев

Избягал човекът и казва своята истина за родината си, но педантичният по немски автор на статията забива последния гвоздей на есето си по категоричен начин, смазвайки с чука треперещите пръсти на нещастниците, дръзнали да се намесят в спора:

„Кой ни е крив? 
Такива въпроси не се задават, защото са цинични, арогантни и манипулативни – чувам обичайния възмутен коментар. И още: “Сит на гладен вяра не хваща”. Добре, ето тогава един пример: Х, който не е непременно гладен, но се чувства ограбен и излъган, държи на маса огнена реч срещу корумпираните български елити. Отпива глътка ракия и без преход преминава към разказа си за това как миналата седмица се спазарил с местния кмет за едно строително разрешение – или пък да си купи на безценица малка горичка. Ще кажете, че Х не е типичният пример. Но нима същите тези корумпирани елити биха се появили без помощта на многобройните хиксове?

"No second chance" - худ.Асен Милчев
“No second chance” – худ.Асен Милчев

Не, днешна България
не е най-доброто
място за живеене
Но онази България отпреди 1989 беше още по-лошо място. Слава богу, тя не може да бъде възстановена. За съжаление, няколко политически партии и най-кресливата част от интернетфорумите се опитват да възстановят парчета от някогашната НРБ: да отменят представителната демокрация, да вкарат капиталистите в затвора, а ромите и всъщност всички небългари – където им е мястото, да скъсат с прогнилия Запад и да възстановят някаква първобитно-общинна справедливост (+равенство). И доста български избиратели очевидно вярват, че такава налудничава концепция може да сработи – видяхме го на последните избори.”

 Започваме да пишем една история, съставена от много истории. Ще противопоставяме  мнения, ще търсим авторитети, ще слушаме хора, които са принудени от нещастието си да почнат да пишат. Истината е онова нещо, което е не само на дъното на ракиената чаша. Тя е на дъното на горчивата житейска чаша, откъдето луксът на богатите изглежда престъпление, макар че е узаконен от редовно избрани парламенти, натъпкани с купени и продажни приспособяващи се нищожества.

Всеобщо е мнението, че България си отива. Първо си замина от сърцата ни, скоро ще отпътува и от езика ни. И няма планета, на която да заселим един милион българи, за да се спасим от световния потоп. Защото няма сред нас такава група еднакво мислещи хора, обединени от нещо стойностно. Прочетете статията и коментарите, които станаха повод за днешната ни среща, и се отвратете. Дано нещо се промени в следващите дни.

автор: Kim Reiki ®Magic Man Studio 

ДАРИ ЗА НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ ®

Народна Топка България ®

Народна Топка България ®

Още за нас на следните адреси :

www.kimreikifoundation.com
www.narodnatopka.com
www.mediaplus.bg

 

Напиши коментар

Your email address will not be published.