Най-важно от всичко е да се мразим

Най-важно от всичко е да се мразим

Нова култура – най-важно от всичко е да се мразим

Нощем мисля. Длъжен съм. Не ме оставят да спя. Животът край големия булевард се заплаща скъпо. Климатичните колизии също не прощават. Но не мислете, че ще ви набутам в криминално-фантастичен сюжет. Ще ви завра там, където съм сгънат и аз – в шибаната държавица, в дупката, наречена „Беззаконие”, в ъгълчето, на което има надпис „Най-важно от всичко е да се мразим”.

Сънувал ли съм, че цяла зима мотоциклетните и автомобилни гонки няма да спрат и ще раздират нощта с конските си сили? Мислил ли съм, че някои деца в училищна възраст още не са виждали сняг, а зимните дни ще бъдат топли като пролетните? Но такава е действителността. Седянките на изчезващите млади поколения са в дискотеките и по улиците. Или в наркотично-алкохолна окраска, или обвити с автомобилно-петролни изпарения. Вероятно двете тенденции се застъпват, защото наричаните с любов „джигити” и „дрифтари”  не изглеждат нормални. Въртенето на гуми започва в ранните часове на нощта. И през деня някои от тях, вероятно с намалена светлочувствителност, карат с поднасяне на задниците на автомобилите си. Техни съпартийци яхат гордо мощните си мотоциклети, слаломирайки между колите в натовареното движение, и излозват вяка възможност, за да вдигнат машините си на едно колело. По-нататък няма да описвам, всеки си ги има снимките на лудите в мозъка си, но мозъците на всички нас са изключени. Знаете защо. А през нощта става страшно. Като в латиноамерикански филм. Гонки, катастрофи, убийства. Присъствие на полиция – нула. Обществен договор за изтребление на останалите. Пада ни се.

Тормозът продължава много години. Няма сила, която да го спре. Полицията е абдикирала, общината е безсилна, държавата е изчезнала. Последните червейчета оцеляваме, сгушени под завивките с тапи в ушите и безпомощни под лавината политически и икономически изненади, изсипвани щедро като от лайновоз. Крадците са начело – кой милиардчета откраднал, коя ливадка не декларирала, кой цигарените си акции продал, кой всичко осрал… Тези в участъците си кротуват, защото утре няма да са защитени от униформата. А щом в бардака на управителя се изпраща куршум, на клиентите сто процента цевта на оръжието им е завряна в носовете. И автомобилно – могоциклетните ненормалници лудуват. Те са най-ниската степен на показната престъпност. Закриляни от страхливостта на полицейските началници, пропускани от уж липсата на шумомери, издигани в култ от други малоумници, возещи се в летящите ковчези и тарани. Родители плачат, журналисти се лигавят, социолози умуват.  Полза няма.

Защото препълнен селски клозет не се лекува. Той се затрупва и достъпът до мястото се забранява за десетилетия.

Автор: Kim Reiki ®(Magic Man Studio ), Angel Petrov

ДАРИ ЗА НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ ®

Народна Топка България ®
Народна Топка България ®

Още за нас на следните адреси :

www.kimreikifoundation.com
www.narodnatopka.com
www.mediaplus.bg

Напиши коментар

Your email address will not be published.