Мумио – божествено лекарство срещу много болести

Мумио – божествено лекарство срещу много болести

Мумио – божествено лекарство срещу много болести

 

Eдно от чудесата, които предлага природната аптека, е известното с лековитите си свойства мумио (шилажит). В превод от санскрит наименованието му означава божествена сила. То е най-силното, познато в Аюрведа.

Победителят на планината, както още е известен шилажитът, подвига тялото и ума, зареждайки го с енергия.

Неслучайно това природно чудо е известно като индийската виагра.

Тези негови свойства се дължат на богатия му химичен състав. Лековитото мумио е източник на цели 84 минерала в йонната им форма, благодарение на които се засилват естествените процеси, протичащи в човешкия организъм.

По отношение на химичния си състав, мумиото няма аналог. То съдържа цели 30 макро- и микро елемента и десет окиса на метали, сред които пчелна отрова и витамини В1, В12 и Р. Тези вещества благоприятстват синтеза на ДНК клетки.

Невероятните си лечебни качества шилажитът дължи на това, че той е бил част от активните процеси в растителния свят, след което е преминал в почвата. Мумиото всъщност е смола, отложена по скалите. Най-лековита е тази от Хималаите и Непал.

Незаменим лек е при ставни, бъбречни заболявания, наднормено тегло, кашлица, високо кръвно, главоболие, алергии, кожни проблеми (екземи, стрии). Доказани са ползите му и за пациенти, страдащи от диабет.

Задължително е мумиото да се приема винаги прясно приготвено. Най-добре е то да се разреди с чай, мляко или вода. Може да се използва както вътрешно, така и външно (бани или добавка към крем).

Какво е мумио

Не случайно мумио носи и имената „кръв от планината“, „скална сълза“ и „вълшебната смола“. Всички те идват от вълшебните му лечебни сили и мястото където се добива. То се добива във високите скали, които са доста трудно достъпни за обикновения човек.

Може да се намери и по „таваните“ на пещерите и по малките пукнатини на скалите. Лека се описва, като висулка, дървесна смола или жилав кристал. Лековитата смола има различен цвят, той е в зависимост от мястото където се намира. Има сребристо, кафяво, черно, червеникаво и светло синьо мумио. То има лепкава маса и при допир с ръцете леко се разтяга, разтапя, заради топлината.

Миризмата му е доста специфична, а вкуса му е слабо горчив.

Химичен състав на мумио

Богатият химичен състав от различни елементи прави смолата „идеалното лекарство“ за почти всяка болежка. В състава на мумиота са открити витамини сред които са В1, Р167, В12, 10 окиса, 30 микро и макроелементи, етерични масла, 6 аминокиселини, смолоподобни вещества, пчелна отрова и други.

Някои от елементите, които представят химичния състав на мумиото са стронций, галий, титан, цикроний, берилий, сребро, молибден, барий, желязо, ванадий, мед, силиций, алуминий, магнезий, никел, калций, натрий, манган, калий, барий, фосфор, мед и други.

Свойства и заболявания, които се лекуват с мумио

Свойствата, които притежава тази лечебна смола са много, поради богатия химичен състав, който притежава. Те са тонизиращо, болкоуспокояващо, укрепващо, противовъзпалително, антитоксично и спомага за подпомага за възстановяването на тъканите при регенерация.

Заболявания, при които можете да приложите успешно лечение с мумио са язва, проблеми с далака, черния дроб, задържане на урина, отслабена функция на половата система, стрии, астма, хашимото, счупвания, туберкулоза, миома, тромбофлебит, хемороиди, ревматизъм, глаукома, ангина, диабет, екзема, рани, парадонтоза, плексит, хрема, ангина, заекване, кървене от носа, главоболие, гноен отит, хемороиди и спомага при лечението на коварния рак.

Лечение на различни заболявания с мумио

Ще споделим с вас много разнообразни рецепти със „скалната сълза“ и се надяваме да сме полезни на много хора.

1. Полипи в носа – в малка чашка сипвате 7-8 супени лъжици вода. В нея разтваряте 10 грама от мумиото. Тази течност се използва, като капки за нос. Капете по 2 капки по 2 или 3 пъти на ден в ноздрите.

2. Отоци и рани – правят се компреси с разтвор от мумио. Той се приготвя, като в 100 милилитра вода се разтваря грама лековита смола. Компреса се сменя 2 пъти на ден.

Получихме и кратък коментар от Фейсбук от Невена Босилкова, която потвърждава непоколебимия ефект на мумиото при лечение на рани. Тя е оправила за два дни раните на свой близък, които са се получили в резултат на продължително залежаване, с крем, наречен тибетски балсам.

Чели сме, че китайците навремето така са действали, когато искат да разберат дали едно мумио е хубаво или не: Те са чупели краката на едно младо пиле вечерта и са ги лекували с мумиото. Ако на другия ден или до края на седмицата краката на пилето са се оправяли и то е започвало отново да тича по двора, значи мумиото е било хубаво.

Ние не се наемаме да кажем дали тази легенда или истина или не. Но коментарите и отзвукът за мумиото, които пристигат, ни насочват към мисълта, че може би поне отчасти тя е истина!

3. Туберкулоза – отново се приготвя разтвор от 10 супени лъжици вода и 2 грама от смолата. От готовият разтвор се пие само един път и то най-малко 3 часа, след като сте се навечеряли. Дозата за прием е супена лъжица. Курсът на лечение е 10 дена. Правите една почивка от 7 дена и после при нужда повтаряте. Лечение свършва когато сте напълно здрав.

4. Диабет – лечението продължава точно 25 дена, през които ще приемате разтвор от мумио. За тези 25 дена ще са ви нужни приблизително 70 грама лечебна смола. Започнете, като 17,5 грама от мумиото разтворите в 0,5 литра вода. Самият курс на лечение е разделен на 3 части. Първата част трае 10 дена, през които ще взимате от „лекарството“ само веднъж на ден и то поне 30 минути преди да сте се наяли. Дозата за приема е равна на супена лъжица.

Втората част отново е 10 дена. Тук обаче от разтвора ще започнете да приемате 3 пъти на ден, но отново преди да сте се наяли – около 30 минутки. Дозата тук също се променя и за един прием тя е 1 1/2 супена лъжица. Третата част е с продължителност само от 5 дена, през които ще взимате 3 пъти на ден, но дозата е 1 1/2 чаена лъжичка на прием. Това лечение с мумио ще намали симптомите на постоянна жажда, умора и често уриниране.

5. Хемороиди – за да се отървете от хемороидите трябва да приемате мумио вътрешно и да си приготвите мехлем за намазване със смолата. Разтворете 0,2 грама от скалната сълза в малко мляко и пиете. По една такава доза се пие сутрин вечер. Мехлема се прави от мумио и мед, като се съставките се смесват в съотношение 1:8 (мумио:мед). С него се намазва аналният отвор с дълбочина около 10 сантиметра. Приемате вътрешно 25 дена, правите 10 дневна почивка и възстановявате приема. Мазането се прилага 60 дена – 2 месеца, после почивка 1 месец и отново мазане 2 месеца.

6. Костно-туберкулозни процеси – разтворете в 3 супени лъжици прясно мляко мумио, колкото грахово зърно, а млякото е около 3 супени лъжици (съотношението, което се спазва е 20:1 – мляко:мумио). Пие се 2 пъти преди храна, като лечението е с продължителност от 25 дена. Прави се почивка и курсът се повтаря.

7. Тромбофлебит – разтваря се мумио в мляко, съотношение 1:20 (мумиото е 0,3 грама, мляко – 3 супени лъжици). Взимат се 2 дози на ден 25 поредни дена. Прави се прекъсване от 10 дена и се възтановява лечението при нужда.

8. Киселини и повръщане – изберете сами, в какво ще разтворите мумиото, като от него ви трябват само 0,2 грама. Може да използвате мед, чай или мляко – супена лъжица. Взимате рано сутрин, още когато станете и вечер преди да си легнете за сън. 26 дена трае лечението.

9. Проблеми със слуха и гноен отит – смесват се масло и мумио – 10:1. (количеството на мумиото е 0,4 грама, масло – 1 1/2 лъжица). Консумира се сутрин и вечер на гладно.

10. Ангина – смучете, като бонбон 0,3 грама лечебна смола. Вкусът е леко горчив, но ще ви помогне за победите ангината. Смучете по 3 „бонбона“ на ден.

11. Ревматизъм – 0,2 грама „кръв от планината“ разтваряте в лъжица вода и изпивате преди сън. 10 дена прилагате лечението, почивате още 10 и повтаряте курса още веднъж.

12. Миома – 10 супени лъжици вода се сипват в малка чашка. В нея се разтваря 1 грам мумио. По супена лъжица взимате сутрин на гладно и вечер преди сън – 3 часа след вечерята. Пиете 10 дена, правите почивка от 5. За целият курс на лечение са нужни 10 грама от смолата.

13. Рак – може да помогне много при лечение на коварното заболяване. За целта в 100 милилитра вода разтворете 3 грама смола. С течността правете компреси. Междувременно пийте и всяка сутрин, задължително на гладно по 0,2 грама мумио, разтворен в лъжичка вода.

14. Главоболие – 0,2 грама мумио се смесва с мляко – 3 супени лъжици. Взима се сутрин преди закуска и вечер преди сън. При упорито главоболие и мигрена лечението е 25 дена

15. Възпаление на млечната жлеза – курсът на лечение със „скалната сълза“ има две части. Първата е 6 дена, през които ще 0,2 грама разтворени във вода – 3 супени лъжици. Взима се само по един път на гладно. Втората част започва от 7 ден и завършва на 25-я. Взимат се по такива доза на ден, сутрин и вечер на гладно.

16. Безплодие и при двата пола – разтваря се 0,3 грама мумио в изцеден сок от моркови – 3 супени лъжици. Изпива се две дози, едната сутрин, а другата вечер, задължително на гладно. 28 дена трае курсът на лечение.

17. Пародонтоза – разтваряте лечебната смола във вода, съотношение 1:20. Правите гаргара с течността 2-3 пъти за един ден.

18. Язва на стомаха и гастрит – тук приема на мумио се определя в зависимост от килограмите:

1. 70 килограма – 0,2 грама мумио

2. 80 килограма – 0,3 мумио

3. до 90 килограма – 0,4 грама

4. над 90 килограма – 0,5 грама мумио

Разреждате количеството мумио с вода или мляко, като спазвате пропорцията 1:20. Пие се по една доза 2 пъти – сутрин и вечер на гладно. Курсът на лечение продължава 28 дена. Почива се 10 дена и се възстановява за още 28 дена.

Къде можем да намерим мумио

Мумио се предлага във всяка аптека, като можете хапчета или пакетчета по 20 грама лечебна смола.

При стрии.

Това планинско чудо е лек и при стрии. Благодарение на него дамите могат да се избавят завинаги от тази напаст. От неприятните белези, които се получават при разтягане на кожата (при бременност, рязка промяна в теглото), не остава и следа.

Методът за премахването им с помощта на мумиото е лесен, ефективен и същевременно евтин. Не се налага да се подлагате на неприятни и скъпоструващи процедури в козметичните салони. Това, което е необходимо да направите, е да се снабдите с таблетки мумио.

Всеки ден след душ, мажете напуканата от стрии кожа с една-две таблетки от планинското чудо, предварително стрити и разтворени в лосион за тяло (няма значение какъв ще бъде той, важното е да се абсорбиа бързо от кожата).

Два-три пъти седмично преди тази процедура, правете пилинг на проблемните участъци с утайка от кафе.

Процедурите трябва да се правят, докато не получите желания резултат.

Забележка: При стрии, които са от прекалено дълбоки и стари, резултатът е редуциране на дълбочината и размера им, а не пълно премахване.

Колкото по-млади са стриите Ви, толкова по-високи са шансовете да ги заличите с помощта на този метод.

За коса.

Всяка жена мечтае за дълга и гъста коса, но за съжаление не към всяка дама природата е била благосклонна. Понякога дори и при тези, при които буйната грива е даденост, има период, в който тя не расте и започва да капе повече от нормалното.Ако Вашата коса се намира в точно такъв период или просто искате да расте по-бързо, пригответе си лосион с мумио. Разтворете няколко таблетки от планинската смола в петдесет милилитра вода и изсипете лосиона в шишенце с пулверизатор за по-лесна употреба.

Впръскайте в корените на косата, масажирайте и останете така поне час (още по-добре цяла нощ), след което отмийте.

Правете това два-три пъти седмично. Ефектът е забележим след петата-шестата процедура – появяват се малки косъмчета и броят на падащите косми намалява драстично. (beu.bg)

При акне.

При акне мумио е добре да се приема вътрешно и да се прилага външно върху възпалените кожни участъци. Разтворете три грама от живителната смола в сто грама предварително преварена вода. Нанасяйте колкото е възможно по-често върху поразените участъци.

С очистителна цел, шилажитът трябва да се приема по две таблетки дневно. В резултат от това кръвта се пречиства и кожата на лицето става по-чиста и свежа. Курсът трябва да продължи поне два-три месеца за постигането на трайни резултати.

За отслабване.

По два грама мумио на ден е напълно достатъчно за бързо отслабване. Може да го разтворите във вода, чай или мляко. „Кръвта от планината“ стимулира процесите по изгаряне на мазнините.

Често срещан проблем при дамите, които отслабват, е отпускането на кожата, особено в областта на бедрата, ханша и седалището. Д-р Екатерина Мариманова препоръчва скраб от кафе (утайка) с хидратиращ крем и няколко стрити таблетки мумио. Прави се всяка вечер. Това гарантира стегната кожа без целулит и стрии.

При дискова херния.

Чудотворното мумио е лек и при дискова херния, като лечението с него включва външен и вътрешен прием.

Планинската смола (необходимо е топче с големината на грахово зърно) се разтваря в две лъжички вода. Това количество се приема двукратно за период от двадесет дни, след което лечебният курс се прекъсва за десет дни. Повтаря се отново, ако е необходимо. Препоръчително е да се потрети, ако болката не отшумява.

Паралелно с вътрешния прием, болезнените участъци трябва да се масажират със същото количество смола, разтворена в спирт.

При диабет.

Болните от диабет трябва да приемат по 2хо,2 грама мумио, разтворено във вода или мляко. След десет дни се прави пет дневна почивка. За целия курс са необходими около 10-12 грама от планинската смола, която трябва да се приема час преди закуската и вечерята.

Положителният ефект на този метод се изразява в намаляване нивата на кръвната захар и жаждата, която изпитват болните от диабет.

При псориазис.

При псориазис ефект дава съчетанието на вътрешен прием на шилажит (два пъти по 0,2 грама) с бани (5%-ов разтвор). Може също така да правите компреси с разтвора върху поразените участъци. Подобрението настъпва до двадесет и пет дни.

При целулит.

Предлагаме Ви уникална рецепта за приготвянето на крем против целулит с чудотворната планинска смола. Смесете пет-шест таблетки от нея (счукани на прах) със сто грама крем за деца или антицелулитен крем. Добавете двадесет капки от етерично масло от портокал и пет капки масло от канела.

Нанасяйте върху бедрата и седалището по два пъти на ден. Ефектът е видим след първата седмица.

Приготвяйте крема в малки количества, тъй като е годен за употреба три-четири дни и след това задължително трябва да приготвите нов. (strumarelax.com)

При хемороиди.

Лечебен курс с мумио гарантира избавяне от неприятните хемороиди в срок от шест до осем месеца. Пациентът трябва да пие на гладно по два пъти на ден по 0,2 грама от планинското чудо в продължение на двадесет и пет дни. След десетдневна почивка, процедурата се повтаря за същия период.

По време на целия курс на лечението се прави смазка на ануса (дълбочина десет сантиметра) от смес мумио (една част)+мед (пет части).

Медът може да се замести с прасковено масло или пълномаслено краве масло. Приготвя се в същите пропорции и освен за смазка се приема и вътрешно по лъжичка от нея преди закуска и вечеря.

От хемороидите може да се избавите и по още един начин. Болният трябва да постави в ректума си свещ, приготвена от 0,8 грама от лековитата смола, разтворена в топло прясно мляко (половин чаена чаша). Към тази смес се прибавя брашно до получаването на консистенцията на твърдо тесто.

Паралелно с това болният приема по 0,2 грама от планинския лек във вид на хапче или разтвор. Подобрението настъпва след десет дни. Почива се пет дни и след това се прави още един курс. (bairakslavei.blog.bg)

При хашимото.

Планинското чудо, което още се нарича илирийска смола, е незаменим лек за страдащите от хашимото. Д-р Михайлов препоръчва курс от 25 дни с десет дневна почивка, включващ приема на две таблетки дневно мумио и Calcarea fluorica 9 CH.

От хомеопатичния медикамент се приемат два пъти по три зрънца. Той оказва укрепващо въздействие върху деликатната жлеза и регулира нивата на произвежданите хормони.

Паралелно с това е добре болният да приема и чай № 1, който може да бъде закупен от всяка аптека.

Българското мумийо.

През последните години все по-голяма популярност придобива българското мумио. За разлика от това в Хималаите, то се добива от почвата в крайграничното селце Кушла, което се намира в непосредствена близост до границата ни с Гърция.

По състав и лечебни свойства то не отстъпва на илирийската смола, добивана в Хималаите. Местните жители на Кушла го използват като лек при счупвания на костите и други проблеми с костната система.

Може да го потърсите в аптеките или да пътувате до южното селце, за да си го набавите в естествен вид от там. (Една.бг)

Бяло мумийо.

Бялото мумио се добива от пещерите в Сибир, Монголия и Китай. Наричат още каменно масло, камъкът на безсмъртието или сълзите на планината. По състав не отстъпва на тъмното мумио. На богатото си минерално съдържание той дължи свойството си да запълва минералния дефицит в организма.

Препоръчва при чернодробни и стомашни заболявания. Характерно за него е способността му да убива туморите в човешкия организъм, както и да лекува трофични и гнойни рани.

Не случайно каменнното масло (брашкун) е наричано храна на безсмъртните, тъй като изхвърля всички токсини от организма.

За кости.

Лековитото мумио оказва благоприятно влияние върху костния апарат, особено при счупване на костите. За да засилите регенеративните процеси и зарастването на счупената кост приемайте всеки ден по 0,4 грама от планинската смола (разделя се на два приема).

Вместо това може да приемате мумио (колкото пшенично зърно), разтворено в прясно мляко (три лъжици).

И в двата случая лечението е с продължителност 25 дни. След десет дневно прекъсване се повтаря отново.

Странични ефекти.

Лечението с илирийска смола се прилага от векове и липсват проучвания относно неговата клинична безопасност. Не се наблюдават сериозни нежелани странични ефекти.

С цел минимизиране на риска от проявата им е необходимо този природен лек да се приема в посочените дози за конкретния случай. (mumio.alle.bg)

С прополис или мед.

Ако вкусът на планинската смола не Ви допада, може да добавите мед към нея. Комбинацията мумио+мед е ефективна при астматична кашлица.

Към чаша мед се добавя 0,2 грама мумио, сладък корен на прах (една малка лъжичка), семена от анасон (две лъжички), ленено семе – предварително счукано (три лъжици). Всичко това се залива с литър вода и се оставя да престои десет минути, след което се кипва.

Болният трябва да приема от чудотворния извлек по половин чаша, преди закуска и вечеря.

Лечението с мумио се съчетава успешно и с приема на прополис. Комбинацията се препоръчва на пациенти прекарали инсулт. Те трябва да приемат след ставане от сън и преди лягане по една лъжичка от следната смес – пет грама шилажит, разтворен в 3/4 чаша сок от алое.

В продължение на две седмици се приема това лекарство и след това приемът му се преустановява за същия период. По време на почивката пациентът трябва да приема по 20-30 капки прополис (три пъти на ден).

За да сведе до минимум риска от повторен инсулт, болният трябва да повтаря този курс два-три пъти годишно. (recepty.bg)

Тибетски балсам с мумийо.

Тибетският балсам с мумио е уникално мазило, което облекчава болката в резултат от ставни проблеми и разширени вени. Прилагайте го чрез масаж два пъти дневно за около месец. За поддържащ ефект се използва веднъж дневно.

Мазилото е обогатено с етерични масла (евкалипт, бор, невен, коприва, здравец) и прополис. Богатият му състав обуславя неговото благоприятно въздействие върху кожата. (bilki.bg)

Алтайско пречистено.

Алтайско пречистено мумио, с което може да снабдите от магазините за здравословни продукти, съдържа всички полезни вещества, характерни за планинското чудо. Опаковка от 20 грама е на цена 24 лева. За един лечебен курс са достатъчни около 10-15 грама. (zdravnitza.com)

Цена.

Цената на мумиото е около 8-10 лева за 50 капсули. Четете внимателно етикетите преди да закупите този природен лек. Следете дали е обозначено количеството смола, което се съдържа в продукта, както и мястото, от където е добит.

На таблетки.

Мумио може да приемате под формата на таблетки. Те са по-удобни за прием, тъй като грамажът им е един и същ и не съществува риск от предозиране.

На крем.

Планинското чудо се предлага и в кремобразна консистенция (крем). Специалистите препоръчват пастата пред останалите форми на мумиото, тъй като тя се предлага в херметически затворени пакети и към нея не са добавени консерванти и други химически агенти.

На прах.

Планинската смола се предлага и под формата на прах, но това значително затруднява употребата й за вътрешно приложение, тъй като съществува риск от прием на доза в по-малки или в по-големи количества.

Прахообразната консистенция се препоръчва, когато лечебната смола се прилага външно.

При цистит.

Чудотворната смола е лек и при цистит. Приемайте на три части следната смес – пет мл мумио, разтворено в малко топла вода.

При високо кръвно.

Страдащите от високо кръвно трябва да приемат преди лягане по една таблетка от планинското чудо, разтворено в четвърт чаша вода.

Помогнете ни да допишем тази статия, споделяйки с нас вашите методи за лечение с мумио. Ако статията е била от полза за Вас, гласувайте за нея и я споделете в социалните мрежи, използвайки бутоните за споделяне.

източник bgbilka.com

ДАРИ ЗА НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ ®

Народна Топка България ®

Народна Топка България ®

Здравейте !Предоставям ви линк към информацията за спонсори и дарители в случай,че има интерес. http://narodnatopka.com/reklama/
Описано е всичко необходимо за проекта !
Целта ни е да отворим вратите на поне по един клуб по народна топка във всеки един град на България. Всяка община, която иска да развива спортната култура на подрастващите и на вече порасналите в региона, е добре дошла в редиците на Федерация „Народна Топка България „.

Това е начинът да изградим и национален отбор за мъже, жени и смесен състав, ако искаме да участваме активно на международната сцена на Световно и Европейско първенство по народна топка ( DODGEBALL CUP ) в зала, на плаж , на сняг и на батут. Всеки от вас, който желае да помогне, е добре дошъл. Свържете се с нас !!!
тел: 0885 94 84 96 – Kim Reiki

Още за нас на следните адреси :

www.kimreikifoundation.com
www.narodnatopka.com
www.mediaplus.bg

Напиши коментар

Your email address will not be published.