ЛЕКИ ПОСТИ

ЛЕКИ ПОСТИ

ЛЕКИ ПОСТИ 

 

Аман от тези пости! По новините съобщиха,че 90% от българите ги спазвали, и то строго! Винаги ми е било интересно КОЙ и КАК прави тази статистика.Според мен няма нищо вярно в нея! Да кажем,че аз имам 100 приятели и е необходимо да направя проучване кой от тях спазва някои пости. За целта ще ми бъдат необходими няколко телелефонни разговора и без много усилия и средства ще достигна до извода, че 99 от стоте  приятели НЕ ПОСТЯТ. В какво се изразяват постите на този останал 1%?! В това да не пият, да не пушат, да не ядат месни продукти, да не правят секс, да спазват 10 божи заповеди, да постъпват по християнски – милосърдно и добронамерено, да постят телом и духом, да очистват тялото си с въздържание от храна и питие и да махнат от душите си суетни и нечисти мисли, да се украсяват с милосърдие, кротост, смирение, опрощение на враговете, с милост към всички ближни.С две думи, пост в името  на отричането от злото чрез въздържане на езика, въздържание от гняв, отлъчване от похотите, от злословието, лъжите и клетвите, с цел Духовно Извисяване и Развитие.
Да кажем, че е така!
Това означава,  че едва 1 % от моите приятели струват нещо и са Богу мили. Стига да не са ме излъгали, че постят, защото ако са го направили, то Господ остава без неговия 1% на секундата, ако въобще го е имал.

mediaplus.bg
Аз лично не познавам човек, който не лъже. Смея да твърдя, че не лъжа и не се облагодетелствам за чужда сметка, освен когато се шегувам, а шегата си е вид лъжа,  която се основава изцяло на истината.  Аз постоянно се шегувам!
Ако искам да постигна нещо и имам конкретен успех в дадена сфера на развитие, то аз задължително съм го направил за сметка на щастието на друг. Вероятно съм бил по-находчив и по ред причини и контакти съм успял да го надмина. По Божиите закони обаче и това е грях.

“Грях” – худ.Асен Милчев

mediaplus-asen-milchev
Има Божа заповед, която ни съветва да не пожелаваме жената на Ближния си. Ако аз имам дългогодишен брак с Марта Вачкова, която в заведението седи до мен и ме милва по главата с любов, а от другата ми страна се отърква в мен похотливо Златка Райкова,  ДАЛИ няма да изпратя първата по спешност у дома да прави баница, за да имам закуска, когато се прибера сутринта? Вие коя бихте избрали!!!???
Друга Божа заповед твърди, че когато имаме две ризи, е редно да дадем едната на “БЛИЖНИЯ СИ”. Всеки човек би дал риза на ближния си, когато има нужда. Дори би свалил и единствената риза от гърба си, само и само да го стопли. ДА….,но никъде не е опоменато дали ризата трябва да е чиста!  А се оказва, че в  повечето случаи даваме ризи, които са  кирливи и миришат на грях. Тоест освобождаваме се или се отърваваме от наш ГРЯХ, като стопляме с него чистичък, току- що изкъпан мирен гражданин с цел да избегнем правосъдие. Ако Господ беше дал в допълнение някакво правно напътстващо обяснение, нямаше да прескачаме закона. Реално погледнато, спазваме Божията заръка! Надявам се, когато дойде потопът, Господ да пожали ТЕКСТИЛНИТЕ ДЕДЕСЕ МАГНАТИ, които обличат с фирмени и данъчни задължения бедните и неуки цигани, правейки ги собсвеници на кухи фирми.

"Греховна Безтегловност" - худ.Асен Милчев
“Греховна Безтегловност” – худ.Асен Милчев

БОГ ни съветва, но не пояснява: “Преди всичко примири се с врага си, като му простиш от сърце!”  Разбира се, че бих му простил! Не ми коства нищо една прошка от сърце, но кой съм аз, да опрощавам чужди грехове?  Нима това е моя работа, а не на Господ! Едва ли Господ ще го накаже врага ми с гръм от ясно небе! Затова аз ще подсетя врага си с дела, които да му помогнат да разбере, че не може да си прави майтап с мен. Примерно вместо БОЖИ ГРЪМ ще  му пусна 220 волта ток за пречистване, за да намери по-лесно пътя към всеобщото опрощение.
И след това: – “Като видиш беден, не се отвръщай от него, но му помогни с каквото можеш!”  Да, бих му помогнал с радост, но ако познавам този беден човек и знам, че се е докарал до просешка тояга заради глупостта си, алчността и лицемерието си и е потъпкал живота на куп свестни хора? ПО-СКОРО ще му тегля една майна и няма да се меся в Божиите дела. Но ако е добър човек, ще го нахраня и духовно.  Например с това есе!
Нататък по божиите книги: -“Не завиждай никому!”    Да завиждам на кого?……На бедните, на болните, на убийците, на изнасилвачите, на лъжците, на педофилите, на… на… на… на… на… има хиляди подобни… по-скоро бих съжалил и помогнал на бедните и болните, а всички останали черни точки от списъка бих изстискал при козметик така, че да не ми пречат и да ми загрозяват лицето.

mediaplus.bg
Казано е: “Не осъждай никого!”   Тази Божия заръка се спазва най-много! Особено в нашата мила Родина България. Тук никой не осъжда големците и милионерите за каквото и да е престъпление. Каквото и да направи, богатият винаги е прав. Съдебната ни система спазва само един закон: “РУШВЕТ”.С подкуп винаги си цар. В лицето на правосъдната ни система Господ има вманиачени последователи – опрощават всичко срещу неделната лепта!
Да внимаваме: – “Не поглеждай с пожелание!”  Тук имам сериозен проблем! Определено смятам, че Господ ме е дарил със страхотен вкус към красивите неща, към хубави и свестни хора, към красиви жени и към куп други неща. След като ме е дарил, защо иска да се въздържам, като се лишавам от тях?  Няма логика при условие, че не прекалявам. Явно това е препоръка към тези, които нямат вкус. Към Грозните хора, които харесват некрасиви неща. Които ги е страх да се погледнат в ОГЛЕДАЛОТО, за да не си посегнат на живота!
И пак гласът отгоре: “Не протягай ръце към онова, което не ти принадлежи!”  Знаете ли вица за двамата евреи, които си говорят в събота пред синагогата? Единият казал,че му се случило чудо, когато идвал към храма. Вървял си той  и завалял дъжд. Понеже в събота не се работи, той не отворил чадъра си, а се помолил на Господ. И изведнъж чудото станало.Отляво дъжд, отдясно дъжд, а по средата – слънце! И така стигнал сух до Божия храм. Другият не останал назад и споделил, че при него се случили две чудеса. Вървял към синагогата и изведнъж на пътя видял кюлче злато.Чудооооо! Но в събота не се работи по Божия заръка и не се навел да го сложи в торбата. Затова се помолил на Господ и второто чудо станало  – отляво събота, отдясно събота,а по средата –  петък.Взел кюлчето и стигнал до молитвения храм..
Много са, ама ги чета поред: “Не подавай ухо на клевети и лъжливи сведения за ближния си!”, “Нека устата ти да са затворени за всичко лошо за твоя ближен”.

Мисля,че политиците ни влизат в тази графа.Те нямат Близки!
Заповядват ни: “Пости с очи и уши, с ръце и нозе, с ум и сърце!” Постя, дядо Боже, постя! Но гледам да се лишавам от Грозотата и Лошотията на Хората, това са ми постите! Иначе вземам с пълни шепи от тяхната Красота,Чар, Сексапил, Добро Сърце, Мили Думи, Честност, Искреност и Ласки!!!!))))))))) Съди ме, че се радвам и уважавам красотите, които си създал. Кой съм аз, че да съдя Творенията ти!? Затова ще ги уважа и ще си открадна малко красота!!!

ЛЕКИ  ПОСТИ!!! КОЛЕГИ ГРЕШНИЦИ, ИДВАМ!   НАПРАВЕТЕ МИ МЯСТО В КАЗАНА!!!!

 

Автор: Kim Reiki Magic Man Studio , Angel Petrov

 

ДАРИ ЗА НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ ®

Народна Топка България ®

Народна Топка България ®

Още за нас на следните адреси :

www.kimreikifoundation.com
www.narodnatopka.com
www.mediaplus.bg

Напиши коментар

Your email address will not be published.