Коледа

Коледа

Коледа

Навън вече бе тъмно и само пламъците в зиданата камина осветяваха стаята. Коледното дърво бе украсено с малки, кристални фигурки, които закачливо чупеха оскъдната светлина. Жената държеше в обятията си малко момиченце и нежно приглаждаше дългите му коса.


„Заспиваш ли, мъничка моя?”
„Не, мамо, искам да ми разкажеш за вълшебните думи.”
„Добре. Коя да е първа?.”


„Дар!”
„Дар” е онова специално нещо, което получаваш, когато се раждаш. Не по заслуги, не по молба. Това са таланти, качества, способности, цял набор от красиви неща, които да използваш по пътя си, да обогатиш и развиеш, а след това щедро да раздадеш на хората. Не ги задържай за себе си, мъничка моя, те ще живеят само чрез другите.”


„Молба.”
„Когато искаш нещо, не го заграбвай, помоли да ти го дадат. Така шансовете ти да го получиш са много по-големи. Но, дори да ти откажат, ще знаеш, че пътят е бил правилния, защото молбата е човешкия начин да кажеш на някого, че имаш нужда от нещо негово.”


„Благодарност.”
„Това е топлината в очите, когато някой ти подаде ръка. Откритата душа, когато един е откъснал от себе си, за да даде на теб. Начин, да покажеш на другия, че осъзнаваш какво е сторил и свеждаш глава пред него. Не се притеснявай да благодариш, защото, колкото и пъти да кажеш тези думи, все ще останат моменти, в които просто няма да видиш жеста на другия, а и той няма да поиска нищо в замяна.”


„Прошка.”
„Да простиш е много трудно. Не да кажеш думите за това, а вътре в себе си да знаеш, че не храниш лоши помисли към онзи, който те е наранил. Няма да успяваш винаги, но опитвай, защото прошката ще очиства твоята душа.”


„Обич.”
„Една от най-красивите вълшебни думи, мъничка моя! Обич е да искаш с цялата си същност да дариш себе си на някой, който е най-специален за теб. Да размениш дни за мигове с него. Да го стоплиш, когато му е най-студено и да му предложиш дом – в сърцето си. Обичай с цялата си душа – хората, животните, звездите, защото онзи, който не е дал любов на никого, напразно е живял.”


„Колко вълшебни думи има, мамо?”
„Много думи могат да са вълшебство, мъничка моя, стига да идват от сърцето.”
Майката погали малкото дете, а то се притисна и затвори очи.
Коледа беше дошла.
А Бог гледаше и се усмихваше…

Федерация НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ
( DODGEBALL FEDERATION BULGARIA )
Нашето мото е “ Спорт за всички, игра за всеки!“.

„Вашата работа е да откриете своя свят и след това да го дадете с цялото си сърце на другите“ Буда
Всеки, без възрастови ограничения, който желае да се развива чрез спорта НАРОДНА ТОПКА ( DODGEBALL ) е добре дошъл в нашите редици. Нашето мото е “ Спорт за всички, игра за всеки!“.

Това е и момента да съобщя, че Народна топка официално е специалност за висше образование в Академията и от 2019/20 , всеки млад човек, който желае да продължи образованието си в това висше учебно заведение, може да кандидатства в университета със специалност Народна топка/DODGEBALL.
Федерация Народна топка България благодари за доверието, което ни гласува професор д-р г-н Пенчо Гешев – ректор, професор Николай Изов – знам.ректор, професор Татяна Янчева, професор Красимир Петков и целият факултативен съвет на Национална спортна академия Васил Левски! ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ! Вече сме част от спортната история на България!

Без значение дали сте спортували някога, дали сте нереализиран човек в друг спорт, а може би сте нежелани, вие или вашето дете, заради възрастта в някой спортен клуб, дали животът ви е отделил от любим за вас спорт, или мислите, че сте много добри с топка в ръка и имате точен мерник, вие сте бивш хандбалист, бивш баскетволист или бивш волейболист, искате да участвате в турнири и състезания, за да печелите медали и купи, вие сте добре дошъл в клубовете ни в цялата страна. Народна топка създава приятелства за цял живот!

Искате ли да създадете свой собствен клуб по народна топка във вашия град и да го развивате ???!!!

Ако имате желание да играете DODGEBALL е необходимо само да се свържете с нас на тел: 0885 948496 , а ние ще ви ориентираме с плановете ни за бъдещето на този спорт. Създаваме история, а вие може да запишете името си в нея!

Предоставям ви линк към информацията за партньори, съмишленици, спонсори, инвеститори и дарители в случай,че има интерес…. https://www.narodnatopka.com/reklama-dbfb/
Описано е всичко необходимо за проекта !

Всяка закупена топка подпомага нашата дейност на национално ниво !
ТОПКИТЕ за ЗАЛА “DBFB GOTCHA BALL” СА С РАЗМЕР 7 ИНЧА ПО ДИЗАЙН НА ФЕДЕРАЦИЯ НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ С АВТОР ЕВА ПАВЛОВА И СА ОФИЦИАЛНО ОДОБРЕНИ ОТ WORLD DODGEBALL ASSOCIATION .
Топката е от текстил и е лека, а при удар е безболезнена.
https://www.narodnatopka.com/shop/dbfb-gotcha-ball-1/

Напиши коментар

Your email address will not be published.