Казвам се Ваня Лозанова

Казвам се Ваня Лозанова

Казвам се Ваня Лозанова

ИГРАТА…като сериозно занимание.

ИГРАТА…като запазена марка за активните.

НЕПРЕХОДНАТА ИГРА…като умиление за детството и като забавление  в настоящето.

Интересна, подвижна, приключенска дори,  достъпна, позната, обичана от малки  и големи –ИГРАТА НАРОДНА ТОПКА.

Усещам го като обещаващото начало и като отговорното начало, тоест…ТОПКАТА Е В НАС!!! Подават ни я от ФЕДЕРАЦИЯ НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ, член на Световната и Европейска Федерации по народна топка. Подобна организация се създава за първи път в България.

Ваня Лозанова

Казвам се Ваня Лозанова. Работя в ТЕЛЕВИЗИЯ СТАРА ЗАГОРА, като новинар и водещ на здравно предаване „Зона здраве“ с акценти  превенция  и лечение, наука  и алтернативна медицина,  както  и цялостен подход към здравето на хората от всички възрасти.

Специалистите често твърдят, че едни от най-сериозните съвременни здравни проблеми на децата в България са както нездравословният модел на хранене, така и ниската физическа активност. Тъкмо те са факторът, който влияе върху рязкото увеличаване на честотата на свръхтеглото и затлъстяването. По официнални данни от репрезентативно за страната изследване на хранителния прием и хранителния статус на населението в България разбираме, че все още относителния дял на ученици с наднормено тегло е висок – средно 20 % от децата са с наднормено тегло, от които една четвърт са със затлъстяване.

 

Ваня Лозанова

Едновременно с  това…

доказано е, че дете, което започне да спортува още от най-ранна детска възраст, има по-голяма вероятност да продължи да спортува, когато  порасне и най-важното-да расте здраво и силно.

Можем…

бързо  и лесно да подарим на децата си и на нас самите ЗДРАВЕ.

Да се движим и забавляваме заедно с  тях  днес – играта НАРОДНА ТОПКА е единствения спорт и със смесен състав.

Да организираме или да се включим в тиймбилдинги- това  е социален потенциал на всички нива.

Да помогнем за това, играта НАРОДНА ТОПКА  да стане хит на идващото лято за  нас  и  нашите деца…

Това, мили приятели , родители далеч няма претенцията да изчерпва в дълбочина въпроса за възпитателната роля на играта и спорта,  но, уверена съм, дава усещането за СЪПРЕЖИВЯНАТА игра по инициатива, замисъл, обогатяване, внимание, любов!

Затова….

ПОДКРЕПЯМ инициативата на Ким Рейки да развива тази игра в нашата страна.

ПОДКРЕПЯМ  Ким Рейки   за създаването на клубове в цялата страна.

И СЕ НАДЯВАМ И ЩЕ СЪДЕЙСТВАМ С РАДОСТ  Стара Загора да  е един от първите градове в тази инициатива.

БЛАГОДРАРНОСТ към тези, които споделят и ще споделят тепърва този дух и устрем!

 

Ваня  Лозанова

ДАРИ ЗА НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ ®

Народна Топка България ®

Народна Топка България ®

Здравейте !Предоставям ви линк към информацията за спонсори и дарители в случай,че има интерес.http://narodnatopka.com/reklama/
Описано е всичко необходимо за проекта !
Целта ни е да отворим вратите на поне по един клуб по народна топка във всеки един град на България. Всяка община, която иска да развива спортната култура на подрастващите и на вече порасналите в региона, е добре дошла в редиците на Федерация „Народна Топка България „.
Това е начинът да изградим и национален отбор за мъже, жени и смесен състав, ако искаме да участваме активно на международната сцена на Световно и Европейско първенство по народна топка ( DODGEBALL CUP ) в зала, на плаж , на сняг и на батут. Всеки от вас, който желае да помогне, е добре дошъл. Свържете се с нас !!!
тел: 0885 94 84 96 – Kim Reiki

Още за нас на следните адреси :

www.kimreikifoundation.com
www.narodnatopka.com
www.mediaplus.bg

Напиши коментар

Your email address will not be published.