Как празнуват Св. Валентин по света?

Как празнуват Св. Валентин по света?

Как празнуват Св. Валентин по света?

САЩ, Канада, Великобритания, Франция, Австралия и Мексико празнуват Св. Валентин почти като национален празник. В САЩ този ден се планира и празнува от около 60% от населението на страната.


През 2015 година в САЩ са били похарчени близо 19 млрд. долара за подаръци, докато през 2016 г. сумата е била около 17 млрд. долара. За традиционните шоколадови валентинки американците харчат около 1,6 млрд. долара, за цветя – около 1,9 млрд. долара, а за бижута и украшения – по 4,4 млрд. долара.
Мъжете в САЩ заделят по 170 долара за половинките си, а жените – по около 100 долара, сочат статистически данни.


Във Великобритания и Уелс традиционни подаръци са дървените “любовни лъжици”, с които всеки трябва да подслади живота на половинката си. Освен сърца на Острова се подаряват ключове и ключалки, като подтекстът е: “Отключи сърцето си за мен!”


Във Франция на този ден има специална церемония за незадомените – те се снимат и закачат портрета си на вратата на любовната половинка. Ако тя обаче не ги одобри или хареса – портретът трябва да се изгори преди залез слънце.


В Дания са на мода “невидимите картички”, но текстът им се появява само когато се доближат до топлина. Обяснението е, че интимните отношения между двама души са деликатен момент и не трябва да се излагат на публичност.
В Испания е точно обратното – всички съпрузи трябва да изпратят на половинките си букет от червени рози, независимо на какво разстояние са един от друг.
В Германия празникът не е на особена почит. Там влюбените си разменят сърца и подаръци по всяко време на годината, стига да имат желание за това.
В Италия все още съществува обичай годежите на влюбените да се правят точно на този ден. Италианците обсипват трапезите си със сладки и бонбони под формата на сърца, тъй като празникът там е особено почитан и има вековна история.


В Русия влюбените обикновено си устройват романтична вечер, като си подаряват цветя и си разменят валентинки.
Годишно в Русия се сключват около 1,3 милиона брака, като според тамошната статистика руснаците са на водещо място на Стария континент по брой сключени бракове на 1000 души – 9,2.
В Турция се сключват по 8 брака на 1000 души, в Кипър и Хърватия – по 7, в Литва и Малта по 6. Най-малко бракове според руската статистика се сключват в България, Люксембург, Словения и Испания – по около 3 на 1000 души.

ДАРИ ЗА НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ ®

Народна Топка България ®

Народна Топка България ®

Здравейте !Предоставям ви линк към информацията за спонсори и дарители в случай,че има интерес. http://narodnatopka.com/reklama/
Описано е всичко необходимо за проекта !
Целта ни е да отворим вратите на поне по един клуб по народна топка във всеки един град на България. Всяка община, която иска да развива спортната култура на подрастващите и на вече порасналите в региона, е добре дошла в редиците на Федерация „Народна Топка България „.

Това е начинът да изградим и национален отбор за мъже, жени и смесен състав, ако искаме да участваме активно на международната сцена на Световно и Европейско първенство по народна топка ( DODGEBALL CUP ) в зала, на плаж , на сняг и на батут. Всеки от вас, който желае да помогне, е добре дошъл. Свържете се с нас !!!
тел: 0885 94 84 96 – Kim Reiki

Още за нас на следните адреси :

www.kimreikifoundation.com
www.narodnatopka.com
www.mediaplus.bg

Напиши коментар

Your email address will not be published.