Житейски мъдрости за трудностите, за търпението, за егото, за празните приказки и за……

Житейски мъдрости за трудностите, за търпението, за егото, за празните приказки и за……

Житейски мъдрости за трудностите, за търпението, за егото, за празните приказки и за……

Колко може да продължи

Ученик попитал Учителя си:
– Учителю, какво би казал, ако научиш някога за мое падение?
– Стани!
– А ако има и следващ път?
– Стани!
– И колко може да продължава така – да падаш и след това да се изправяш?
– Единствено мъртвите не могат да станат, когато са паднали.

Учителят и конят

Един кон бил вързан пред магазина на тясна селска улица. Всеки път, когато някой се опитвал да мине покрай него, конят го ритал. Скоро край магазина се събрала малка група селяни, които спорели как да минат по улицата, без конят да ги ритне.
Изведнъж някой извикал:
– Старият Учител идва! Той ще знае какво да направи, за да не го ритне коня!
Тълпата зачакала с нетърпение, докато Старият Учител идвал иззад ъгъла. Когато видял коня, Учителят го заобиколил и минал по другата улица.

%d1%81%d1%82%d0%b0%d1%80%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d0%ba%d0%be%d0%bd-%d1%85%d0%be%d1%80%d1%85%d0%b5-%d0%b1%d1%83%d0%ba%d0%b0%d0%b9-710x424

Стъклото

Един ученик попитал учителя си:
– Учителю, не разбирам едно нещо. Когато отидеш при бедняка той е приветлив и винаги ти помага с каквото може. А когато отидеш при богатия, той никога не ти помага и гледа само себе си. Защо става така?
Учителят отговорил:
– Погледни през прозореца. Какво виждаш?
– Жена с дете в количка, отиваща на пазар…
– Добре. А сега погледни в огледалото, какво виждаш там?
– Че какво мога да видя там, виждам себе си.
– Точно така – отвърнал Учителят. – Прозорецът е от стъкло и огледалото е от стъкло. Трябва само да добавиш малко сребро и вече виждаш само себе си.

Препълнената чаша

При един учител дошъл посетител, за да го пита за учението, което той проповядва. Но вместо да слуша, той непрекъснато говорел за собствените си разбирания.
След някое време, учителят поднесъл чай. Налял чашата на госта, но продължил да налива и след като тя вече била пълна. Накрая гостът не издържал:
– Не виждате ли, че чашата е пълна догоре? — попитал той. — Не може да поеме повече.
– Точно така — отвърнал учителят и най-после спрял да налива. — Също като тази чаша и ти си преизпълнен с твоите собствени идеи. Как можеш да очакваш от мен да ти дам учението си, щом не ми предлагаш празна чаша?

motivator-otvori_surveto_si-940x478

Подводните камъни

Веднъж пътник на кораб забелязал безчисленото множество малки и големи подводни скали, с които било осеяно морето. И запитал кормчията:
– Господин кормчия, как успявате да преминете през това множество скали? Как сте успели да научите всеки един камък къде се намира, за да може да го заобикаляте.
– Не съм – отвърнал кормчията, – не знам къде са камъните, знам само най-дълбоките места.

11986465_1672449749708132_3952629109148101926_n

Трите кръга

Веднъж един крал отишъл при един мъдрец и седнал да наблюдава събранието на учениците му.
След това, когато започнали вечерята, кралят казал:
– О, учителю на вечността! Забелязах, че по време на занятията учениците ти седят в три полукръга около тебе, точно както и моите придворни.
Мъдрецът отвърнал:
– О, повелителю на света! Кажи ми как седят твоите придворни и аз ще мога да ти отговоря дали моите учениците седят в същия ред.
Кралят отговорил:
– В първия кръг седят най-преданите и най-близките за мен хора. По-назад седят важните и могъщите хора на кралството и посланиците. Най-накрая седят най-незначителните.
– В такъв случай – казал Мъдрецът, – ние с теб не делим хората еднакво. Защото тези, които седят най-близо до мен, са най-неуките. Така те могат да чуват всяка моя дума. В средата са невежите, за да могат да се съсредоточат върху Учението. Най-далеч седят най-преданите ми ученици, за които близостта не е толкова важна.

ДАРИ ЗА НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ ®

Народна Топка България ®

Народна Топка България ®

Здравейте !Предоставям ви линк към информацията за спонсори и дарители в случай,че има интерес. http://narodnatopka.com/reklama/
Описано е всичко необходимо за проекта !
Целта ни е да отворим вратите на поне по един клуб по народна топка във всеки един град на България. Всяка община, която иска да развива спортната култура на подрастващите и на вече порасналите в региона, е добре дошла в редиците на Федерация „Народна Топка България „.

Това е начинът да изградим и национален отбор за мъже, жени и смесен състав, ако искаме да участваме активно на международната сцена на Световно и Европейско първенство по народна топка ( DODGEBALL CUP ) в зала, на плаж , на сняг и на батут. Всеки от вас, който желае да помогне, е добре дошъл. Свържете се с нас !!!
тел: 0885 94 84 96 – Kim Reiki

Още за нас на следните адреси :

www.kimreikifoundation.com
www.narodnatopka.com
www.mediaplus.bg

Напиши коментар

Your email address will not be published.