Джеф Безос стана най-богатият човек в историята

Джеф Безос стана най-богатият човек в историята

Джеф Безос стана най-богатият човек в историята

Ръководителят на интернет компанията Amazon Джеф Безос стана най-богатият човек в историята със състояние от 105,1 млрд. долара, съобщава CNN.

Капиталът на Безос се е увеличил благодарение на поскъпването на акциите на Amazon, която е най-големият онлайн търговец в света. От началото на януари ценните книги поскъпнаха с 6,62% и достигнаха 1,3 хиляди долара за акция.

В списъка с най-богатите хора на света на сп. Forbes активи на Безос се оценяват на 104,4 млрд. долара, а според рейтинга на милиардерите, публикуван от агенция Bloomberg, състоянието на изпълнителния директор на Amazon се оценява на 105,1 млрд. долара.

Ако тези данни са истина, това поставя Безос в позицията на най-богатия човек в историята.

За предишен носител на тази “титла” се смяташе един от основателите на американската компания Microsoft – Бил Гейтс.

Според Bloomberg и Forbes, през 1999 г. цялата собственост на Гейтс е възлизала на малко над 100 млрд. долара. Оттогава богатството му е намаляло и в момента се оценява на между 91,1 и 93,3 млрд. долара.

От CNN отчитат обаче, че Гейтс би могъл да задържи първенството сред най-богатите хора на света, ако не бяха големите му дарения. В началото на миналата година фондацията на милиардера дари 279 млн. долара на Университета във Вашингтон за проект, изследващ световното здраве и начините за справяне с някои от най-тежките болести.

Междувременно създадена от Безос през 1994 г., Amazon продава стоки и услуги по интернет. От продажби на книги и плочи компанията постепенно премина към търговия с видеозаписи, видеоигри и битова електроника и първа в САЩ предложи на потребителите на сайта си платено сваляне на филми с възможност да се гледат без връзка с интернет.

В момента Amazon активно се развива и в посока създаване на собствено развлекателно съдържание и завладяване на пазара за стриймване на филми и сериали.

Годишният оборот на компанията за 2016-а е бил 136 млрд. долара.

Здравейте !Предоставям ви линк към информацията за партньори, съмишленици, спонсори и дарители в случай,че има интерес…. https://www.narodnatopka.com/reklama-dbfb/
Описано е всичко необходимо за проекта !
Целта ни е да отворим вратите на поне по един клуб по народна топка във всеки един град на България. Всяка община, която иска да развива спортната култура на подрастващите и на вече порасналите в региона, е добре дошла в редиците на Федерация „Народна Топка България „.

Това е начинът да изградим и национален отбор за мъже, жени и смесен състав, ако искаме да участваме активно на международната сцена на Световно и Европейско първенство по народна топка ( DODGEBALL CUP ) в зала, на плаж , на сняг , на батут и навсякъде в природата. Всеки от вас, който желае да помогне, е добре дошъл. Свържете се с нас !!!
тел: 0885 94 84 96 – Kim Reiki

 

Напиши коментар

Your email address will not be published.