История на подаръка

История на подаръка

История на подаръка

Подарък е предмет, който се дава, предлага на някого безвъзмездно в знак за обич, любов, уважение или поради някаква друга БЛАГОРОДНА причина.Синоними на подарък са дар, дарение, армаган, или сувенир. Подаръците имат за цел да направят някого щастлив.

Обикновено човекът, който прави подаръка, не очаква нищо в замяна.

Вероятно като първо споменаване на подарък може да се приеме преданието в Новия Завет за мъдреците, които носят дарове на младенеца Исус.

Още от I век от нашата ера подаръците са изпълнявали специални функции . Те са отделяли вожда от съплеменниците и са му поднасяли в дар необикновени дрехи и оръжия украсени със злато и бронз, както и аксесоари, инкрустирани със скъпоценни камъни.

В древния Рим било прието да се разменят подаръци на Нова година. Отначало те били прости – клонки от свещени дървета или плодове, които римляните поднасяли на богинята на плодородието. Хлябът и алкохолните напитки се смятали за свещен дар.

В повечето от случаите подаръците се дарявали доброволно, но историята познава и такива императори и управници, които осмивали поднесените им дарове, считайки ги за несъответстващи на техния статус.

Така постъпвал император Калигула, а кралят на Англия Хенри III репресирал търговците, затова че парите, които те му поднасяли в дар му се стрували недостатъчни.

По времето, когато християнството се е разпространявало се е водила борба за изкореняване на старите обичаи, в това число и обичая за подаряване на подаръци.

Но стремежът на хората да съхранят любимия обичай е бил толкова силен,че църквата била принудена да търси решение и го открила намирайки му християнско обяснение.

Тримата влъхви носят дарове на младенеца Исус, който на свой ред сам по себе си се явява дар за човечеството, а и носи на хората дара за изкуплението и вечния живот.

Днес подаръците се явяват символически начин за изразяване на признателност и надежда и за развитие на добри и дружески отношения.

Дарявайки на някого подарък, Вие го карате да изпитва определени емоции и затова подаръкът трябва да е уместен.

С помощта на подаръка може да се поиска прошка, да се поощрят или мотивират сътрудниците, да се поздрави близък човек за негов личен празник, да се изрази почит към стопанина на дома, в който Вие сте отишли на гости, да се подчертае имидж на страната.

ДАРИ ЗА НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ ®

Народна Топка България ®

Народна Топка България ®

Здравейте !Предоставям ви линк към информацията за спонсори и дарители в случай,че има интерес. http://narodnatopka.com/reklama/
Описано е всичко необходимо за проекта !
Целта ни е да отворим вратите на поне по един клуб по народна топка във всеки един град на България. Всяка община, която иска да развива спортната култура на подрастващите и на вече порасналите в региона, е добре дошла в редиците на Федерация „Народна Топка България „.

Това е начинът да изградим и национален отбор за мъже, жени и смесен състав, ако искаме да участваме активно на международната сцена на Световно и Европейско първенство по народна топка ( DODGEBALL CUP ) в зала, на плаж , на сняг и на батут. Всеки от вас, който желае да помогне, е добре дошъл. Свържете се с нас !!!
тел: 0885 94 84 96 – Kim Reiki

Още за нас на следните адреси :

www.kimreikifoundation.com
www.narodnatopka.com
www.mediaplus.bg

Напиши коментар

Your email address will not be published.