Хора. Смешно е.

Хора. Смешно е.

Хора. Смешно е.

от Цвета Кирилова

Смешно е да чакаш цял живот една магистрала, широка колкото велоалея, когато в Холандия правят грандиозни пътни ремонти за дни!

Смешно е да ти внушават, че магистралите в България, наподобяващи отсечки за ATV, в новото хилядолетие, са някакво постижение, при условие, че строителството на пътища е текущо, рутинно задължение на властите не само у нас, но и по света, на което не разбирам, защо трябва да се възхищавам. Това е като да се радвам, че във времената на световни иновации имам изградена водопроводна и канализационна мрежа до дома и трябва да съм отривисто благодарна за това на тези, на които по презумция им плащам заплатата, че да си вършат работата.

Смешно е 30 години да ми се обяснява, че строителството на пътища е по-важно от стандарта на живот в държавата ни, а още по-смешно е да няма един читав път, който като се открие с тържествена лента, дни след това да не реве като змей за основен ремонт.

Смешно е, а още по-малко разбирам – защо път, изграден с данъците ми, трябва да е водеща новина по медиите… Бих искала да ми покажете световни новини, в които британският премиер Дейвид Камерън например реже английското знаме на лентички, откривайки път между Оксфорд и Бирмингам.

Смешно е да се откриват пътища с рязане на българския трибагреник, една порочна инициатива, която не съм видяла където и да било по света, и недоумявам, защо обществото приема с безразличие кълцането с ножица на националното ни знаме?!

Смешно е в 21 век, във века на иновациите, да ми натрапват, че пътят е приоритет, сякаш сме държава от третия свят, в която животът, здравето и образованието са безинтересен елемент от съществуването на една нация.

Разбирам, че бетонът като се налее, няма как да се измери – колко от него е бил спестен или откраднат, докато при образованието – познанието, което ще се инвестира, е твърде лично, а интелектуалният човешки потенциал трудно може да се натъпче в крадливия мех, освен, ако вече не е факт под формата на технологично откритие, което е паднало жертва на лакомията на извънредно неграмотни и ограничени мутри.

Смешно е два мандата на едно правителство да са съсредоточени само върху строителство на пътища, стадиони и фитнеси за 99 годишни старци в безлюдни села, а всички останали животоподдържащи ресори да са жертва на тотален управленски безинтерес и безпомощност.

Смешно е във времена на световни технологични открития, където вече се говори за летящи автомобили и телепортация, ние да правим 40 години магистрален път от има няма 400 километра.

Смешно е да ми се внушава, че освен пътища, друго в държавата ни нито има значение, нито е от съществена обществена важност, и за това продължаваме с несполучливото упражнение да се учим – как се правят пътища!

Смешно е всичко това да го търпите и Вие, независимо дали се държите за фустата на гениите на строителната мисъл, защото както каза Мегленчето Кунева – започва плавно закриване, а не съграждане на училища в България…, а тя има отлични умения да обещава на ангро учителски заплати и е с безспорен капацитет в капитулирането на националното стопанство. Тя е като контролиран взрив. Назначава се със специалня мисия, където е минирано – трябва да се погубва и унищожава! В биографията си има доказан опит с АЕЦ Козлодуй, една образователна система ли ще й се опъне?!

Смешно е образователна реформа да се прави с шоу програма за наивници, които никой не попита конкретно какво образование искат за децата на България. Става дума за нефелното събитие за задоволяване на болно его, проведено в концертна зала Арена армеец.

А още по-смешно е, че половин милион отделихме от джобните си, за да се изсекне министърът на образованието щедро с обещания, както съм чувала, че се прави на циганска сватба – имоти, покъщнина и много пари, и след това младоженците остават с празни ръце, без нищичко от заявеното.

И, докато ние се смеем от сърце, холандска строителна фирма успя да монтира дълъг 70 метра тунел под магистрала само за 72 часа, от 20 до 22 май. Ето и видео за доказателство :

 

ДАРИ ЗА НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ ®

Народна Топка България ®

Народна Топка България ®

Здравейте !Предоставям ви линк към информацията за спонсори и дарители в случай,че има интерес. http://narodnatopka.com/reklama/
Описано е всичко необходимо за проекта !
Целта ни е да отворим вратите на поне по един клуб по народна топка във всеки един град на България. Всяка община, която иска да развива спортната култура на подрастващите и на вече порасналите в региона, е добре дошла в редиците на Федерация „Народна Топка България „.

Това е начинът да изградим и национален отбор за мъже, жени и смесен състав, ако искаме да участваме активно на международната сцена на Световно и Европейско първенство по народна топка ( DODGEBALL CUP ) в зала, на плаж , на сняг и на батут. Всеки от вас, който желае да помогне, е добре дошъл. Свържете се с нас !!!
тел: 0885 94 84 96 – Kim Reiki

Още за нас на следните адреси :

www.kimreikifoundation.com
www.narodnatopka.com
www.mediaplus.bg

Напиши коментар

Your email address will not be published.