Хейтърски гадости в политиката и защо числото 6 носи късмет само на Управляващите!

Хейтърски гадости в политиката и защо числото 6 носи късмет само на  Управляващите!

Хейтърски гадости в политиката и защо числото 6 носи късмет само на  Управляващите!

 

Каквото е казал президентът, е хубаво. Защото е в интерес на държавата, а значи и на гражданите ѝ. Номинира кандидатите си за конституционни съдии и ги назначи. Няма съмнение, че е утвърдил начетени и сериозни юристи. Атаките срещу избраниците от други квоти вероятно са подсказали на първия човек какво не трябва да прави  и той посочи най-достойните.

Един от двамата нови президентски конституционни съдии е Филип Димитров. По щастлива случайност името му не се повтаря с името на някой друг изтъкнат българин, така че това е този, за когото всички се сещат. И всички трябва да са доволни, защото той е човекът, който ни докара демокрацията. Колкото и да не искаме да признаем, човекът свърши огромна работа. Но, българска му нагласа, вместо да има спонтана демонстрация пред президентството в подкрепа на решението, вълна от гадости заля форумите на медиите и социалните мрежи. За разбиращите чужди езици пишещите лоши коментари са тролове и хейтъри, а за простите потребители на словото това са активни граждани, които не могат да не си кажат мнението някъде, щото са ги отрязали отвсякъде. За обикновените българи е пояснението, че троловете били платени от някого злостни писачи, а хейтърите са производители на непредизвикана словесна агресия, скрити зад анонимността на виртуалното пространство. Вероятно в някои случаи има съвпадение на признаците на двете категории в един профил, та затова може да ги наречем и „злостни джуджета”. Та ето тези зли изчадия не са оставили здраво място върху реномето на Филип Димитров, коментирайки назначението му. Което, както и да го смяташ, си е злобна атака и срещу президентското решение. Но нещата трябва да се сложат на точните везни. Някой трябва да излезе и да каже най-после, че новият конституционен филип е велик отвсякъде.

Хейтъри
Хейтърски гадости в политиката и защо числото 6 носи късмет само на Управляващите!

Щеше да бъде, ако идеята, към която се беше пришил, беше извадила България от нищетата. Щеше, ако всеки ден обикаляше медиите и показваше светлите хоризонти от височината на недостижимата си интелигентност. Щеше, ако патриотизмът му не минаваше през високите постове, а през грижите народни. Щеше, ако българите обичаха управниците им да са богати, а не като тях лузъри на ръба на оцеляването. Но истината е над всичко. Критикуващите писачи бъркат. Този човек е светец. Затова и свети.

Няма нищо случайно в броя на апартаментите, декларирани от конституционния съдия и принадлежащи на семейството му. Числото шест е някак натрапващо се в последните години и други властови великани доказаха, че такова имущество може да е законно. Но лошите нямат умора. Пишат гадости и не спират. От такъв дребен факт Петър Киров и Тошко Ангелов заключават, че трябва да има незабавна конфискация, затвор за притежателите на имотите в конкретния случай, а след това и целият политически елит трябва да бъде затворен. Искра Цветанова изчислява как се купуват толкова неща при средна заплата 600 лева, а Петко Георгиев е категоричен, че това става от спестени закуски, защото колко му е да натрупаш освен шестте апартамента и половин милион лева? Друг писател обаче стига до истината – това не са крадени пари, защото крадците са в затвора, а Димитров не е. Той просто е влагал разумно заплатите си и е спечелил президентското доверие.  И президентът е обрасъл с имоти, но да не ги е крал?

 Хейтърски гадости в политиката и защо числото 6 носи късмет само на Управляващите!
Хейтърски гадости в политиката и защо числото 6 носи късмет само на Управляващите!

Но хейтването е гаден занаят. Да омразяваш някого с цел да го направиш черен за всички е долна работа.  Тошко Ангелов нарича конституционния съдия неадекватен, замогнал се по време на мандата си като министър-председател кирливанин, когото пак са курдисали на държавна хранилка. Оттук следва, казва той /Тошко/, че сме тъпо племе. Дитка Димитрова пък пита защо не е дарил средства на бедни деца и старци, след като няма собствени деца. Да, нетактичност в случая е слаба дума. Тази Хейти Дитка не знае ли, че благотворителността е тайно занимание, а тактичността може и да е публична. А Иван Пейчев сгъстява боите, като използва думите „крадлив п*дал”, които не зная какво значат съчетани, зная само „крадлив”. Емил Попов стреля по „жалък плъх”, а Тошко Ангелов допълва с „червей алчен”. Сега като се замисля, този Тошко е май зоолог или ветеринар. Ама фалшиви профили много, може да е и месар.

Един, дето му личи, че пише под различни имена, пак в коментариите под статия в „Блиц”, изригва с „дегенерат трета степен” и „един от крадците на прехода”. Друг анонимник заявява, че отива да повърне, защото Филип Димитров бил реклама за разстройство. „Зизи” си спомня един митинг на СДС от 1991 година, на който в пристъп на умиление нейна приятелка подарила златния си пръстен на Филип Димитров, без да го познава, и той го пуснал в джоба си, без да я познава. Като коментира липсата на куртоазия, Зизи заключава, че Димитров е „изрод и паразит, крадец и хитрец, който с физиономията си на дебил върви напред”. И като капак на горното вездесъщият анонимник с многото прикриващи имена казва: „Този минава от честните седерасти! Представете си колко има Вуйчо Ваньо например!”

Откъде този ХА-ХА-ХА /име на коментатора/ познава вуйчото на Филип и защо го пише с главна буква е неясна работа, но мрежа оплетена, какво да кажеш? Друг трол, представящ се за работещ на сравнително висока държавна позиция, плаче, че имал само кредити и задължения , а Филип и подобните му елементи в дълбоката българска  криза имали по 5-6 апартамента и милион в банката. Ами имай и ти бе, нещастник!

 Хейтърски гадости в политиката и защо числото 6 носи късмет само на Управляващите!
Хейтърски гадости в политиката и защо числото 6 носи късмет само на Управляващите!

Нещастник, ама непресъхващ анонимник! Обяснява, че уж Филип бил пуснал аванта с няколко икономически закона на червените и те му се отблагодарили. Това отвсякъде си е лъжа! Червените никога не са били благодарни и отдавна не са власт!  Но пише гадният трол за разни механизми за скриване на имането зад банкови кредити, и за неизлизащите сметки кредити – наеми, ама този не трябва да го слушаме, той си е чист злобар!

Още една плюнка от гада, нарекъл се този път „Малък коментар”. Копирах го, защото е непредаваем правописно и стилистично. Но и така завладява:

„ Малък коментар   6 октомври 2015,
13:42

Това е капитализма. Всеки може да има по 5-6, та и повече апартаменти и то където му хрумне, даже и на майка му в гъза. А спестените пари са набирани от стотинки в касички. И всичко е постигнато с ум, разум ,понт и пластика и винаги има намесени тъст и тъща. Те са неразделна част от капитализма. Спестили пари още по соцвремето.
При капитализма няма бедни хора. Има само глупави хора, които не познават хватките на капиталистическите възможности. Този брадат ексхибиционист /с тази сложна дума се означават хора, които обичат да показват топките си на познати и непознати,а ако имат чучурка показват и нея/ е спестил парите вдигайки политически лозунги в полза на капитализма. Има и такава доходна професия. Вдигаш лозунг и хоп някой ти тропосва апартамент
.”

Няма как да обясниш на неуспелите да забогатеят българи, че имуществото в апартаменти има чисто социална функция. Има възможност за отдаване под наем на неуспели цял живот да си купят собствено жилище работяги. Освен това се плащат данъци на държавата и общината – значи се поддържа държавността и има средства за благоустройство на селищата, в които са апартаментите. При нужда може да се продава едно и да се купува друго апартаментче – ето работа за нотариуси, банки, строители, носачи, чистачи и още други лузъри. Затова:

Долу ръцете от Филип Димитров! Като не можете да станете като него, вземете го за пример! Още малко, и ще го обвините, че е човек на Делян Пеевски, защото пуши по две кутии цигари на ден! А сега пък питайте кога работи, като пуши толкова много! Не може да се знае всичко, хейтъри миризливи!

автор: Kim Reiki ®Magic Man Studio, Angel Petrov

 

 

ДАРИ ЗА НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ ®

Народна Топка България ®
Народна Топка България ®

Още за нас на следните адреси :

www.kimreikifoundation.com
www.narodnatopka.com
www.mediaplus.bg

Напиши коментар

Your email address will not be published.