Филмовата икона Джина Лолобриджида на 90!

Филмовата икона Джина Лолобриджида на 90!

Филмовата икона Джина Лолобриджида на 90!

Родена на 4 юли 1927 г. в семейството на беден дърводелец, тя преживява бомбардировките по време на Втората световна война. Родната й къща е срината до земята, но оцеляват като по чудо. Преследвани от разрухата и глада, са принудени да търсят спасение в Рим, където Джина изкарва прехраната като уличен художник. Получава стипендия за Художественото училище и е готова да сбъдне мечтата си – да се осъществи като скулптор.

Но съдбата е предвидила друго. През 1947 г. се явява на конкурс и става заема трето място като „Мис Италия”. Италианската й красота, съчетана с неповторимо излъчване и поглед, който крие обещания, но кралската осанка възпира всеки, дръзнал да си позволи волности, я превръщат в желан обект на обективите и камерите. Ражда се звезда, за която следвоенна Европа мечтае.

Дебютира в „Черният орел”, но шеметния успех заслужава през 1953 г.с „Хляб, сол и фантазия”. Освен красива и талантлива, Джина Лолобриджида е изключително умна. Тя не залага на лесната слава, а внимателно подбира ролите си, режисьорите и екранните партньори. Снима заедно с Жерар Филип, Марчело Мастрояни, Паоло Стопа, Виторио Гасман, Бърт Ланкастър, Шон Конъри. Играе в „Римлянката” по Алберто Моравия и в „Парижката Света Богородица по Виктор Юго.

С Марчело Мастрояни

Филмовият свят е в краката й. Желаят да я имат прочути милионери, като Хауърд Хюз, но тя се омъжва за обикновен лекар, с когото след 22 години брак и един син, се развежда, защото ревността му е убийствена. Търси утеха и разбиране в обятията на световноизвестния хирург, присадил за пръв път сърце, д.р Кристиян Бернард, но и там не намира разбиране.

С Виторио Гасман

Всъщност винаги едното е за сметка на другото – професионалният и личният живот много рядко вървят ръка за ръка. „От многото знаменити мъже, които са ме обичали, нито един — подчертавам, нито един не ми е предложил брак. Защото в жената мъжете ценят не красотата, а покорството и смирението. Това аз не мога да им предложа”, с лека горчивина споделя жената, която е коронясана от италианците с титлата „Национално съкровище”.

Лолобриджида знае кога да слезе от сцената, вместо да продължи да снима във филми, които не са на нивото й. Не прибягва и до пластични операции, оставя времето да тече през нея, а то й отвръща с благосклонност. Тя се връща към младежките си мечти, скулптурира и прави изложби, открива фотографията и журналистиката.

С Фидел Кастро

През 1974 г. заминава за Куба и взима интервю от Фидел Кастро, дори впоследствие режисира документален филм за него. За срещата и времето, прекарано заедно между Ел Команданте и киноиконата не престават да се правят предположения за характера на отношенията им. Светът обича да си създава митологеми. А тази е красива.

Джина Лолобриджида винаги е обръщала внимание не толкова на външния блясък, колкото на духовния живот. Тя продължава да се занимава с благотворителна дейност и се надява да бие рекорда на своята леля, която, достигнала 113 години, е призната за най-възрастната италианка.

Тя пренася своята максима, че в киното трябва да се показва сърцето, а не бюстът, и в живота си. Сърцето й е на показ, а това продължава да я прави красива, защото наистина любовта е най-добрата козметика.

Преди 30 години актрисата приключи своята филмова кариера и се отдаде на фотографията и скулптурата, където пожъна не по-малко успехи от тези в киното.

За разлика от своята вечна съперница София Лорен, която преди няколко години – на 80-тия си рожден ден отказа да се снима, Лолобриджида не се крие от журналистите.

В публикувано в „Кориере дела сера“ интервю тя признава, че е станала киноактриса по случайност. Всъщност е учила в Академията по изкуствата в Рим вокал и е мечтаела да пее в операта или да прави скулптури. Семейството ѝ обаче не било богато, а пред красавицата, финалистка на конкурса „Мис Италия 1947“ се откривали добри възможности да припечелва снимайки се във филми, дори и в епизодични роли.

Признанието дошло постепенно. Тя се е снимала във филми на известни режисьори като Луиджи Дзампа, Карло Лицани и Марио Моничели, но популярността идва с филма с Жерар Филип „Фанфан Лалето“ през 1952 г.

Актрисата не обича да обсъжда възрастта си и искрено признава, че би предпочела да празнува не 90 години, а 3 по 30.

По този повод на площад в самия център на Рим ще се появи нейната последна скулптурна работа!

Джина Лолобриджида (на италианскиGina Lollobrigida) е италианска актрисафотожурналист и скулптор, носителка на награда „Златен Глобус“ и номинирана за „БАФТА“.[1] През 1947 година става трета на конкурса „Мис Италия“. След 1955-та година получава прозвището най-красивата жена в света. Филмите, които я правят световноизвестна са „Фанфан Лалето“ (1952) и „Парижката Света Богородица“ (1956).

Искате ли да организираме вашият СПОРТЕН ТИЙМБИЛДИНГ, ВАШИЯТ РОЖДЕН ДЕН, ВАШИЯТ СЕМЕЕН ПРАЗНИК! 
Искате ли ДА СПЕЧЕЛИТЕ КУПА ! 
Искате ли ДА СЕ СПРАВИМ ЗАЕДНО С АГРЕСИЯТА В ОБЩЕСТВОТО или с агресията само във вашия офис !?
КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ ДА ПОИГРАЕМ НАРОДНА ТОПКА !?
РЕЧЕНОТО ЩЕ БЪДЕ СТОРЕНО !
Свържете се с нас на +359 885 94 84 96 – Ким Рейки 

 

ДАРИ ЗА НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ ®

Народна Топка България ®

Народна Топка България ®

Здравейте !Предоставям ви линк към информацията за партньори, съмишленици, спонсори и дарители в случай,че има интерес. https://www.narodnatopka.com/reklama/
Описано е всичко необходимо за проекта !
Целта ни е да отворим вратите на поне по един клуб по народна топка във всеки един град на България. Всяка община, която иска да развива спортната култура на подрастващите и на вече порасналите в региона, е добре дошла в редиците на Федерация „Народна Топка България „.

Това е начинът да изградим и национален отбор за мъже, жени и смесен състав, ако искаме да участваме активно на международната сцена на Световно и Европейско първенство по народна топка ( DODGEBALL CUP ) в зала, на плаж , на сняг , на батут и навсякъде в природата. Всеки от вас, който желае да помогне, е добре дошъл. Свържете се с нас !!!
тел: 0885 94 84 96 – Kim Reiki

Още за нас на следните адреси :

www.kimreikifoundation.com
www.narodnatopka.com
www.mediaplus.bg

Напиши коментар

Your email address will not be published.