EyeSigh – технология на Subaru за подпомагане на водача

EyeSigh – технология на Subaru за подпомагане на водача

EyeSigh – Водещата в световен мащаб технология на Subaru за подпомагане на водача

Ние в Subaru вярваме в безопасността и полагаме целенасочени усилия в избягването на инциденти. Ето защо създадохме авангардната системата EyeSight*1. Като втори чифт очи на пътя, системата EyeSight използва две стерео камери, улавящи триизмерни цветни изображения с отлично качество на разпознаване. Използвайки картина от двете камери за точно определяне на формата, скоростта и разстоянието, тя не само сигнализира за автомобили, но и мотоциклети, велосипеди и пешеходци.*2 Когато установи потенциална опасност, тя предупреждава водача и дори задейства спирачките при необходимост.
С подобрено ниво на безопасност от такъв характер, системата EyeSight намалява напрежението върху водача и засилва чувството Ви за сигурност в Outback.
Системата EyeSight предлага два вида технологии: ”Подпомагане на водача” (Driver Assist) – информира за условията на пътя и „Предотвратяване на злополуки” (Accident Prevention) – намеса с цел предотвратяване на инциденти.
ПОВЕЧЕ ЗА СУБАРУ МОЖЕ ДА РАЗБЕРЕТЕ НА АДРЕС SUBARUBG.BG

Подпомагане на водача

Adaptive Cruise Control (Адаптивен круиз контрол)
EyeSight не само поддържа зададената от водача скорост, както при традиционния круиз контрол. Когато системата разпознае превозно средство отпред, адаптивният круиз контрол регулира скоростта, за да поддържа определено разстояние от движещото се превозното средство чрез следене на разстоянието и разликата в скоростта.
Той настройва двигателя, трансмисията и спирачките, за поддържане на скоростта, в съответствие с потока на трафика в широк диапазон от 0km/h до 180km/h. Предназначен за използване по извънградски пътища, магистрали и други, адаптивният круиз контрол всъщност открива движещия се отпред автомобил и неговите спирачни светлини. Той спомага да се движите в унисон с трафика при често спиране и потегляне, при движение по магистрала, като осигурява удобство и комфорт при дълги пътувания.
f03629c08242b888124d0dd13c8022
Adaptive Cruise Control (Адаптивен круиз контрол)

 

Lane Sway and Departure Warning
Когато сте разсеяни от умора и се движите нестабилно в лентата за движение, Lane Sway Warning Ви помага да останете нащрек, чрез звуков сигнал и светлинен индикатор. Lane Sway Warning се активира само при скорости от около 60 км/ч или повече. Когато се движите със скорост от 50 км км/ч или повече и неволно излезете от очертанията на вашата лента, Lane Departure Warning Ви уведомява със звуков сигнал и светлинен индикатор, преди да я напуснете.
224a5d4c5345c79760767a44880b3a
Lane Sway and Departure Warning

 

 

Lead Vehicle Start Alert
Когато сте спрели и системата EyeSight регистрира, че движението е потеглило отново, системата за предупреждение за потегляне на движещото се отпред превозното средство, Lead Vehicle Start Alert, подсказва на водача да предприеме действия със звуков сигнал и светлинен индикатор.

ПОВЕЧЕ ЗА СУБАРУ МОЖЕ ДА РАЗБЕРЕТЕ НА АДРЕС SUBARUBG.BG

Предотвратяване на злополуки

Pre-collision Braking System
Когато усети предстоящ сблъсък с моторно превозно средство или друго препятствие отпред, Pre-collision Braking System може да предупреди водача със звуков сигнал и светлинен индикатор на таблото. Ако водачът не предприеме действия, за да избегне сблъсъка, системата може автоматично да използва спирачките за намаляване на удара, или ако е възможно, за да се предотврати сблъсъка. Ако водачът на превозното средство предприеме действия за избягване на инцидента, Pre-collision Braking System може да действа подпомагащо на водача при предотвратяването му. (*3)
Pre-collision Braking System
Pre-collision Braking System

 

 

Pre-collision Throttle Management
Когато системата EyeSight регистрира препятствие пред вас, но вие продължавате с автомобила напред, вместо назад, Pre-collision Throttle Management издава няколко кратки звукови сигнала, включва мигащ индикатор и намалява мощността на двигателя, за да Ви помогне да избегнете челен удар.
Pre-collision Throttle Management
Pre-collision Throttle Management

 

Pre-collision Steering Assist
Когато регистрира потенциален челен сблъсък, системата помага на водачите да направят рязък завой и да избегнат сблъсъка.
ПОВЕЧЕ ЗА СУБАРУ МОЖЕ ДА РАЗБЕРЕТЕ НА АДРЕС SUBARUBG.BG
ВАЖНО: 
Поле на видимост на системата EyeSight (не е реално измерване)
*1 ЕyeSight е система за подпомагане при шофиране, която може да не работи оптимално при всякакви условия на шофиране. Водачът е винаги отговорен за безопасното и внимателно шофиране и за спазването на правилата за движение. Ефективността на системата зависи от много фактори, като например поддръжката на превозното средство, метеорологични и пътни условия. Консултирайте се с Ръководството на потребителя за пълни подробности относно работата на системата и нейните ограничения, включително функции, упоменати в тази брошура.
*2 Тъй като EyeSight може да открива само предмети на повече от 1 метър над земята, деца по-ниски от 1 метър височина могат да не бъдат засечени. Поради различни причини, разпознаването може да се окаже невъзможно. 
*3 Pre-collision Braking System може да не работи при всички ситуации. Не всяка ситуация може да отговаря на необходимите условия, в които системата EyeSight  работи оптимално. Това зависи от разликата в скоростта до обекта, височина на обекта и други условия.
ПОВЕЧЕ ЗА СУБАРУ МОЖЕ ДА РАЗБЕРЕТЕ НА АДРЕС SUBARUBG.BG
ДАРИ ЗА НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ ®

Народна Топка България ®

Народна Топка България ®

Здравейте !Предоставям ви линк към информацията за спонсори и дарители в случай,че има интерес. http://narodnatopka.com/reklama/
Описано е всичко необходимо за проекта !
Целта ни е да отворим вратите на поне по един клуб по народна топка във всеки един град на България. Всяка община, която иска да развива спортната култура на подрастващите и на вече порасналите в региона, е добре дошла в редиците на Федерация „Народна Топка България „.

Това е начинът да изградим и национален отбор за мъже, жени и смесен състав, ако искаме да участваме активно на международната сцена на Световно и Европейско първенство по народна топка ( DODGEBALL CUP ) в зала, на плаж , на сняг и на батут. Всеки от вас, който желае да помогне, е добре дошъл. Свържете се с нас !!!
тел: 0885 94 84 96 – Kim Reiki

Още за нас на следните адреси :

www.kimreikifoundation.com
www.narodnatopka.com
www.mediaplus.bg

Напиши коментар

Your email address will not be published.