ДОНОСЪТ – В УСЛУГА НА КОМШИИТЕ ?

ДОНОСЪТ – В УСЛУГА НА КОМШИИТЕ ?

ДОНОСЪТ – В УСЛУГА НА КОМШИИТЕ ?

При престъпление разследващите търсят кой би имал полза от него. При политическо убийство или тероризъм въпросът придобива особена важност, за да се предотврати рецидив. Важна е не личността на Ван дер Любе, а кой дърпа конците.

Тъй като доносът срещу Бокова може да се разглежда като опит за политическо покушение с огромно международно значение, да се опитаме да видим кой би могъл да стои зад действието на мюрето ?

Борбата срещу комунизма е теза на най-глупавите анализатори. Ако беше така, то Е.М. и неговите сподвижници трябваше просто да попречат на българското правителство да подкрепи Бокова. Тогава тя нямаше да се кандидатира. Как една крайно лява партия ще нарежда на дясното правителство, а дясната коалиция със седем министри ще подсмърча безпомощна отстрани ? И Е.М. да не се мисли за по-голям русофоб от президента, който пък подкрепя Бокова ? Основните аргументи – учила в Москва и дъщеря на Георги Боков – бяха известни много отдавна и много по-лесно щеше да е да ги наложат у нас, отколкото в Париж или Ню Йорк. Т.е. пълни глупости.

Тезата за лошото управление на ЮНЕСКО е не по-малко смахната. Как си представяте обкръжението на Ф.Д. и Костов да поучава световната организация как е целесъобразно да се харчат пари, а нейните служители със сведени глави да молят опрощение ? А и смятате ли, че Е.М. е в състояние да накара членовете на ИК на ЮНЕСКО да мръднат дори клепачите си ?

Тезата, че португалците са платили, за да се елиминира Бокова и да се отвори път на тяхната кандидатура, изглежда по-основателна. Но тя крие такива рискове при провал, че здравомислящи хора не биха я приложили.

От провала на кандидатурата на Бокова обаче биха имали особен интерес комшиите. Ако бъде избрана за генерален секретар на ООН, тя би била мощна преграда пред амбициите им за овладяване на България и Балканите. Никой друг, дори и САЩ и Русия заедно, не биха имали такова възпиращо влияние върху Турция, каквото би могла да окаже световната организация. Турция може без САЩ, може и без Русия, но не може без ООН. Едно е да се противопоставиш на една или две държави, друго е на целия свят.

Тук изглежда заровено кучето. Тезата, че доносът е вдъхновен от Анкара, придобива вече реални очертания. Залогът е огромен. Ако българката оглави ООН има опасност от блокиране на основната външнополитическа концепция на Турция – за стратегическата дълбочина – и изглежда съвсем в реда на нещата страната да впрегне агентура и пионки за неутрализиране на опасността.

Остава въпросът защо ударът бе нанесен сега. Не може да не го свържем с последните събития в Турция. Нищо чудно досега Анкара да се е надявала САЩ да блокират в Съвета за сигурност кандидатурата на Бокова. Но след опита за преврат отношенията между двете страни започнаха бързо да се влошават. Вече съвсем не е сигурно, че Съединените щати, а и Англия биха изпълнили искане на Турция, за каквото и да е. Т.е. планът Б, разигран с доноса от София, да е бил въведен затова в изпълнение.

Предстоят нелеки дни. Дали Бокова ще надделее е трудно да се определи. Но отсега можем да предвидим, че при всички случаи инициаторите на доноса ще загубят политически от инициативата си. Ако Бокова не спечели, те ще бъдат сочени като причината и ще се сдобият с всеобщо презрение. Ако пък тя успее, ще бъдат упрекнати, че вече не стават за нищо и може да се наложи да връщат пари.

Горките Е.М. и Сие !

автор : Васил Василев

Председател на фондация Братя Василеви

Говорител на Патриотично общество 3 март

 

ДАРИ ЗА НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ ®

Народна Топка България ®

Народна Топка България ®

Здравейте !Предоставям ви линк към информацията за спонсори и дарители в случай,че има интерес. http://narodnatopka.com/reklama/
Описано е всичко необходимо за проекта !
Целта ни е да отворим вратите на поне по един клуб по народна топка във всеки един град на България. Всяка община, която иска да развива спортната култура на подрастващите и на вече порасналите в региона, е добре дошла в редиците на Федерация „Народна Топка България „.
Това е начинът да изградим и национален отбор за мъже, жени и смесен състав, ако искаме да участваме активно на международната сцена на Световно и Европейско първенство по народна топка ( DODGEBALL CUP ) в зала, на плаж , на сняг и на батут. Всеки от вас, който желае да помогне, е добре дошъл. Свържете се с нас !!!
тел: 0885 94 84 96 – Kim Reiki

Още за нас на следните адреси :

www.kimreikifoundation.com
www.narodnatopka.com
www.mediaplus.bg

Напиши коментар

Your email address will not be published.