Даниел Асенов се класира за полуфиналите в Самсун

Даниел Асенов се класира за полуфиналите в Самсун

Българският боксьор в категория до 52 килограма Даниел Асенов се класира за полуфиналите на олимпийския квалификационен турнир за игрите в Рио де Жанейро, който се провежда в турския град Самсун. Във вечерния сеанс европейският шампион от Самоков-2015 Даниел Асенов победи по точки Автандил Чубабрия от Грузия.

Българският боксьор в категория до 52 килограма Даниел Асенов се класира за полуфиналите на олимпийския квалификационен турнир за игрите в Рио де Жанейро, който се провежда в турския град Самсун
Българският боксьор в категория до 52 килограма Даниел Асенов се класира за полуфиналите на олимпийския квалификационен турнир за игрите в Рио де Жанейро, който се провежда в турския град Самсун

“Даниел бе безапелационен”, каза за БТА по телефона от Самсун президентът на българската федерация по бокс Красимир Инински и допълни: “Даниел наистина игра много добре”. Тримата странични съдии бяха единодушни – победа по точки за Асенов с 3:0. На полуфиналите Даниел Асенов, наричан “Тайсъна от Кокорево”, ще играе на 15 април във вечерния сеанс с победителя от срещата Ихор Сопински /Украйна/ – Мохамед Али /Великобритания/. Петър Белберов и Стефан Иванов загубиха своите срещи и така отпаднаха от надпреварата.

svetlana

Българката Светлана Каменова се класира за полуфиналите в категория до 60 килограма на олимпийската квалификация по бокс за игрите в Рио де Жанейро, която се провежда в турския град Самсун. Днес в следобедния сеанс Светлана Каменова постигна трудна победа по точки в четвъртфинален мач над световната шампионка Анастасия Белякова от Русия. Българката и рускинята спечелиха по два рунда, след последния удар на гонга точките бяха равни, но с предпочитание тримата странични съдии присъдиха победа по точки на Светлана Каменова.

Така Светлана Каменова на полуфиналите ще кръстоса ръкавици с победителката от срещата между Ирма Теста /Италия/ и Естел Мосели /Франция/, като полуфиналната среща е на 15 април в следобедния сеанс.

В квалификациите в Самсун участват общо 217 мъже и 57 жени от 38 европейски страни, които ще се борят за 30 олимпийски квоти при мъжете и 6 при жените.

Визи за Игрите в Рио де Жанейро през август при мъжете получават първите трима във всяка категория, като загубилите на полуфиналите играят мач-бараж за третата квота.

При жените олимпийски квоти получават само двете финалистки в отделните категории.

samsun3

Световната шампионка Станимира Петрова се класира за полуфиналите в категория до 51 килограма за жени на европейските олимпийски квалификации за летните игри в Рио де Жанейро, които се провеждат в турския град Самсун.

На четвъртфиналите българката показа красива игра, безупречна тактика и спечели по точки с пълно съдийско единодушие срещу действащата европейска шампионка от Букурещ 2014 в категория до 54 кг Марция Давиде (Италия).

Петрова спечели световната си титла при 54-килограмовите през 2014 година в Джеджу (Република Корея), побеждавайки на финала именно Марция Давиде.

източник: Bulgarian Boxing Federation

ДАРИ ЗА НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ ®

Народна Топка България ®

Народна Топка България ®

Още за нас на следните адреси :

www.kimreikifoundation.com
www.narodnatopka.com
www.mediaplus.bg

Напиши коментар

Your email address will not be published.