ЧИСЛОТО СЕДЕМ

ЧИСЛОТО СЕДЕМ

ЧИСЛОТО СЕДЕМ

Цифрата 7 се явява особена цифра, която се счита магическа, божествена и щастлива. Тя представя процеса на създаване и творчество. Среща се в много произведения, феномени и явления на природата или просто пословици. Например в нотната стълбица съществуват седем ноти, дъгата има седем цвята и дори седмицата има точно седем дни. На седем хълма е построен Рим, а основните чудеса на света са седем.

А в колко пословици се среща, като: “Седем пъти мери….”
По своята същност числото седем символизира процеса на съзиданието и творечеството. По своята природа носи добро и обозначава мистерията, тайната, невидимото по пътя на знанието. То се е употребявало от различни народи, които не са свързани един с друг. Така например, в Египет съществуват седем вази в Храма на Слънцето, седем светлини пред олтара на Митра, седемте морета, планини и реки на Индия и Зохар и много други препратки към тази цифра.

Тази цифра също е свързана с добър късмет. В древни времена, много земеделци са работили и са се молили на Бог, той да им изпрати добра реколта и като защита и предпазване от различни беди.

От гледната точка на тази цифра, тя означава, че съединението 4 ( четири крака, конят на орача ), 2 ( 2 крака на самия орач ) и 1 ( Ангел, Бог, надежда) .

В езотеричните учения седмицата също се описва като съединение номер 3 ( Ум, Душа, Дух ), който се спуска в 4 ( Свят ). В резултат се появява 7/седем/ или, с други думи, се образува мистичната природа на човека. Тази природа формира тройното естество на финото тяло и четирите съставни части на материалното тяло.

Ето защо, “Моят път 7” – това е начинът към Себе си, търсене на отговори и обръщане навътре в Себе си.

Човекът, който е стъпил на Пътя към Себепознанието, започва да размишлява над факта, какво се случва с него в този живот, защо това е именно е така и как да го промени. Когато човек престане да обвинява за всичките си неприятности и проблеми заобикалящия ни свят, той постепенно се измъква от малките черупки на емоциите си за първи път се сблъсква с огромния, необятен свят, пълен със спокойствие, хармония, ведрина, безметежност и в същото време сила и мощ.

Напиши коментар

Your email address will not be published.