Четири нови специалности от следващата учебна година в НСА

Четири нови специалности от следващата учебна година в НСА

Още четири вида спорт въвежда сред специалностите си Национална спортна академия „Васил Левски“ (НСА) от учебната 2019/2020 г. Това са скейтборд, айкидо, кендо и доджбол (народна топка), набиращи все по-голяма популярност сред младите хора. С тях общият брой на изучаваните в НСА спортове става 69. 
Народна топка/ DODGEBALL е номер 65 ! 

ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ НА АДРЕС тук НСА

Най-добрият спортен университет на България започна кандидатстудентската си кампания с участие в няколко образователни изложения в страната и чужбина, където предизвика интерес с разнообразието от възможности, които предоставя.

Освен треньор по вид спорт, НСА предлага и други перспективни професионални квалификации, сред които спортен аниматор, спортен мениджър, треньор по бойно-приложна физическа подготовка, треньор по адаптирана физическа активност, треньор по кондиционна подготовка, спортен коментатор, учител по физическо възпитание и кинезитерапевт.

При балообразуването кандидат-студентите имат право на избор – да използват оценката от матура или да държат изпит в Академията, за да постигнат по-висок резултат. Новият кандидатстудентски справочник ще бъде публикуван в  сайта на Национална спортна академия, а желаещите да имат печатното издание могат да го закупят  в книжарницата на Ректората (Студентски град) от началото на м. март.

Академията е безспорен лидер в спортното образование с уникалната си материална база. Освен кампуса в Студентски град, включващ открити и закрити спортни съоръжения и собствени общежития, студентите ползват плувен басейн в центъра на София, 3 планински и една морска учебна база. През пролетта ще завърши ремонтът на сградата на НСА на ул. „Гургулят“, която ще посрещне студентите с модернизирани кабинети и чисто нова Многофункционална зала.

В края на календарната 2018 г. Академичният съвет прие решение за преименуване на трите факултета на НСА съответно на Факултет „Спорт“, Факултет „Педагогика“ и Факултет „Обществено здраве, здравни грижи и туризъм“. Промяната бе инициирана по препоръка на Националната агенция по оценяване и акредитация.

Академията е сред малкото висши училища в България, които успяха изцяло да изпълнят план-приема си през миналата кампания. Основна причина за това е водещата позиция на НСА в рейтинговата система на университетите в професионално направление „Спорт“. Академията е сред водещите висши училища и в другите професионални направления – педагогика, обществено здраве и здравни грижи.

Дипломата за висше образование в образователно-квалификационните степени „Бакалавър“ и „Магистър“ на НСА е призната и дава шанс за реализация навсякъде по света. Статистиката показва, че около 80% от завършилите се реализират в своята специалност, а в Центъра за кариерно ориентиране към НСА ежедневно пристигат запитвания от работодатели, търсещи квалифицирани специалисти.


ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ НА АДРЕС тук НСА

Поканете Федерация Народна топка България и във вашето училище, гимназия, университет!
Участвайте в нашата кампания ” Play with us!”!
При нас няма възрастови ограничения. Затова и нашето мото е ” Спорт за всички, игра за всеки!”. Идеален спорт за социални дейности!
От вас се иска само желание, а ние ще представим СПОРТЪТ НАРОДНА ТОПКА/DODGEBALL в удобно за всички време !
Ще ви запознаем с възможностите за развитие при нас, ще ви представим новите световни правила с 5 топки на практика и на теория!
Свържете се с нас на тел: +359 885 94 84 96
www.narodnatopka.com
С Уважение:
Президент на Федерация Народна топка България
Константин Миладинов- Kim Reiki

Нашето мото е ” Спорт за всички, игра за всеки!”.

Федерация НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ 
( DODGEBALL FEDERATION BULGARIA – DBFB ) 
започва набирането на състезатели за клубовете по народна топка от следните възрастови групи :

– 7 – 9г. по българските правила / по новите DODGEBALL правила с 5 топки 
– 10 – 12г. по новите DODGEBALL правила с 5 топки
– 13 -15г. по новите DODGEBALL правила с 5 топки
– 16 – 18г. по новите DODGEBALL правила с 5 топки
– над 18 г. на професионално ниво без възрастови ограничения по новите DODGEBALL правила с 5 топки

„Вашата работа е да откриете своя свят и след това да го дадете с цялото си сърце на другите“ Буда
Всеки, без възрастови ограничения, който желае да се развива чрез спорта НАРОДНА ТОПКА ( DODGEBALL ) е добре дошъл в нашите редици. Нашето мото е ” Спорт за всички, игра за всеки!”.

Това е и момента да съобщя, че Народна топка официално е специалност за висше образование в Академията и от 2019/20 , всеки млад човек, който желае да продължи образованието си в това висше учебно заведение, може да кандидатства в университета със специалност Народна топка/DODGEBALL. 
Федерация Народна топка България благодари за доверието, което ни гласува професор д-р г-н Пенчо Гешев – ректор, професор Николай Изов – знам.ректор, професор Татяна Янчева, професор Красимир Петков и целият факултативен съвет на Национална спортна академия Васил Левски! ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ! Вече сме част от спортната история на България!

Без значение дали сте спортували някога, дали сте нереализиран човек в друг спорт, а може би сте нежелани, вие или вашето дете, заради възрастта в някой спортен клуб, дали животът ви е отделил от любим за вас спорт, или мислите, че сте много добри с топка в ръка и имате точен мерник, вие сте бивш хандбалист, бивш баскетволист или бивш волейболист, искате да участвате в турнири и състезания, за да печелите медали и купи, вие сте добре дошъл в клубовете ни в цялата страна. Народна топка създава приятелства за цял живот!

Искате ли да създадете свой собствен клуб по народна топка във вашия град и да го развивате ???!!!

Ако имате желание да играете DODGEBALL е необходимо само да се свържете с нас на тел: 0885 948496 , а ние ще ви ориентираме с плановете ни за бъдещето на този спорт. Създаваме история, а вие може да запишете името си в нея!

Предоставям ви линк към информацията за спонсори, дарители, инвеститори, партньори и съмишленици в случай,че има интерес. https://narodnatopka.com/reklama/
Описано е всичко необходимо за проект ” Народна топка България ” на фондация ” Kim Reiki ” !

Всяка закупена топка за народна топка подпомага нашата дейност на национално ниво !
ТОПКИТЕ за ЗАЛА “DBFB GOTCHA BALL” СА С РАЗМЕР 7 ИНЧА ПО ДИЗАЙН НА ФЕДЕРАЦИЯ НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ С АВТОР ЕВА ПАВЛОВА И СА ОФИЦИАЛНО ОДОБРЕНИ ОТ WORLD DODGEBALL ASSOCIATION .
Топката е от текстил и е лека, а при удар е безболезнена.
https://www.narodnatopka.com/shop/dbfb-gotcha-ball-1/

За контакт :

magicmanstudio@abv.bg , +359885 94 84 96 – Kim Reiki

Напиши коментар

Your email address will not be published.