Бургас ще се превърне в Барселона на Балканите

Бургас ще се превърне в Барселона на Балканите

Бургас ще се превърне в Барселона на Балканите

Българският черноморски град Бургас ще претърпи трансформация, за да предложи както на туристите, така и на бургазлии европейски стандарти, зелени зони и удобства.

Престои нов план за урбанизация на Бургас, който ще превърне града на гларусите в Барселона на Балканите. Каталунският град е известен като една от най-предпочитаните дестинации за летни почивки. Градът предлага не само красиви и чисти плажове, великолепна кухня, красиви паркове, пленителни сгради, но преди всичко, силно развита урбанизация, с повече пешеходни зони и гъвкава транспортна мрежа.

Наскоро в Барселона се забрани строежа на нови хотели в центъра. Запазването и облагородяването на районите е приоритет, тъй като големият поток от туристи, както и силно развитата спедиция в Барселона, водят до засилена нужда от подобряване на градската и пътната инфраструктура.

Барселона е икономическа, културна и административна столица на Каталуния и център на икономическа дейност в Южна Европа. Евро-средиземноморския регион, включително Балеарските острови, Валенсия, Арагон консолидира 800000 бизнеса, което и налага нужда от спедиторски услуги. Ето защо, транспортът и логистиката в Барселона са силно развито звено. България също развива успешни бизнес отношения и към момента международните линии за превоз на групажни товари до Испания са най-силно търсени на пазара.

Въпреки натиска на бизнеса, иберийците успяват да съхранят чара и природните забележителности в Барселона. По стъпките на каталунците върви и Бургас.

Планът за градско развитие е одобрен от група архитекти от организацията Geostrich и включва проекти за озеленяване и залесяване. В него се предвижда изместване на индустриалните зони на север и на запад от града и превръщането на Южната промишлена зона в огромен парк, подобен на морската градина в друг български черноморски град, Варна.

Предвиждат се още по-малки паркове, велоалеи и зелени зони, както и нова пешеходна и административна зона.

Нефтените отлагания в близост до огромната нефтена рафинерия Лукойл Нефтохим ще се покрият с почва и растения и ще се превърнат в нов парк.

Проектът предвижда изграждането на ново голф игрище и туристически зони, както и изграждане на три пътища за отклоняване на натоварения трафик от централните части на града. Нова жп линията ще свързва центъра на града до летище Бургас.

Планът за развитие на градските райони също предвижда места за фотоволтаични енергийни паркове и разширяване на мрежата за разпределение на природен газ в Бургас.

Очаква се Бургас да се превърне в желана дестинация и текучеството на туристи да се увеличи, а бургазлии да поддържат и пазят чиста своята “малка Барселона”.

източник : burgas24.bg

ДАРИ ЗА НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ ®

Народна Топка България ®

Народна Топка България ®

Здравейте !Предоставям ви линк към информацията за спонсори и дарители в случай,че има интерес. http://narodnatopka.com/reklama/
Описано е всичко необходимо за проекта !
Целта ни е да отворим вратите на поне по един клуб по народна топка във всеки един град на България. Всяка община, която иска да развива спортната култура на подрастващите и на вече порасналите в региона, е добре дошла в редиците на Федерация „Народна Топка България „.

Това е начинът да изградим и национален отбор за мъже, жени и смесен състав, ако искаме да участваме активно на международната сцена на Световно и Европейско първенство по народна топка ( DODGEBALL CUP ) в зала, на плаж , на сняг и на батут. Всеки от вас, който желае да помогне, е добре дошъл. Свържете се с нас !!!
тел: 0885 94 84 96 – Kim Reiki

Още за нас на следните адреси :

www.kimreikifoundation.com
www.narodnatopka.com
www.mediaplus.bg

 

Напиши коментар

Your email address will not be published.