Боксьорите ни първи по медали от „Мемориал Емил Жечев“

Боксьорите ни първи по медали от „Мемориал Емил Жечев“

Боксьорите ни първи по медали от „Мемориал Емил Жечев“

Българските боксьори завършиха първи в класирането по медали от международния турнир за младежи „Мемориал Емил Жечев“, който завърши в залата на „Дианабад“ преди броени дни.

Нашите спечелиха общо 11 отличия, от които 3 златни, 3 сребърни и 5 бронзови. На второ място по нации завърши отборът на Финландия с 6 медала (3, 2, 1), а трети е Казахстан с 2 златни и 1 бронзов.
Титлите за България спечелиха Боян Асенов (52 кг), Симеон Димитров (64) и Денис Гайнов (91).

Със сребърни медали останаха Ивайло Йорданов (52), Иван Киселаров (81) и Алекс Кунчев (+91).

Така успешно завърши първият международен турнир за младежи до 18 г. „Мемориал Емил Жечев“, в който участваха общо 70 състезатели от 15 страни. България бе представена от 8 национали и 12 боксьори на различни клубове у нас.

Турнирът носи името на най-високопоставения българин в световните боксови структури – акад. Емил Жечев, който почина миналото лято на 88-годишна възраст. Той беше дългогодишен председател на Европейската боксова асоциация (ЕАБА), вицепрезидент на световната (АИБА) и шеф на съдийската комисия към АИБА.

Намерението на организаторите от БФБокс е турнирът да стене традиционен като всяка година да събира цвета на младите боксьори от цяла Европа.

източник: Bulgarian Boxing Federation

ДАРИ ЗА НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ ®

Народна Топка България ®

Народна Топка България ®

Още за нас на следните адреси :

www.kimreikifoundation.com
www.narodnatopka.com
www.mediaplus.bg

Напиши коментар

Your email address will not be published.