Баба Люба

Баба Люба

Баба Люба

(превод от руски)

” В нашия вход живееше баба Люба. Тя беше на 97 години. Мила, приятна старица, винаги в добро настроение, усмихната и приветлива. За мен тя е Просветлен Лидер. Спокойно!

Аз съм с всичкия си, и не съм падала по очи, когато я виждах да седи на пейката пред входа. Ще обясня защо мисля така.

Отначало баба Люба сложи саксии с цветя пред прозорците на нашия етаж. Стана красиво. На следващия ден най-ярките цветя ги откраднаха и около метрото видяхме пъргави търговци със саксиите с бабините цветя. Съседите решиха да сложат секретна брава и домофон на входната врата. А тя окачи на стените рамки с мисли на велики хора, пробуждащи съвестта и действащи като заповеди. И отново постави цветя при прозорците. Уютно.

Във входа започнаха да влизат шумни тийнейджъри. Баба Люба излезе и … им предожи вода или чай. Те дълго се смяха. Изпокъсаха цветята и откачиха рамките.

На следващия ден тя отново сложи цветя, оправи рамките и сложи до прозорците книги. Класика. Дойдоха тийнейджъри. Викаха, шумяха. Тя излезе и… им предложи чай и курабийки, апетитни и вкусно ухаещи. Децата не можаха да й откажат. И даже взеха книги, като обещаха да ги прочетат. Не пипнаха цветята и рамките.

На следващия ден тя изнесе пластмасова бутилка с вода, за да може всеки, който иска, да се погрижи за цветята и да ги полее. Изнесе и нови книги. Вечерта дойдоха тийнейджъри, поливаха се един друг с вода, смяха се и дърдориха. Баба Люба отново излезе при тях, предложи им чай и сладки, взе бутилката, напълни я с вода и ги помоли да полеят цветята.

Децата започнаха да идват във входа всеки ден, съседите се възмущаваха, даже един път извикаха милиция, но баба Люба каза, че децата са дошли при нея за книжки, раздаде пред милиционерите книжки на смутените деца.

Във входа се появи шкаф с книги. И до него бележка: “Молба! Ако в къщи имате интересни и важни книги, които вече сте прочели, споделете ги! Бъдете добри! А тези, които са взели книги да прочетат, нека да ги върнат за тези, за които това също може да е нужно и важно!”

Шкафът се напълни с книги. Цветя се появиха пред прозорците на всички етажи. Красиви рамки с цитати също. Всяка вечер входната врата на входа започнаха да я оставят отворена. Вечер на стълбите можеше да се видят тийнейджъри, които четяха книги. Баба Люба сложи до прозорците няколко фенерчета, за да им е по-удобно да четат. Децата седяха във входа с включени фенерчета и във входа беше по-светло от обикновено.

Баба Люба почина. На първия етаж на нашия вход отвориха Клуб за деца. С библиотека и цветя пред прозорците. Символ на клуба стана фенерче…”

Здравейте !Предоставям ви линк към информацията за партньори, съмишленици, спонсори и дарители в случай,че има интерес…. https://www.narodnatopka.com/reklama-dbfb/
Описано е всичко необходимо за проекта !
Целта ни е да отворим вратите на поне по един клуб по народна топка във всеки един град на България. Всяка община, която иска да развива спортната култура на подрастващите и на вече порасналите в региона, е добре дошла в редиците на Федерация „Народна Топка България „.

Това е начинът да изградим и национален отбор за мъже, жени и смесен състав, ако искаме да участваме активно на международната сцена на Световно и Европейско първенство по народна топка ( DODGEBALL CUP ) в зала, на плаж , на сняг , на батут и навсякъде в природата. Всеки от вас, който желае да помогне, е добре дошъл. Свържете се с нас !!!
тел: 0885 94 84 96 – Kim Reiki

Всяка закупена топка подпомага нашата дейност на национално ниво !
ТОПКИТЕ за ЗАЛА “DBFB GOTCHA BALL” СА С РАЗМЕР 7 ИНЧА ПО ДИЗАЙН НА ФЕДЕРАЦИЯ НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ С АВТОР ЕВА ПАВЛОВА И СА ОФИЦИАЛНО ОДОБРЕНИ ОТ WORLD DODGEBALL ASSOCIATION .
Топката е от текстил и е лека, а при удар е безболезнена.
https://www.narodnatopka.com/shop/dbfb-gotcha-ball-1/

ИСКАТЕ ЛИ ДА СЕ РАЗВИВАТЕ НА ПРОФЕСИОНАЛНО НИВО В СПОРТА НАРОДНА ТОПКА !?
Клубове по Народна топка ” THE SMARTS”, ” FUSION ACADEMY”, ” ПРИКАЗКА БЕЗ КРАЙ” – гр. София започват изграждането на отбори за деца в три възрасти, мъже, жени и смесен състав без възрастови ограничения !
Повече информация може да получите на адрес…https://www.narodnatopka.com/dodgeball-club/

Напиши коментар

Your email address will not be published.