Загубих 1 лев, но си заслужих една блага усмивка!

Загубих 1 лев, но си заслужих една блага усмивка!

Днес загубих монета от 1 лев! Хвана ме ЯД!

“Алчността ни слага цена!”Kim Reiki

Много се разочаровах, защото почти никога не губя каквото и да е. Но, като любимец на дядо Боже, веднага ми се отдаде шанс да възстановя загубата си и след 100 метра намерих друга монета от 1 лев! Явно някой загубеняк е обеднял с 1 лев! Чуждата несгода ме успокои, разбира се, но пак ме хвана ЯД, защото сега можеше да съм по-богат с 1 лев! Не минах и километър и отново загубих левчето, което ме зарадва миг преди това! Въпреки че съм любимец на дядо Боже, той ме наказа за лошите помисли, като ми отне отново левчето. Не е добре човек да трупа радост за сметка на нещастието на друг! Алчността ми после ме наказа! За някои хора в тази криза този лев е безценен! Явно, днес някой ще яде без хляб, а друг ще се усмихне!

mediaplus.bg
Загубих 1 лев, но си заслужих една блага усмивка!

Усмихнах се и продължих доволен по пътя си! Прибрах се и във входа на кооперацията намерих отново лев! Този път се замислих как да постъпя. Докато мислех, комшията влезе във входа, наведе се и взе левчето преди мен! Засмях се отново и му пожелах да си изхарчи късметчето със здраве. Телефонът ми звънна и се наложи да проведа разговор.

bearbrokeempty-pockets1marketing-empty-pockets

През това време съседката от горния етаж, една много възрастна дама, слезе по стълбите и започна да оглежда пода притеснена. Приключих разговора си преждевременно и я попитах какво търси.Тя ми отвърна, че явно е загубила рестото си от магазина, а парите са и кът, тъй като пенсията ѝ е много малка.В погледа и видях страх и болка. Очите ѝ се бяха насълзили.

Познавах жената от години и мнението ми за нея беше безупречно. Жена с чест и достойнство. Предложих да ѝ помогна в търсенето. Имах в джоба си две монети от по 50 стотинки и ги оставих, без тя да ме види, на земята до входната врата. Повъртях се  няколко секунди и възкликнах с усмивка, че съм ги намерил. Наведох се пак, взех ги и ги подадох в ръката ѝ. Тя се усмихна, благодари ми и се качи обратно по стълбите на горния етаж. След около час някой звънна на вратата у дома. Отворих и кого, мислите, видях? Баба комшийка с кекс в ръка!

Искала жената да ме почерпи за помощта при търсенето и ми каза следното:

– Благодаря ти, момче! Но аз загубих монета от 1 лев, а не две монети по 50 стотинки! Може да съм стара, но все още съм с акъла си!

И така, днес си заслужих една блага усмивка!

Какво ли ме чака утре?

mediaplus.bg
Загубих 1 лев, но си заслужих една блага усмивка!

Но историята не свърши дотук! Сега идва най-интересното! Преди малко видях съседа, който прибра левчето на бабата преди мен. Разказах му какво се случи. Да бяхте му видели физиономията, когато разбра на кого е била загубената монета! Потъна в дън-земя от срам. Не можа и дума да обели. Това и чаках, за да го съсипя от шеги. И понеже въобще не мога да си правя майтап с хората, познайте дали го оставих да стъпи на земята!

От неудобство съседът се стрелна към магазина, уж да пазарува. Използвах момента да сложа монета от 1 лев на земята до чисто новото му БМВ и застанах да пуша една цигара отстрани. След 5 минути се появи и отключи колата от растояние с дистанционното. Тъкмо да отвори вратата и видя левчето! Огледа се  и бързичко се наведе да вземе парата с подла усмивка. Моето левче! Тогава аз извиках от ъгъла:

– Комшииииииииииии…!  Къде тръгна?

Загубих 1 лев, но си заслужих една блага усмивка!
Загубих 1 лев, но си заслужих една блага усмивка!

Изправи се като попарен, скри бързо левчето в джоба и ми каза, че имал за вършене разни спешни задачки от лично естество. След това се качи в колата, запали я и дим да го няма!

Сега го чакам да се прибере, за да му кажа, че левчето, което намери до колата, е мое! Как ли ще реагира това алчно копеленце? Но какво ли го мисля, ако в  този квартал за 1 лев можеш да купиш всекиго или да оправиш всекиго! Добре, че търговията не ме привлича! А пък се задават едни избори!

автор: Kim Reiki ®

Още от  Kim Reiki 

ЗАТОВА ВИ ПРЕДИЗВИКВАМ :

АКО НЯКОЙ ОТ ВАС ИМА ЖЕЛАНИЕ ДА СПОДЕЛИ СЪБИТИЕ, КОЕТО ГО Е НАПРАВИЛО ПО-ДОБЪР ЧОВЕК ИЛИ СЛУЧКА, ЧУЖДА ЖИТЕЙСКА ИСТОРИЯ ОТ ЖИВОТА, ИЛИ ПРОСТО ИСКА ДА СЕ ПОХВАЛИ С ПОСТЪПКАТА НА ДОБЪР И ВЕРЕН ПРИЯТЕЛ, е добре дошъл да се свърже с мен на адрес Kim Reiki.

ДАРИ ЗА НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ ®

Народна Топка България ®

Народна Топка България ®

Здравейте !Предоставям ви линк към информацията за спонсори и дарители в случай,че има интерес. http://narodnatopka.com/reklama/
Описано е всичко необходимо за проекта !
Целта ни е да отворим вратите на поне по един клуб по народна топка във всеки един град на България. Всяка община, която иска да развива спортната култура на подрастващите и на вече порасналите в региона, е добре дошла в редиците на Федерация „Народна Топка България „.

Това е начинът да изградим и национален отбор за мъже, жени и смесен състав, ако искаме да участваме активно на международната сцена на Световно и Европейско първенство по народна топка ( DODGEBALL CUP ) в зала, на плаж , на сняг и на батут. Всеки от вас, който желае да помогне, е добре дошъл. Свържете се с нас !!!
тел: 0885 94 84 96 – Kim Reiki

Още за нас на следните адреси :

www.kimreikifoundation.com
www.narodnatopka.com
www.mediaplus.bg

Напиши коментар

Your email address will not be published.