Задушени пържоли с червено вино

Задушени пържоли с червено вино

Задушени пържоли с червено вино

6 вратни пържолки с или без кост (в конкретния случай моите са без)
3 скилидки чесън
30 гр краве масло
70 мл червено вино
50 мл вода
Сол, розмарин, кимион, черен пипер или други подправки по избор.

Пържолите се запичат по 3 минути от страна в сух тиган. В никакъв случай не обръщайте, не ги боцкайте с вилица, не им байте! Просто ги оставете за 2-3 минутки, обърнете и пак не
пипайте.
Подредете на дъното на съда, в който ще приготвяте. Посолете и поръсете с подправки. Залейте с червеното вино и водата. Върху всяка пържола, сложете по парченце масло.

Включете crock pot-a на I за 8 часа или на II за 3,5 часа и си отидете на работа или излезте на разходка. Когато се върнете ще имате най- крехките и ароматни пържоли, които сте яли.
Ако не разполагате с такъв уред, подредете месото на дъното на тава, залейте по гореописания начин, покрийте с фолио и оставете за 1-1,5 часа на 160 градуса. Махнете фолиото и печете още 20 минути, като поливате от време на време, за да не се изсуши месото

И в двата варианта може да довършите ястието, като приготвите сос. Просто сгъстете събралата се течност на дъното на съда с 1 с.л брашно.
Това е любимата ни коледна рецепта за пържоли.

ДАРИ ЗА НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ ®

Народна Топка България ®

Народна Топка България ®

Здравейте !Предоставям ви линк към информацията за спонсори и дарители в случай,че има интерес. http://narodnatopka.com/reklama/
Описано е всичко необходимо за проекта !
Целта ни е да отворим вратите на поне по един клуб по народна топка във всеки един град на България. Всяка община, която иска да развива спортната култура на подрастващите и на вече порасналите в региона, е добре дошла в редиците на Федерация „Народна Топка България „.

Това е начинът да изградим и национален отбор за мъже, жени и смесен състав, ако искаме да участваме активно на международната сцена на Световно и Европейско първенство по народна топка ( DODGEBALL CUP ) в зала, на плаж , на сняг и на батут. Всеки от вас, който желае да помогне, е добре дошъл. Свържете се с нас !!!
тел: 0885 94 84 96 – Kim Reiki

Още за нас на следните адреси :

www.kimreikifoundation.com
www.narodnatopka.com
www.mediaplus.bg

Напиши коментар

Your email address will not be published.