Светът през 2016 – тероризъм, глад , болести , войни и алчни хора

Светът през 2016 – тероризъм, глад , болести , войни и алчни хора

Светът през 2016 – тероризъм, глад , болести , войни и алчни хора

УНИЦЕФ: Милиони малки деца ще умрат от болести и глад

 

Броят на децата, които не ходят на училище, постоянно расте, детските бракове не намаляват от десетилетия и милиони малки деца ще умрат от болести, подлежащи на превенция към 2030 г., ако не се води борба с глобалната бедност, гласи годишният доклад на УНИЦЕФ, цитиран от Ройтерс.

13627260_805268079609309_4898362160655261612_n13620713_805267766276007_4921259426845980356_n

При бедните деца вероятността да умрат преди да навършат 5 години е два пъти по-висока от тази при децата на богати семейства, се казва в документа, публикуван днес. Ако не се предприемат действия, 69 милиона деца ще умрат преди да навършат 5 години от предотвратими причини до 2030 г., повечето в Африка южно от Сахара.

tumblr_lpb4yvCoVv1r0ep9ho1_500

Девет от десет деца в този район ще живеят в крайна бедност, което означава с по-малко от 1,90 щатски долара дневно. Девет от десет деца в този район ще живеят в крайна бедност, което означава с по-малко от 1,90 щатски долара дневно. Бедните момичета два пъти по-често биват омъжвани на детска възраст от момичетата на богати семейства. „Някои от големите предизвикателства, пред които сме изправени, като бежанците и мигрантите, са свързани с неравенствата и бедността“, заяви за Ройтерс заместник изпълнителният директор на УНИЦЕФ Джъстин Форсайт.

„Намаляване на неравенствата ще е добро за децата, но също и за предотвратяване на бъдещи кризи“, добави той.

13599877_805267842942666_2581770158189692295_nfamine-en-Afrique

В доклада, озаглавен „Положението на децата в света“, се отправя призив да се разширят усилията за образование на децата. Посочва се, че ако детето ходи на училище, всяка допълнителна година образование му носи средно увеличение от около 10 на сто на доходите, които ще получава като възрастен.

Около 124 милиона деца не посещават начално и основно училище. Техният брой се е увеличил с около 2 милиона от 2011 г. досега, сочи докладът. Децата, родени от образовани майки, са с три пъти по-малка вероятност да умрат от децата на необразовани майки, много повече от тях ходят на училище, не се женят на детска възраст и раждат деца по-късно. 250 милиона деца живеят в зони на конфликти, които засилват неравенствата, се казва в доклада на УНИЦЕФ.

Източник: БТА

Детето, което стана символ на глада в Африка
Детето, което стана символ на глада в Африка

Детето, което стана символ на глада в Африка

През 2011 година Бебето Минхаж стана символ на глада в Африка и предизвика съжалението и сълзите на милиони хора по цял свят с изключително недохраненото си тяло и очи, които сякаш молеха за помощ.

След като му без оказана помощ, медиите написаха :

” …..вече се чувства и изглежда добре, наддавайки малко над 6 кг.

Бебето вече тежи 8 кг., а радостта в очите му зарадва всички хора, които се отзоваха на малкия Минхаж.

Сърцераздирателната снимка на малкия герой, който представи пред целия свят бедността и безпомощното състояние на цяла Африка, се превърна в символ на глада като същевременно показа колко голямо е човешкото сърце и сила независимо от възрастта, пола, расата или каквито и да е други различия.

С публикуването на снимката на малкия Минхаж света отвори очи към нещо непознато, нещо страшно, нещо което накара милиони хора да отворят сърцата си и да видят невидимото.

След помощта, което беше оказана на „малкия герой”, както го наричат лекуващите лекари, той вече тежи 8 кг. благодарение на специализираната храна, която е оказала влияние за достигане на нормалното тегло за дете на неговата възраст.

Лекарите изготвиха специална хранителна програма, в която се наблягаше на силно витаминозно фъстъчено масло.

Бебето е в стабилно и доста добро състояние. Както знаете в началото, когато беше само на 7 месеца и тежеше 3.2 кг, сега той тежи цели 8 кг. Скоро Минхаж ще стане на годинка и вече сам може да се храни, а дори започна и да раздава усмивки навсякъде около себе си”, коментират лекарите.”

ДАРИ ЗА НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ ®

Народна Топка България ®

Народна Топка България ®

Здравейте !Предоставям ви линк към информацията за спонсори и дарители в случай,че има интерес. http://narodnatopka.com/reklama/
Описано е всичко необходимо за проекта !
Целта ни е да отворим вратите на поне по един клуб по народна топка във всеки един град на България. Всяка община, която иска да развива спортната култура на подрастващите и на вече порасналите в региона, е добре дошла в редиците на Федерация „Народна Топка България „.
Това е начинът да изградим и национален отбор за мъже, жени и смесен състав, ако искаме да участваме активно на международната сцена на Световно и Европейско първенство по народна топка ( DODGEBALL CUP ) в зала, на плаж , на сняг и на батут. Всеки от вас, който желае да помогне, е добре дошъл. Свържете се с нас !!!
тел: 0885 94 84 96 – Kim Reiki

Още за нас на следните адреси :

www.kimreikifoundation.com
www.narodnatopka.com
www.mediaplus.bg

 

Напиши коментар

Your email address will not be published.