Щъркел се връща при ранената си любима в продължение на 12 години

Щъркел се връща при ранената си любима в продължение на 12 години

Щъркел се връща при ранената си любима в продължение на 12 години

Щъркелът Клепетан всяка година в продължение на 12 години прелита хиляди километри, за да се завърне при любимата си Малена в Хърватия, пише в. “LikeCroatia”.

Любовта на двете птици е непоклатима и тяхната история е една от най-трогващите за отдадеността при животните. Малена и Клепетан са два щъркела от Кроатия и са станали символ на семейното щастие и взаимната любов. Всяка година хиляди хора чакат момента, когато двете птици ще се срещнат и им напомнят за непоклатимата любов.

Кроатските щъркели имат навика да правят гнездата си по комините на къщите. Те имат свой начин на живот, който всяка година през зимата включва миграция към далечна Африка. Когато дойде пролетта, животните се завръщат на същото място, което са напуснали.

Преди 20 години обаче италиански ловец стреля по Малена и оттогава крилете й са счупени. За нея полага грижи пенсионерът Стиепан Вокич. Тя не успява да отлети към Африка, но нейният любим не успява да се противопостави на повика на природата и всяка година отлита на юг, но в първия ден на пролетта се връща при любимата си Малена.

Вокич забелязал, че миналата година мъжкият закъснял пет дни, но пък тази година дошъл 12 часа по-рано, допълва в. “24 часа”.

Възрастният мъж, на чийто покрив щъркелите са си свили гнездо, отрано е приготвил въдици и мрежи, с които да им лови храна, а няколко пъти е носил и клони на покрива, за да спести на Клепетан част от работата по “любовното гнездо”.

Любовната история на двата щъркела е известна в много страни, стигнала е и до Китай. Миналата година репортери от агенция Синхуа са посетили къщата на Вокич и са се уверили с очите си в привързаността и верността на двата щъркела.

ДАРИ ЗА НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ ®

Народна Топка България ®

Народна Топка България ®

Здравейте !Предоставям ви линк към информацията за спонсори и дарители в случай,че има интерес. http://narodnatopka.com/reklama/
Описано е всичко необходимо за проекта !
Целта ни е да отворим вратите на поне по един клуб по народна топка във всеки един град на България. Всяка община, която иска да развива спортната култура на подрастващите и на вече порасналите в региона, е добре дошла в редиците на Федерация „Народна Топка България „.

Това е начинът да изградим и национален отбор за мъже, жени и смесен състав, ако искаме да участваме активно на международната сцена на Световно и Европейско първенство по народна топка ( DODGEBALL CUP ) в зала, на плаж , на сняг и на батут. Всеки от вас, който желае да помогне, е добре дошъл. Свържете се с нас !!!
тел: 0885 94 84 96 – Kim Reiki

Още за нас на следните адреси :

www.kimreikifoundation.com
www.narodnatopka.com
www.mediaplus.bg

Напиши коментар

Your email address will not be published.