Ружди Ружди донесе първото Олимпийско злато за България!

Ружди Ружди донесе първото Олимпийско злато за България!

Ружди Ружди донесе първото златно отличие за България от Рио де Жанейро. В момента в Бразилия тече Параолимпиадата, на която Ружди завоюва титлата в тласкането на гюле!

При това, той го стори със световен рекорд, като подобри собственото си постижение от Европейското първенство през юни.

Ружди тласна гюлето на 12.33 метра още в първия си опит, докато европейската титла взе с резултат 12.04.

В останалите си опити той тласна 12.33, 12.19, 11.54, 11.84, 12.12.

Той отвя конкуренцията с този рекорд, като вторият Хамед Амири от Иран остана с резултат 11.40 метра, а Лех Столтман от Полша е трети с 11.39 метра.

Това е пета параолимпийска титла за България в историята, като последната дойде през 2000-та година – Иванка Колева също в тласкането на гюле в Сидни.

източник: Gong.bg , Gulliver/GettyImages

ДАРИ ЗА НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ ®

Народна Топка България ®

Народна Топка България ®

Здравейте !Предоставям ви линк към информацията за спонсори и дарители в случай,че има интерес. http://narodnatopka.com/reklama/
Описано е всичко необходимо за проекта !
Целта ни е да отворим вратите на поне по един клуб по народна топка във всеки един град на България. Всяка община, която иска да развива спортната култура на подрастващите и на вече порасналите в региона, е добре дошла в редиците на Федерация „Народна Топка България „.

Това е начинът да изградим и национален отбор за мъже, жени и смесен състав, ако искаме да участваме активно на международната сцена на Световно и Европейско първенство по народна топка ( DODGEBALL CUP ) в зала, на плаж , на сняг и на батут. Всеки от вас, който желае да помогне, е добре дошъл. Свържете се с нас !!!
тел: 0885 94 84 96 – Kim Reiki

Още за нас на следните адреси :

www.kimreikifoundation.com
www.narodnatopka.com
www.mediaplus.bg

Напиши коментар

Your email address will not be published.