PwC представи резултатите от 19-то си ежегодно глобално проучване

PwC представи резултатите от 19-то си ежегодно глобално проучване

PwC представи резултатите от 19-то си ежегодно глобално проучване

 Българския бизнес е оптимист за развитието на глобалната икономика

За първи път в София Хотел Балкан бяха представени резултатите за България от 19-то ежегодно глобално проучване на PwC сред бизнес лидерите. Форумът премина под наслов: Преосмисляне на бизнес успеха в един променящ се свят. На него присъстваха ръководителите на някои от най-големите компании и финансови институции в нашата страна.

Albena Markova_Levon Hamparzumjan Albena Markova_pWc

Модератор на дискусията бе г-жа Албена Маркова,съдружник в PwC и ръководител на направление „Консултантски услуги“ за Югоизточна Европа. Тя има близо 20-години опит в областта на професионалните услуги, включващ стратегическо и управленско консултиране, както и корпоративни финанси и трансакции.

Като панелисти във форума се включиха  Божидар Нейчев-управляващ съдружник в PwC за Югоизточна Европа и ръководител отдел „Корпоративни финанси“ за Централна и Източна Европа, Левон Хампарцумян-главен изпълнителен директор и председател на УС на УниКредит Булбанк, Петър Андронов- главен изпълнителен директор и председател на УС на Сибанк, Светозар Георгиев-изпълнителен директор „Платформи за разработка на приложения“ в Телерик и Васил Мирчев-председател на Съвета на директорите и изпълнителен директор на ВМ Финанс Груп.  Те дискутираха по актуални теми и споделиха мисли за предизвикателствата пред бизнеса им през 21 век.  Повечето изпълнителни директори застанаха зад тезата, че бизнес успехът в бъдеще ще бъде определян не само от финансови резултати.

36% от българските бизнес лидери са оптимисти по отношение на растежа на глобалната икономика. По-умерени са очакванията на колегите им от Централна и Източна Европа (25% очакват подобрение) и по света (27% очакват подобрение). Това сочи проучването на престижната консултантска компания PwC, което е направено сред над 1400 бизнес лидери от 83 страни.

gostite na foruma panelistite

Геополитическата обстановка притеснява най-сериозно топ-мениджърите у нас. За 86% от тях това е основна заплаха. Следват свръхрегулациите (78%) и липсата на квалифицирани кадри (75%). В същото време 72% от тях виждат повече възможности за бизнеса си днес отколкото преди 3 години, в сравнение с едва 60% от глобалните участници в проучването.

Бизнес лидерите на глобално ниво (91%) и в България (89%) са уверени по отношение на ръста на приходите на техните компании през следващите три години.  Те смятат, че технологичният напредък ще е най-важната тенденция, която ще окаже влияние на бизнеса им през следващите пет години, а най-важните технологии за бъдещото им развитие ще са приложения за анализ на данни и CRM системи.

86% от българските и 75% от глобалните участници в проучването считат наличието на квалифицирана, образована и адаптивна работна сила за ключов приоритет за обществото днес.   За да привличат, ангажират и задържат най-успешните си служители бизнес лидерите се фокусират върху ефективно управление на представянето и програми за развитие на бъдещи лидери.

За първи път у нас на бизнес форума се изявиха и уникалните Шаолин професионалисти Ши Хенг Зон и Ши Хенг Зи, които презентираха своите бизнес техники пред отбраната аудитория. Присъстващите се докоснаха до знанията на автентичните будистки монаси. Техниките на Шаолин, практикувани от векове, подкрепят бизнес лидерите да усъвършенстват своите личностни и управленски умения.  Те предлагат и холистична модулна програма, която е изградена от четири интерактивни еднодневни сесии, предназначени за топ мениджъри.

Monasite ot Shaolin

Още за PwC България:

PwC България предоставя отраслово-фокусирани одиторски, данъчни и консултантски услуги. PwC развива дейност в страната от 1992 г. и оказва съдействие на публични и частни предприятия. По света фирмите, част от PwC , предоставят отраслово-фокусирани одиторски, данъчни и консултантски услуги. Повече от 208 000 души в 157 държави, работещи във фирмите от мрежата на PwC, споделят своите идеи и експертиза, за да разработват нови решения и да предоставят практически консултации на своите клиенти. Като комбинират уменията на техните местни специалисти с международния ресурс на организацията им, те са в състояние да предложат качествени услуги, осъществявайки връзката между стопанската действителност в България и международния им опит.

 За допълнителна информация можете да се свържете с Мартин Райков, ПР Мениджър A TEAM, моб.тел: 0879 850557, mraikov@ateam-bg.com

автор : PWC

ДАРИ ЗА НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ ®

Народна Топка България ®

Народна Топка България ®

Още за нас на следните адреси :

www.kimreikifoundation.com
www.narodnatopka.com
www.mediaplus.bg

Напиши коментар

Your email address will not be published.