Приказката „Букварино“ започна

Приказката „Букварино“ започна

Приказката „Букварино“ започна. Уникалната патриотична игра тръгва към децата в България!


За първи път в България ще бъде представена иновативната образователна игра „Букварино”, съобщиха от пресцентъра на Сдружение „Азбукари”. Това ще стане на официална церемония в Националния исторически музей (НИМ) на 25-и април (събота). Събитието започва от 11.30 часа и на него се очаква да присъстват десетки гости.

Урок по родолюбие и игрознание. Това е краткото описание на „Букварино“. Участниците ще редят мислите си с букви от българската азбука и изображения на велики личности от историята ни. Чрез игрите и ключовете на познанието, децата ще насърчават родителите и учителите си да общуват повече с тях. „Букварино“ се състои от 60 карти за игра. На тях се съдържат бележити личности от българската история, които са описани подробно със свои характерни и значими дела според периода на своя житейски път. В този комплект има също така две безценни карти „Ключ“, с които участниците в това забавно игрознание ще отключват вратите на познанието. Така ще продължават с ходовете си напред в успеха и в печеленето на точки. Играта е разделена на три стратегически нива, които карат играчите да допринасят нови и нови знания. Т.е. сложността се увеличава с всяка игра – бяло, зелено и червено „Букварино“. Това е част от патриотичния характер на проекта.

mediaplus.bg11150259_10206829304356649_2311851296811559907_n

„Букварино“ е игра, предназначена за преподаване на правопис и правоговор за всякакви възрасти. Подходящо занимание е за летни и зимни лагери, ученически ваканции. Привлича със своята идея – да образова, да развлича, да възбужда сетивата и да сприятелява. „5000 броя от образователното помагало „Букварино“ тръгват абсолютно благотворително и безвъзмездно до българските дечица. Този жест го прави компания „Лактима“, на които сме много благодарни, защото без тяхната подкрепа този факт нямаше как да се случи. Разбира се, тяхната корпоративна социална отговорност подсказа не само на българските граждани, а и на представители от други бизнеси, че е редно да се подкрепят подобни кампании и каузи като нашата“, заяви г-жа Цвета Кирилова, председател на „Сдружение Азбукари“. Тя допълни – „Вярвам, че „Букварино“ е истинско вдъхновение, и най-много ще се радвам помагалото да стигне до колкото се може повече ученици, родители, учители, защото е вложено много труд и старание на хората творили, работили, вложили усилия. Така „Букварино“ се превърна в игрознание, което има своето запазено място във всяко едно българско училище.

11156258_10206830813314372_3179822802565936491_n

В София и Велико Търново ще пристигнат първите бройки от „Букварино“. Така децата и техните родители ще могат да се радват на образователната игра по време на празника на буквите – 24 май. Положихме много усилия по проекта, но любовта към децата ни даде сили, за да създадем иновативното образователно помагало, заяви г-жа Яна Трендафилова, главен координатор на „Сдружение Азбукари“. “Всеки един от нас даде своя принос, за да може да завършим „Букварино“ и да зарадваме малчуганите и техните родители. Надяваме се и за напред да създаваме образователни проекти и за това разчитаме на активна подкрепа от дарители и съмишленици. Набраните средства от „Букварино“ ще отидат за реализиране на следващия ни образователен проект – „Креативни мислители“. Чрез него ще бъде създадена уникална училищна стая в ОУ „Димитър Благоев“ във Велико Търново, допълни Трендафилова. „Букварино“ привлича с вълнуващи публикации за пътя на древните българи. Проектът разкрива различна гледна точка за произхода и развитието на българската азбука. Представя изображения с най-старите писмени знаци. Проектът има и своя електронен дом – www.bukvarino.bg. Той е необятна шир от загадки и въпроси, които ще Ви донесат неочаквано големи награди. Мотото е „Играй, учи и спечели“ на www.bukvarino.bg.

автор- Цвета Кирилова, Председател на „Сдружение Азбукари”

снимки bukvarino.bg

 

ДАРИ ЗА НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ ®

Народна Топка България ®

Народна Топка България ®

Още за нас на следните адреси :

www.kimreikifoundation.com
www.narodnatopka.com
www.mediaplus.bg

kimreiki.magicmanstudio

www.mediaplus.bg – автор: Kim Reiki ®Magic Man Studio, Angel Petrov

Напиши коментар

Your email address will not be published.