През лятото на риск са изложени всички типове кожа

През лятото на риск са изложени всички типове кожа

Ужас с край или ужас без край 

През лятото на риск са изложени всички типове кожа

Наскоро ми се наложи, както и на вас, да видя Тайра Бенкс без грим. Добре че нямам психиатър и съм добре трениран от други чудовищни гледки по улиците. Виждал съм и Наоми Кембъл. Наживо. Само че тя не ме забеляза. Много високи бяха телохранителите около нея. Но не страдам. Защото си я представям без грим.

Това за майтап в началото по повод на естествената красота. Че жената трябва да се грижи за кожата си, е ясно. Особено през лятото, когато има интензивно ултравиолетово лъчение, прашно е, вятърът изсушава всичко, а горещината изсмуква влагата от кожата, която става суха и зачервена. И няма правило – на риск са изложени всички типове кожа – суха, мазна, нормална. За това има обяснение – умереното отделяне на мазнина е недостатъчно за ефективна защита от изсушаване, а прекомерното омазняване запушва порите и води до развитие на възпалителни процеси.

Значи трябват специални грижи, различни от тези през зимния период. Трябва спокойствие, с търпение и съвременна козметика всичко се постига. Красотата може да се запази въпреки атаките на лятното слънце.

KОКОНА СЛЪНЦЕ  Слънчева защита за мама, татко и мен!

Загубата на влага от кожата е засилена през лятото. Потта овлажнява в известна степен, но под повърхностния слой на кожата влагата намалява застрашително. Това означава забавен процес на възстановяване, загуба на тонус, намаляване на концентрацията на колаген. Ултравиолетовите лъчи активизират процесите на фотостареенето – появяват се малки бъчки. Присвиването на очите с цел предпазване от силното слънце също способства за появата на мимически бръчки. И затова логически следва, че трябва да се погрижим за почистването, защитата, овлажняването и храненето на кожата.

Да караме поред. Мастните жлези през лятото отделят по-усилено, и това води до натрупване на прашни частити по лепливата повърхност на кожата. В съчетание с горещината това създава прекрасни условия за развитие на микроорганизми, които провокират възпалителни процеси. Запова почистването е съдбовно важно. Но не със спиртни препарати, а с меки средства – козметично мляко. Преди това трябва да има измиване с леко затоплена вода без сапун, за да не се пресушава кожата чрез отмиване на мазнините. Не трябва да се прави пилинг или други агресивни процедури.

Следва интензивно овлажняване с овлажняващ крем и това трябва да става задължително. Равнището на влагата може да се постигне чрез измиване или компреси с минерална вода. След тази процедура трябва да се нанесе овлажняващ крем. Час след използването на дневния овлажняващ крем е добре лицето отново да се намокри със салфетка и вода, за да се премахне мазния блясък. Редовно трябва да се маже и нощният овлажняващ крем. Добре е в него да има витамини С и Е, които активизират възстановяването на кожата и премахват възпалителните процеси.    Препоръчва се да се налагат маски с плодови и зеленчукови сокове, които имат и тонизиращо действие.

KOKONA-SOS !!! Предпазва от ухапвания на комари, кърлежи и други студенокръвни насекоми.

Слънчевите лъчи атакуват кожата постоянно, а не само по време на летния  отпуск или през уикендите. За да защитим кожата от преките слънчеви лъчи, и то не само когато сме на морска или планинска почивка, ни трябват кремове със защитни филтри.

Те предпазват от появата на бръчки и забавят възрастовите изменения. А за предпазване от поява на мимически бръчки около очите трябва да се носят слънчеви очила.

Как да се защитим от замърсяванията? Със защитен крем, защото прахът се задържа върху него, а не на кожата. Може да се съчетае лек дневен крем с пудра, която да затвори порите. Освен здравословен ефект тази процедура има добри оптически последствия.

FOOT GUARD Безпроблемни ходила крачат по света!

FOOT GUARD – Всичко това за щастливи стъпала!

И накрая да обобщим: за сухата кожа през лятото да се използват меки неутрални средства без спирт. Миене с отвара от зелен чай, лайка липа и други билки. Без пилинг, да се прилагат овлажняващи маски.

За мазната кожа отново важи правилото за почистващи средства без спирт. Дневните кремове да са с ултравиолетова защита. Редовно да се правят почистващи маски, които регулират мастното отделяне от порите и имат противовъзпалителен ефект. Мазният блясък се отстранява със салфетка и след това с тънък слой пудра.

С тези съвети ще станете красиви поне колкото споменатите в началото изтребители.

автор: Kim Reiki , Angel Gugufido

13307393_1314461765247947_7314415092451577556_n

БЪДИ КОКОНА!!!!!

KОКОНА СЛЪНЦЕ
Слънчева защита
Това е лятото -топло, слънчево, щастливо!
Кадифен загар,траен тен – море, слънце, плаж, мечти!
Аз и ти! А после то и още хиляди усмивки и игри!
Kokona sun – здравословен тен –
За мама,татко и мен!
Българска козметика създадена с натурални продукти!
KOKONA COSMETICS
www.kokona.net

Tyra-Banks

 

ДАРИ ЗА НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ ®

Народна Топка България ®

Народна Топка България ®

Здравейте !Предоставям ви линк към информацията за спонсори и дарители в случай,че има интерес. http://narodnatopka.com/reklama/
Описано е всичко необходимо за проекта !
Целта ни е да отворим вратите на поне по един клуб по народна топка във всеки един град на България. Всяка община, която иска да развива спортната култура на подрастващите и на вече порасналите в региона, е добре дошла в редиците на Федерация „Народна Топка България „.
Това е начинът да изградим и национален отбор за мъже, жени и смесен състав, ако искаме да участваме активно на международната сцена на Световно и Европейско първенство по народна топка ( DODGEBALL CUP ) в зала, на плаж , на сняг и на батут. Всеки от вас, който желае да помогне, е добре дошъл. Свържете се с нас !!!
тел: 0885 94 84 96 – Kim Reiki

Още за нас на следните адреси :

www.kimreikifoundation.com
www.narodnatopka.com
www.mediaplus.bg

Напиши коментар

Your email address will not be published.