ПОКАЯНИЕТО НА ЕДНА ЛУДА БАБА УБИЕЦ

ПОКАЯНИЕТО НА ЕДНА ЛУДА БАБА УБИЕЦ

ПОКАЯНИЕТО НА ЕДНА ЛУДА БАБА УБИЕЦ 

Устатата журналистка Илиана Беновска уби породисто куче. Радио водещата прoфучала с бясна скорост със скъпарския си джип “Рейндж Роувър” по жълтите павета покрай Руската църква, като размазала на място породисто куче от породата Джак Ръсел, което пресичало със собствениците си. 

ПОКАЯНИЕТО НА ЕДНА ЛУДА БАБА УБИЕЦ
ПОКАЯНИЕТО НА ЕДНА ЛУДА БАБА УБИЕЦ

Всеки шофьор е изтръпвал, когато ненадейно пред колата изскочи живо същество. Инстинктът в съчетание с електрониката и механиката не винаги е достатъчен, а биологичната материя е крехка. Сблъсъкът се нарича удар, катастрофа, инцидент, сблъсък, прегазване, убийство. Стотици случаи на година, които нанасят непоправими загуби. В повечето ситуации става дума за хора. Понякога жертви са животни. А в нашия случай ефектът от една нежелана среща на пътя е като взрив на атомна бомба.`

На 30 юли Веселина Николова сподели болката си от преживяно трагично събитие. Джип прегазил в центъра на София малко куче. Който обича животни и има домашен любимец, знае за какво говорим. Другите се досещат. Както винаги, болката и ядът в началото си казват думата, но и цивилизацията е дала отпечатък върху отношенията – има начин за уталожване на страстите, има органи, закони и какво ли още не. Но в конкретния случай джипът е управляван от Илиана Беновска. Показвано лице, но попаднало в нежелана ситуация. И както Веселина Николова емоционално описва случката, Беновска не проявила никакво разочарование от грешката си и не изразила съчувствие към загубата на собствениците на кучето. Нещо повече,  извикала полицаи и застрахователи да опишат инцидента и щетите по колата си, а на обвиненията на хората, че е била невнимателна, отговаряла нагло и обидно.

ПОКАЯНИЕТО НА ЕДНА ЛУДА БАБА УБИЕЦ
ПОКАЯНИЕТО НА ЕДНА ЛУДА БАБА УБИЕЦ

Препредавам разказ, който и вие можете да прочетете. Обяснимо е виновният да се защитава под страх от възмездие, и то на място. На такива места градусите на напрежението палят всичко, изричат се неща, които не могат да се върнат и при най-силно желание, стига се до нерегламентирани физически докосвания с премествания и повреди. Всичко може да стане. Зависи от гените и възпитанието на участниците. В описвания случай нека всеки да прецени как са се развили химическите процеси. Но има нещо общо, което, искаме или не искаме, не можем да оставим на индивидуалната ни преценка. И това е общественото мнение. За него нямат значение дребните детайли.

Ако някой недолюбван от обикновените същества индивид попадне в капана, смъртта му е неизбежна. Защото вчера загина не само кучето, блъснато от Илиана Беновска.

Обществото произнесе присъдата си над Беновска и я застреля. Завинаги. Тя умря и погребението и беше в Безкрайните мрежови полета. Споменът за нея ще живее, докато има интернет.

Не познавам Илиана Беновска, въпреки че тя иска да я познава всеки българин. В журналистиката известността означава богатство, ако си умен според епохата. Не пожелавам на никого да заплашват децата му, както се е случило с нейните заради описания инцидент с кучето. Но в случая тава са подробности. Обществото, държано години наред в затвора, изграден от лъжи и кражби, избухна. Падналата слугиня /журналистиката служи на обществото/ беше обругана и размазана. Убиха с думи една жена, която си беше изградила собствен свят, без да се интересува къде живеят себеподобните и. И затова я наказаха. Дали е справедливо, пак всеки решава за себе си. Миналото и съвремието изобилстват от примери за грешни обществени преценки. И тогава е загивало не само едно куче, а милиони хора. И все пак, социални животни сме. Няма как да не се съобразим с преценката на себеподобните си. В случая тя е безпощадно жестока към Беновска.

С презрение сме наградили всички медии, защото те винаги служат на някой хитър господар, нехаещ за живота ни. Но се утвърдиха социалните мрежи. И колкото и да им се подиграват като източник на достоверна информация, всички се съобразяват с тях. И затова реших да обобщя какво казаха съпричастните, обществено ангажираните българи за потърпевшата Беновска. Да, тя пострада най-много. Убиха я. И то не защото е руса шофьорка на скъп джип, убила нещасто създание. А защото е управлявала живота си по неприемлив начин и случайно се е набутала в Улицата на истината. Истината убива. Чрез нета.

Коментиращите поведението на Беновска са снайперски точни. Според Нина Димова всеобщото отвращение от продажните журналисти се е изляло върху Илиана Беновска. И муха да беше убила, пак щеше да получи същото наказание, казва тя. Друг коментатор отбелязва, че ако Беновска не се беше държала в типичния си стил, никой нямаше да кълне и заплашва децата и. Константин Иванов я нарича платена подлога на Бойко Борисов, която му се мазни като долна пача, задавайки му удобни въпроси. Рая Димитрова стига по-далече: Беновска е омръзнала на хората с коментарите си и с подкрепата на бойко борисов, затова си е получила заслуженото при удобен повод.

Ако статистически е вярно, че Беновска е от отбора на най-обичания политик, нещата не се връзват – уж е с Бойко , а я мразят! Нали повечето българи гласуват за него?  Но Васил Кожухаров коментира така: „По цял ден се дразня от самонадеяни мадами, които карат скъпи коли”. Значи работата е в колата и в богатството, а не в това с кого си?  Или богатството зависи от това с кого се возиш във  влака?

Д-р Димитър Стойчев защитава Беновска като човек, попаднал в неприятна за него ситуация. Но като журналистка, казва той, тя е боклук, противна е. В следщия коментар оттегля думата „боклук” и я заменя с „конюнктурна журналистка”. Правилно, но нищо не се променя за Беновска. И други българи са доволни, че журналистката получава възмездие за продажността си, донесла и богат живот и скъп джип.

ПОКАЯНИЕТО НА ЕДНА ЛУДА БАБА УБИЕЦ
ПОКАЯНИЕТО НА ЕДНА ЛУДА БАБА УБИЕЦ

 

Случаят „Беновска” активизира и противниците на домашните животни, които ругаят стопаните им и ги пращат в лудница. Но тези гласове чезнат в симфонията от мнения, че кучето е заровено на друго място. Защото Доли Недева безстрашно говори, че на Илиана Беновска и хлопа дъската, поради което е противопоказно за хората тя да пише и да кара автомобил… Други търсят във физиономията на блондинката отражение на вътрешния и мир. Е, незавидно! Анонимен коментатор, нарекъл се „слънчеви градини”, кара направо през цветята: „Неприятна и противна, излъчва душевна нечистоплътност – това е моето мнение за тази “‘журналистка”.

В обсъждането на грозното произшествие се   включва и тежка артилерия – паметливи за близкото минало наблюдатели, които описват живота на Беновска като в романтично криминале. Сипят се обвинения за креватни подвизи с поредица силни на деня, за мъж-рогоносец, за мъжемелачка от класа. Коментаторът SEX benovska описва присъствието на Беновска в различни медии, кариерното и издигане по познат начин, скандалите, кредитите и, начина на забогатяване. Заключението на знаещия е взаимствано от запознати журналисти: „Беновска е обикновена мошеничка”.

 

Анонимен, назовал себе си ИСТИНАТА, привежда цитати, с които доказва непочтената смяна на позицията на Беновска към Борисов и резултата от поддаването : 210 хиляди лева европейски пари по три програми и ето го скъпия джип. Който, според ХЕ-ХЕ ще трябва на Беновска, за да се крие в него от народната любов.

 

Като че ли стига. Обърнах толкова внимание на една красива жена, колкото тя никога няма да ми обърне. Съдба. Тя е успяла златотърсачка, а ние сме собственици на безплодни парцели. Тя кара супер коли, повечето българи – трошки. Ние броим левчетата, тя отдавна е забравила първия си милион. Защото е красива и талантлива.

За няколко часа след едно убийство на куче беше извършено друго убийство, на виновничката за първата смърт. На кого му пука за някакви си закони и справедливост. Хората се отрекоха от Бога и от морала, та за формалности да мислят. Защото все повече неща показват, че чашата на търпението прелива. Първо страдат златотърсачките, на ред са собствениците на златните мини. Прошка няма да има!

източник FACEBOOK

 

ДАРИ ЗА НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ ®

Народна Топка България ®

Народна Топка България ®

Още за нас на следните адреси :

www.kimreikifoundation.com
www.narodnatopka.com
www.mediaplus.bg

 

 

Напиши коментар

Your email address will not be published.