ПОКАЯНИЕ – mediaplus.bg

ПОКАЯНИЕ – mediaplus.bg

ПОКАЯНИЕ – mediaplus.bg

 

Всеки шофьор е изтръпвал, когато ненадейно пред колата изскочи живо същество. Инстинктът в съчетание с електрониката и механиката не винаги е достатъчен, а биологичната материя е крехка. Сблъсъкът се нарича удар, катастрофа, инцидент, прегазване, убийство. Стотици случаи на година, които нанасят непоправими загуби. В повечето ситуации става дума за хора. Понякога жертви са животни. А в нашия случай ефектът от една нежелана среща на пътя е като взрив на атомна бомба.`

На 30 юли Веселина Николова сподели болката си от преживяно трагично събитие. Джип прегазил в центъра на София малко куче. Който обича животни и има домашен любимец, знае за какво говорим. Другите се досещат. Както винаги, болката и ядът в началото си казват думата, но и цивилизацията е дала отпечатък върху отношенията – има начин за уталожване на страстите, има органи, закони и какво ли още не. Но в конкретния случай джипът е управляван от Илиана Беновска. Показвано лице, но попаднало в нежелана ситуация. И както Веселина Николова емоционално описва случката, Беновска не проявила никакво разочарование от грешката си и не изразила съчувствие към загубата на собствениците на кучето. Нещо повече,  извикала полицаи и застрахователи да опишат инцидента и щетите по колата си, а на обвиненията на хората, че е била невнимателна, отговаряла нагло и обидно.

 

Препредавам разказ, който и вие можете да прочетете. Обяснимо е виновният да се защитава под страх от възмездие, и то на място. На такива места градусите на напрежението палят всичко, изричат се неща, които не могат да се върнат и при най-силно желание, стига се до нерегламентирани физически докосвания с премествания и повреди. Всичко може да стане. Зависи от гените и възпитанието на участниците. В описвания случай нека всеки да прецени как са се развили химическите процеси. Но има нещо общо, което, искаме или не искаме, не можем да оставим на индивидуалната ни преценка. И това е общественото мнение. За него нямат значение дребните детайли.

Ако някой недолюбван от обикновените същества индивид попадне в капана, смъртта му е неизбежна. Защото вчера загина не само кучето, блъснато от Илиана Беновска.

Обществото произнесе присъдата си над Беновска и я застреля. Завинаги. Тя умря и погребението и беше в Безкрайните мрежови полета. Споменът за нея ще живее, докато има интернет.

Не познавам Илиана Беновска, въпреки че тя иска да я познава всеки българин. В журналистиката известността означава богатство, ако си умен според епохата. Не пожелавам на никого да заплашват децата му, както се е случило с нейните заради описания инцидент с кучето. Но в случая това са подробности. Обществото, държано години наред в затвора, изграден от лъжи и кражби, избухна. Падналата слугиня /журналистиката служи на обществото/ беше обругана и размазана. Убиха с думи една жена, която си беше изградила собствен свят, без да се интересува къде живеят себеподобните и. И затова я наказаха. Дали е справедливо, пак всеки решава за себе си. Миналото и съвремието изобилстват от примери за грешни обществени преценки. И тогава е загивало не само едно куче, а милиони хора. И все пак, социални животни сме. Няма как да не се съобразим с преценката на себеподобните си, която в този казус е безпощадно жестока към Беновска.

С презрение сме наградили всички медии, защото те винаги служат на някой хитър господар, нехаещ за живота ни. Но се утвърдиха социалните мрежи. И колкото и да им се подиграват като източник на достоверна информация, всички се съобразяват с тях. И затова реших да обобщя какво казаха съпричастните, обществено ангажираните българи за потърпевшата Беновска. Да, тя пострада най-много. Убиха я. И то не защото е руса шофьорка на скъп джип, убила нещасто създание. А защото е управлявала живота си по неприемлив начин и случайно се е набутала в Улицата на истината. Истината убива. Чрез нета.

Коментиращите поведението на Беновска са снайперски точни. Според Нина Димова всеобщото отвращение от продажните журналисти се е изляло върху Илиана Беновска. И муха да беше убила, пак щеше да получи същото наказание, казва тя. Друг коментатор отбелязва, че ако Беновска не се беше държала в типичния си стил, никой нямаше да кълне и заплашва децата и. Константин Иванов я нарича платена подлога на Бойко Борисов, която му се мазни като долна пача, задавайки му удобни въпроси. Рая Димитрова стига по-далече: Беновска е омръзнала на хората с коментарите си и с подкрепата на Бойко Борисов, затова си е получила заслуженото при удобен повод.

 

Ако статистически е вярно, че Беновска е от отбора на най-обичания политик, нещата не се връзват – уж е с Бойко , а я мразят! Нали повечето българи гласуват за него?  Но Васил Кожухаров коментира така: „По цял ден се дразня от самонадеяни мадами, които карат скъпи коли”. Значи работата е в колата и в богатството, а не в това с кого си?  Или богатството зависи от това с кого се возиш във  влака?

Д-р Димитър Стойчев защитава Беновска като човек, попаднал в неприятна за него ситуация. Но като журналистка, казва той, тя е боклук, противна е. В следщия коментар оттегля думата „боклук” и я заменя с „конюнктурна журналистка”. Правилно, но нищо не се променя за Беновска. И други българи са доволни, че журналистката получава възмездие за продажността си, донесла и богат живот и скъп джип.

Случаят „Беновска” активизира и противниците на домашните животни, които ругаят стопаните им и ги пращат в лудница. Но тези гласове чезнат в симфонията от мнения, че кучето е заровено на друго място. Защото Доли Недева безстрашно говори, че на Илиана Беновска и хлопа дъската, поради което е противопоказно за хората тя да пише и да кара автомобил… Други търсят във физиономията на блондинката отражение на вътрешния и мир. Е, незавидно! Анонимен коментатор, нарекъл се „слънчеви градини”, кара направо през цветята: „Неприятна и противна, излъчва душевна нечистоплътност – това е моето мнение за тази “‘журналистка”.

В обсъждането на грозното произшествие се   включва и тежка артилерия – паметливи за близкото минало наблюдатели, които описват живота на Беновска като в романтично криминале. Сипят се обвинения за креватни подвизи с поредица силни на деня, за мъж-рогоносец, за мъжемелачка от класа. Коментаторът SEX benovska описва присъствието на Беновска в различни медии, кариерното и издигане по познат начин, скандалите, кредитите и, начина на забогатяване. Заключението на знаещия е взаимствано от запознати журналисти: „Беновска е обикновена мошеничка”.

Анонимен, назовал себе си ИСТИНАТА, привежда цитати, с които доказва непочтената смяна на позицията на Беновска към Борисов и резултата от поддаването : 210 хиляди лева европейски пари по три програми и ето го скъпия джип. Който, според ХЕ-ХЕ ще трябва на Беновска, за да се крие в него от народната любов.

 

Като че ли стига. Обърнах толкова внимание на една красива жена, колкото тя никога няма да ми обърне. Съдба. Тя е успяла златотърсачка, а ние сме собственици на безплодни парцели. Тя кара супер коли, повечето българи – трошки. Ние броим левчетата, тя отдавна е забравила първия си милион. Защото е красива и талантлива.

За няколко часа след едно убийство на куче беше извършено друго убийство, на виновничката за първата смърт. На кого му пука за някакви си закони и справедливост. Хората се отрекоха от Бога и от морала, та за формалности да мислят. Защото все повече неща показват, че чашата на търпението прелива. Първо страдат златотърсачките, на ред са собствениците на златните мини. Прошка няма да има!

 
Автор: Angel Petrov, Kim Reiki (Magic Man Studio )

ДАРИ ЗА НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ ®

Народна Топка България ®

Народна Топка България ®

Още за нас на следните адреси :

www.kimreikifoundation.com
www.narodnatopka.com
www.mediaplus.bg

Напиши коментар

Your email address will not be published.